Scorul acestui articol
[Total: 90 voturi. Media: 4.4]

 

 

Motto
Răbdarea este tovarășul de drum al înțelepciunii. Sfântul Augustin
Nerăbdarea este o mare piedică în calea succesului. Napoleon
Va învinge cel care are răbdare să aștepte fără să se lase ispitit de orgoliul de a acționa, când timpul nu e favorabil acțiunii. Marin Preda

 

Eu, în general, sunt de acord cu Mircea Badea în judecățile politice pe care le face. Și nu cred că se întâmplă asta doar datorită influenței comune a logicii matematice asupra creierelor noastre ci È™i pentru că încercăm să fim raționali.

Sunt de acord cu el, dar nu întotdeauna. De data asta, iată, venind vorba de Tudorel Toader È™i de decizia acestuia de a întârzia cu câteva zile  publicarea documentului compromițător din dosarul lui Augustin Lazăr, părerile noastre se despart.

Mircea s-a arătat extrem de iritat că Tudorel Toader nu a făcut public, din primul moment, acel document ce a iscat o adevărată isterie în presă È™i printre cei ce ar avea legături cu apariția lui într-un dosar în care nu avea ce să caute.

Eu cred că Tudorel Toader a procedat bine întreținând tensiunea È™i nelăsându-se împins de nerăbdare.

Cum cred că a procedat bine È™i atunci, cu un an în urmă, când nu a declanÈ™at imediat procedura de revocare a Laurei Kovesi după prima evaluare, invocând o lipsă de oportunitate. Când s-a făcut a doua evaluare, cu propunerea de revocare bazată pe 20 de acuze argumentate „žbeton”, adversarii au fost dezarmați. Reacția lor de  împotrivire nu a mai avut nicio vlagă.

Avantajul menținerii suspansului într-o situație extrem de sensibilă precum aceasta, cu Augustin Lazăr, este  unul imens. Vulcanicii apărători ai statului paralel nu È™tiu de ce, exact, să se apere. Și atunci, din panică, din dezorientare, devin haotici. Fac greÈ™eli după greÈ™eli. Trag rafale la nimereală, pentru că nu văd deloc ținta. ObiÈ™nuiți să execute ordine gândite de un stat major organizat pe ideea comenzii unice, nu se pot coordona atunci când ordinele lipsesc. Se trezesc să acționeze de capul lor È™i asta le este fatal. Dezmințirea, improvizată  la febră, a secției de procurori a CSM: o gafă de proporții! Interviul arogant al Ralucăi Prună: o autoincriminare de slugă fudulă! Bălmăjelile lui Augustin Lazăr: niÈ™te tertipuri de pungaÈ™ alunecos prins cu ocaua mică!

Poate că dacă Tudorel Toader publica din prima clipă documentul, nu am mai fi aflat că dosarul lui Lazăr de la MJ a fost diferit de cel transmis CSM, că, pe traseul dintre instituții, oculții sistemului au introdus È™i au scos file din dosar după bunul plac, în funcție de interesele lor de gaÈ™că. Poate că nu am mai fi aflat nici că la parchetul Alba, condus de Augustin Lazăr, primarul Sibiului din perioada 2007 „“ 2014 a fost albit în nu mai puțin de 9 cauze penale. Poate, poate, poate…

Și mai este un avantaj spectaculos în tactica negrăbirii aplicată  exasperant È™i aproape ironic de Tudorel Toader. Autoincriminarea, prin muțenie È™i capul la fund,  a țanțoÈ™ului nostru preÈ™edinte prins la mijloc. Faptul că domnul Klaus Iohannis nu are, de 5 zile, nicio reacție la oribila acuză ce i s-a adus, demonstrează mai bine decât o mie de cuvinte sau de documente că ceva „“ ceva este adevărat în toată tărăÈ™enia asta cu dosarul lui Lazăr.

Aproape că devine derizoriu, în demonstrația finală, dacă documentul invocat de Tudorel Toader va fi prezentat sau nu. Chiar dacă, raționând prin reducere la absurd, documentul nu ar fi confirmat prin publicare (sau prin conținut),  atitudinea dezonorant – defensivă a preÈ™edintelui Iohannis, laÈ™itatea lui dovedită prin refuzul de a se apăra cu bărbăție, din prima clipă, măcar principial, de bănuiala că ar fi fost È™antajat (deci È™antajabil) va rămâne să-l bântuie cât va mai fi politician.

Închei aceste gânduri (formulate înainte de dezvăluirea promisă pentru această seară de Tudorel Toader) amintind un verb drag unui prieten de-al meu: a fezanda.

Acest prieten m-a sunat acum vreo două ore, după săptămâni bune de necomunicare È™i, parcă È™tiind telepatic despre ce scriu, mi-a spus râzând cu poftă:

„žExtraordinar ce mi ți-i mai fezandează Tudorel!”

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/10/fazandat-500x333.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/10/fazandat-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedosar candidatura Augustin Lazar,fezandare,Klaus Iohannis tace,nerabdare,parchetul Alba,revocare Augustin Lazar,Tudorel Toader    Motto Răbdarea este tovarășul de drum al înțelepciunii. Sfântul Augustin Nerăbdarea este o mare piedică în calea succesului. Napoleon Va învinge cel care are răbdare să aștepte fără să se lase ispitit de orgoliul de a acționa, când timpul nu e favorabil acțiunii. Marin Preda   Eu, în general, sunt de acord cu Mircea...Blog politic si polemic