Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Poate n-o să mă credeți dar discursul de ieri al lui Traian Băsescu mi-a creat o stare de bine. Ascultam și nu-mi venea să cred:  cu gurița sa atât de antrenată în intrigi și amenințări, îl lăuda reverențios pe Ponta în vreme ce pe partea cealaltă, lustruită  ani de zile de limbuțe emoliente, lansa șrapnele, precum jeturile incendiare  ale unui motor cu reacție gripat, către cine credeți?

Ce vă mai intreb? Doar ați văzut cu toții: către EI, stâlpii neprăbușirii sale încă. Către CSM, către Morar și (indirect) Macovei, către Comisia Europeană, către balamalele din presa aservită care și-au contorsionat creierii până la ștrangularea oricărei șanse de bunăcredință, doar ca să-i construiască teorii de bine și frumos acolo unde el călca cu picioarele principii și reguli democratice, către dragii și pateticii lui intelectuali care s-au apucat să rescrie legile moralei doar – doar l-or putea împacheta în odăjdii europene etc.

E un spectacol reconfortant să-i vezi pe șobolanii cu epoleți de prin redacții chițcăind debusolați, încropind  teorii de doi bani pe cont propriu, ei atât de disciplinați altfel în a-și extirpa gândirea independentă, în a nu ieși din pasul de defilare alimentat de la distanță, prin căști.

Iată-l, de pildă, pe colonelul sub acoperire Cristian Câmpeanu de la România Liberă. Ne vorbește, cu lacrimile inundându-i gușița de pelican consemnat la mal, despre „Marea conspirație împotriva DNA”. În rolurile principale, evident, Băsescu și Ponta. Citiți și minunați-vă: Nu există nici un motiv pentru care Traian Băsescu și Victor Ponta să ignore procedura de nominalizare a procurorilor-șefi ai DNA și Parchetului General convenită și asumată cu Uniunea Europeană. Mesajul potrivit căruia prin asumarea de către premier a nominalizărilor s-ar debloca dialogul cu Bruxelles-ul s-a dovedit o minciună și o intoxicare. În realitate, este vorba despre un acord pentru anihilarea DNA.”

Aștept cu interes nuanțarea sau consolidarea poziției serviciilor secrete și prin alte voci metalizate deghizate în jurnaliști: Mircea Marian, Sabina Fati, Dan Tapalagă etc. Se vor situa acești practicanți ai telefonului fără fir de partea  DNA și a dreptelor practici recomandate de UE sau vor da curs unui ordin de regrupare în spatele președintelui patriot?

Deocamdată observ că Daniel Morar, marele luptător pentru dreptate, nu opune niciun fel de rezistență urechelii pe care i-a servit-o omul de la Cotroceni; nici Mark Gray nu dă semne de neliniște insurecțională din partea CE în legătură cu degetul în sus arătat de Băsescu acestei instituții în discursul de aseară. Doar Monica Macovei încearcă o timidă opoziție de imagine dar sunt convins că rațiunea o va domoli: încă nu s-a ales cu nimic pentru viitor. Nici la CC, nici pe lista lui Ponta, nici în grațiile lui Blaga. I-a mai rămas speranța pentru o poziție eligibilă la europarlamentarele de la anul. Pentru asta însă trebuie să stea cuminte și să facă frumos, ca s-o propună cineva. Nu? De-asta zic …

Totuși rămâne întrebarea: de ce o fi acceptat Băsescu atâtea sacrificii pentru numirea unor oameni schimbători și la propriu și la figurat? Să fie, la capătul  înțelegerii, chiar miza propriei libertăți?

Eu deja îl simt pe făraș după penibilul triumf de ieri. L-a avut pe Ponta la degetul mic, doar să-i aplice bobârnacul spre prăpastie. N-a făcut-o. Dacă Traian Băsescu a rezistat acestei tentații a răzbunării, atât de caracteristică firii sale, înseamnă că și-a văzut sfârșitul cu ochii mult mai clar și mai aproape decât ni-l imaginăm noi.

De fapt ieri, după toate semnele, am asistat la umilirea unui laș. E drept, un laș care încă nu a semnat. Dar după ce va semna, dacă va semna, n-ar fi deloc exclus să urmeze, la scurt timp, și semnătura ultimă. A demisiei.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Comisia Europeana,Cristian Campeanu,CSM,Dan Tapalagă,Daniel Morar,epoleti,faras,Mark Gray,Mircea Marian,Monica Macovei,Parchetul General,Ponta,Romania Libera,Sabina Fati,servicii secrete,Vasile BlagaPoate n-o să mă credeți dar discursul de ieri al lui Traian Băsescu mi-a creat o stare de bine. Ascultam și nu-mi venea să cred:  cu gurița sa atât de antrenată în intrigi și amenințări, îl lăuda reverențios pe Ponta în vreme ce pe partea cealaltă, lustruită  ani de...Blog politic si polemic