Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Înțeleg: interese – interese, segregație – segregație dar să nu comentezi, nici măcar să nu menționezi în treacăt o afirmație uriaș de gravă a fostului președinte, doar pentru că s-ar putea să dăuneze intereselor tale sectare, este o rușine mai descalificantă decât o masturbare în public. Se petrece tot în public, e adevărat, dar nici măcar scuza plăcerii nu o poate invoca. Este pură și obscenă minciună prin omisiune, din lașitate: ce-ați văzut nu s-a întâmplat pentru că noi am închis ochii! Punct.
Redacțiile se bat între ele mai abitir decât brutele din K1. S-ar putea crede că miza e audiența. „Cu cât îmi umplu mai sălbatic de sânge competitorii, cu atât publicul, mare amator de borș pe nas, pleacă de la ei și vine la mine”. Explicație complet eronată. Taberele au fost de mult și temeinic cimentate. Foarte rar și nesemnificativ se mai inregistrează vreo surpare de credință și vreo alunecare de grohotiș partizan dinspre o baricadă spre alta. Au dispărut, atât în presa scrisă cât și în cea audio-vizuală, preocuparea pentru adevăr, respectul pentru cititor/telespectator și solidaritatea de breaslă. Toți îi critică pe toți, în devălmășie, chiar și atunci când ar fi ceva de lăudat, chiar și în cazul unor coincidențe de interese și abordare.
Există comentatori ai mei, pe care îi consider doar superficiali, nu și tendențioși, care apreciază că aș fi o trompetă a postului Antena 3. Cu alte cuvinte, că aș prelua pe nemestecate teme lansate acolo spre a le propaga cu mai mare succes, într-o formă mai literară și mai nuanțată, în rândul unor cititori sofisticați și sceptici. Nu este deloc adevărat. În primul rând pentru că, la cele doar câteva mii de vizitatori zilnici ai acestui blog (în raport cu milioanele de telespectatori ai postului numit) o astfel de ambiție ar fi cel puțin disproporționată. Apoi, pentru că am criticat adeseori excese și partizanate scandaloase ale echipei Gâdea, cum ar fi, de exemplu, campania murdară dusă de aceasta împotriva lui Crin Antonescu (și mai apoi a lui Klaus Iohannis) după ruperea USL.
Când, însă, A3 are dreptate și dovedește curaj, nu pot să mă fac a nu-i observa meritele. Filmulețele cu Mircea Băsescu, afacerea Nana, corupția de la ANRP (și multe, multe altele) sunt teme cruciale lansate de A3 (și doar de ea) care, astăzi, se dovedesc a fi fost temeinic și cu profesionalism documentate și prezentate publicului larg. Cine nu recunoaște asta nu merită (cel puțin din partea mea) niciun efort de convingere. Este pierdut în prejudecăți și nu are decât să se orienteze după Steaua Polară dacă o să mai vrea, vreodată, să vadă realitatea așa cum este.
Afirmația uriaș de gravă a fostului președinte, la care m-am referit la început, este aceea că România ar fi în prezent guantanamizată, că justiția lui Kovesi și a lu Coldea s-ar face în zilele noastre după rețeta aplicată de ofițerii CIA la închisoarea Guantanamo, adică prin schingiuire până la obținerea unor declarații dorite de anchetatori. Din nou, dacă este cineva care nu înțelege gravitatea uriașa a acestei declarații a lui Traian Băsescu, precis că s-a rătăcit pe acest blog din vina aparaturii sale de bord și nu-l pot ajuta decât cu sfatul de a-și căuta anturajul potrivit.
Ei bine, În afară de A3 și Jurnalul Național (care tot trustul Intact înseamnă), niciun post de știri, aseară, și niciun cotidian național, azi, nu a comentat și nu comentează teribila declarație.
Cum e posibil? Ce fel de presă e asta? Rușinos!
S-ar putea ca subiectul să fie comentat diseară și în zilele următoare. Vorba lui Klaus Iohannis: „mai bine în ceasul al 12-lea decât deloc”.
Dar nici în versiunile electronice ale ziarelor de azi să nu fi putut fi strecurat măcar un rând despre acest cel mai recent și îngrijorător delir băsescian? Chiar atât de captivă, în cămașa de forță a intereselor de gașcă, să fie biata noastră media? Așa se pare!
Ca să nu mai vorbesc de autohtonele noastre instituții, direct vizate. Dinspre DNA, SRI și CSM ne copleșește o tăcere de mormânt. Le-o fi murit neînfricarea, le-o fi rămas arțagul fără puls?
Guantanamezii ăștia de Dâmbovița sunt fioroși și fac prăpăd când au în față eunuci în zeghe și odalisce cu cătușe. Când însă se încruntă la ei, chiorâș, fostul jupân, care-i știe și-i are fișați după toate regulile artei șantajului pentru cunoscători, li se pune un nod în gât și dau în bâlbâială mai ceva ca în șarjele cu sughițuri ale lui Buster Keaton.

Contele de Saint GermainEditorialeafacerea Nana,Antena 3,bors pe nas,Buster Keaton,Codruta Kovesi,coruptia de la ANRP,Crin Antonescu,CSM,devalmasie,DNA,filmul mut,Florian Coldea,Guantanamezii de pe Dambovita,inchisoarea Guantanamo,Jurnalul National,K1,Klaus Iohannis,Mihai Gadea,minciuna prin omisiune,Mircea Basescu,ofiterii CIA,SRIÎnțeleg: interese - interese, segregație – segregație dar să nu comentezi, nici măcar să nu menționezi în treacăt o afirmație uriaș de gravă a fostului președinte, doar pentru că s-ar putea să dăuneze intereselor tale sectare, este o rușine mai descalificantă decât o masturbare în public. Se petrece tot...Blog politic si polemic