Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Înțeleg: interese – interese, segregație „“ segregație dar să nu comentezi, nici măcar să nu menționezi în treacăt o afirmație uriaÈ™ de gravă a fostului preÈ™edinte, doar pentru că s-ar putea să dăuneze intereselor tale sectare, este o ruÈ™ine mai descalificantă decât o masturbare în public. Se petrece tot în public, e adevărat, dar nici măcar scuza plăcerii nu o poate invoca. Este pură È™i obscenă minciună prin omisiune, din laÈ™itate: ce-ați văzut nu s-a întâmplat pentru că noi am închis ochii! Punct.
Redacțiile se bat între ele mai abitir decât brutele din K1. S-ar putea crede că miza e audiența. „žCu cât îmi umplu mai sălbatic de sânge competitorii, cu atât publicul, mare amator de borÈ™ pe nas, pleacă de la ei È™i vine la mine”. Explicație complet eronată. Taberele au fost de mult È™i temeinic cimentate. Foarte rar È™i nesemnificativ se mai inregistrează vreo surpare de credință È™i vreo alunecare de grohotiÈ™ partizan dinspre o baricadă spre alta. Au dispărut, atât în presa scrisă cât È™i în cea audio-vizuală, preocuparea pentru adevăr, respectul pentru cititor/telespectator È™i solidaritatea de breaslă. Toți îi critică pe toți, în devălmăÈ™ie, chiar È™i atunci când ar fi ceva de lăudat, chiar È™i în cazul unor coincidențe de interese È™i abordare.
Există comentatori ai mei, pe care îi consider doar superficiali, nu È™i tendențioÈ™i, care apreciază că aÈ™ fi o trompetă a postului Antena 3. Cu alte cuvinte, că aÈ™ prelua pe nemestecate teme lansate acolo spre a le propaga cu mai mare succes, într-o formă mai literară È™i mai nuanțată, în rândul unor cititori sofisticați È™i sceptici. Nu este deloc adevărat. În primul rând pentru că, la cele doar câteva mii de vizitatori zilnici ai acestui blog (în raport cu milioanele de telespectatori ai postului numit) o astfel de ambiție ar fi cel puțin disproporționată. Apoi, pentru că am criticat adeseori excese È™i partizanate scandaloase ale echipei Gâdea, cum ar fi, de exemplu, campania murdară dusă de aceasta împotriva lui Crin Antonescu (È™i mai apoi a lui Klaus Iohannis) după ruperea USL.
Când, însă, A3 are dreptate È™i dovedeÈ™te curaj, nu pot să mă fac a nu-i observa meritele. Filmulețele cu Mircea Băsescu, afacerea Nana, corupția de la ANRP (È™i multe, multe altele) sunt teme cruciale lansate de A3 (È™i doar de ea) care, astăzi, se dovedesc a fi fost temeinic È™i cu profesionalism documentate È™i prezentate publicului larg. Cine nu recunoaÈ™te asta nu merită (cel puțin din partea mea) niciun efort de convingere. Este pierdut în prejudecăți È™i nu are decât să se orienteze după Steaua Polară dacă o să mai vrea, vreodată, să vadă realitatea aÈ™a cum este.
Afirmația uriaÈ™ de gravă a fostului preÈ™edinte, la care m-am referit la început, este aceea că România ar fi în prezent guantanamizată, că justiția lui Kovesi È™i a lu Coldea s-ar face în zilele noastre după rețeta aplicată de ofițerii CIA la închisoarea Guantanamo, adică prin schingiuire până la obținerea unor declarații dorite de anchetatori. Din nou, dacă este cineva care nu înțelege gravitatea uriaÈ™a a acestei declarații a lui Traian Băsescu, precis că s-a rătăcit pe acest blog din vina aparaturii sale de bord È™i nu-l pot ajuta decât cu sfatul de a-È™i căuta anturajul potrivit.
Ei bine, În afară de A3 È™i Jurnalul Național (care tot trustul Intact înseamnă), niciun post de È™tiri, aseară, È™i niciun cotidian național, azi, nu a comentat È™i nu comentează teribila declarație.
Cum e posibil? Ce fel de presă e asta? RuÈ™inos!
S-ar putea ca subiectul să fie comentat diseară È™i în zilele următoare. Vorba lui Klaus Iohannis: „žmai bine în ceasul al 12-lea decât deloc”.
Dar nici în versiunile electronice ale ziarelor de azi să nu fi putut fi strecurat măcar un rând despre acest cel mai recent È™i îngrijorător delir băsescian? Chiar atât de captivă, în cămaÈ™a de forță a intereselor de gaÈ™că, să fie biata noastră media? AÈ™a se pare!
Ca să nu mai vorbesc de autohtonele noastre instituții, direct vizate. Dinspre DNA, SRI È™i CSM ne copleÈ™eÈ™te o tăcere de mormânt. Le-o fi murit neînfricarea, le-o fi rămas arțagul fără puls?
Guantanamezii ăÈ™tia de Dâmbovița sunt fioroÈ™i È™i fac prăpăd când au în față eunuci în zeghe È™i odalisce cu cătuÈ™e. Când însă se încruntă la ei, chiorâÈ™, fostul jupân, care-i È™tie È™i-i are fiÈ™ați după toate regulile artei È™antajului pentru cunoscători, li se pune un nod în gât È™i dau în bâlbâială mai ceva ca în È™arjele cu sughițuri ale lui Buster Keaton.

Contele de Saint GermainEditorialeafacerea Nana,Antena 3,bors pe nas,Buster Keaton,Codruta Kovesi,coruptia de la ANRP,Crin Antonescu,CSM,devalmasie,DNA,filmul mut,Florian Coldea,Guantanamezii de pe Dambovita,inchisoarea Guantanamo,Jurnalul National,K1,Klaus Iohannis,Mihai Gadea,minciuna prin omisiune,Mircea Basescu,ofiterii CIA,SRIÎnțeleg: interese - interese, segregație '“ segregație dar să nu comentezi, nici măcar să nu menționezi în treacăt o afirmație uriaÈ™ de gravă a fostului preÈ™edinte, doar pentru că s-ar putea să dăuneze intereselor tale sectare, este o ruÈ™ine mai descalificantă decât o masturbare în public. Se petrece tot...Blog politic si polemic