Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

După ultimele postări ale „žechipei de comunicare” ce o exprimă pe Elena Udrea, ÎCCJ a primit pe tavă toate motivele legale pentru a-i prelungi acesteia arestul preventiv. Abia acum, o eventuală îndulcire a regimului juridic ar ridica serioase semne de întrebare privind obiectivitatea È™i imparțialitatea judecătorilor.
Nu trebuie să fii din cale afară de perspicace pentru a-ți da seama că mesajele postate pe Facebook în numele Elenei Udrea sunt, în principal, forme de comunicare ale acesteia cu complicii și inamicii săi. Menite fie să intimideze, fie să sugereze direcții de urmat. Principala armă de apărare a doamnei Udrea, față de acuzațiile ce i se aduc, constă în lucrurile compromițătoare pe care ea le È™tie despre diverÈ™i indivizi ce au avut un rol semnificativ în aventura sa penală. Mă refer aici nu doar la denunțători ci È™i la oameni influenți plantați cu grijă în administrație și în sistemul de justiție, fie ei președinte, procurori, judecători sau înalți funcționari ai serviciilor secrete. Din acest motiv, găsirea unei modalități de a face ca amenințările destinate acestora să le ajungă la urechi în timp util devine de o importanță crucială pentru Elena Udrea. Dacă ei nu află ce pericole îi pasc în caz de exces de zel, ca să li se facă frică și să o lase mai moale, speranța doamnei ex-ministru de a se salva în extremis își pierde orice suport.
Unul dintre destinatarii cheie ai comunicărilor Elenei Udrea este Traian Băsescu. De la el aÈ™teaptă ea principalul ajutor, pe el trebuie să-l cravaÈ™eze ori de câte ori prestația lui agresiv-defensivă lasă de dorit sau capătă accente prea egoiste.
Zilele trecute am avut o probă clară a felului în care „žempatizează” cei doi. Elena Udrea, uzată psihic de imaginea ei matinală reflectată tot mai descurajant în faianța murdară a chiuvetei din celulă, È™i-a pierdut răbdarea È™i i-a arătat gheruțele motănaÈ™ului ei prea pasiv. Întâi È™i-a exprimat dezamăgirea prin vocea È™i grimasele Ruxandrei Dragomir, la emisiunea Cristinei Èšopescu. Apoi a ridicat puțin tensiunea reproÈ™ului postând în ziua următoare pe Facebook un îndemn aproabe explicit la acțiune, până când nu va fi prea târziu. Și ce să vezi? MotănaÈ™ul, ca electrocutat, s-a zbârlit È™i a telefonat cu grăbire la B1TV. Lasă că a început să-l stuchească pe licuriciul guantanamez exact pe prețioasele lui elitre, afectându-l la luciferază dar, culmea intervenționismului la intimidare, s-a apucat să le explice judecătorilor cum a circulat în ziua de 6 geanta cu bani prin Ministerul Dezvoltării fără ca doamna ministru să fie acolo (căci nu au fost găsite hârtii semnate de dânsa în acea zi, pricepeți, torționarilor?!!!). Deci nu a primit banii, deci trebuie eliberată. A zis!
Interesant dacă strofocarea asta, cu substanțiale pagube colaterale, va funcționa azi la ÎCCJ. Cu cine va prefera să se pună rău doamna Livia Stanciu? Cu trecutul Traian Băsescu sau cu prezentul È™i viitorul Florian Coldea? Căci abia acum miza partidei a ajuns palpitantă. După o lună de frăgezire la somieră din fier-beton, Elena Udrea a făcut pătrățele pe piele È™i pe nervi. Dacă i se mai prelungeÈ™te arestarea cu o lună, hălci de Traian Băsescu ne vor fi livrate începând chiar de mâine. Dacă, în schimb, va fi lăsată acasă, în ospitalierul ei arest cu jacuzzi È™i debarcader, bateriile speranței i se vor reîncărca È™i s-ar putea să asistăm la prelungiri.
Revenind la doamna Livia Stanciu, mă gândesc că, în intimitatea coÈ™marurilor È™i reveriilor sale, s-ar simți mult mai în siguranță dacă nu l-ar mai avea pe cap și pe Traian Băsescu. Florian Coldea, oricum, îi ajunge. Îi È™tie slăbiciunile chiar mai bine decât fostul preÈ™edinte și, în plus, are și potențial de a găsi argumente suplimentare dacă situația o va cere. Un singur tutore în loc de doi e, categoric, de preferat.
Cred că Elena Udrea se apără greÈ™it alegând să prelungească fraternizarea cu Traian Băsescu. Nu are pe cineva lucid alături să-i explice că forța acestuia, cât a fost președinte, a venit de la americani. Acum, că aceștia l-au lăsat să se descurce cum poate, să primească după merit, s-a nevolnicit. De-aici și pierderea lui de cumpăt cu „žguantanamizarea” României. Cum să-ți mai pui speranțe într-un astfel de om care nici pe el nu se mai poate ajuta?
Vizita de azi a lui Traian Băsescu la Chișinău nu mi se pare ruptă de context. O cetățenie de rezervă, când în țara ta natală te privește chiorâș nevasta, te încolțește ibovnica și te pândește pușcăria, poate fi macaroana prin care să-ți respiri supraviețuirea. Să i se pară asta o alternativă la sinucidere? La cât e de debusolat, n-ar fi de mirare!

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,cetatenie,Chisinau,Cristina Topescu,debusolat,Elena Udrea,Facebook,Florian Coldea,guantanamizare,ICCJ,Ministerul Dezvoltarii,Ruxandra DragomirDupă ultimele postări ale 'žechipei de comunicare' ce o exprimă pe Elena Udrea, ÎCCJ a primit pe tavă toate motivele legale pentru a-i prelungi acesteia arestul preventiv. Abia acum, o eventuală îndulcire a regimului juridic ar ridica serioase semne de întrebare privind obiectivitatea È™i imparțialitatea judecătorilor. Nu trebuie să fii...Blog politic si polemic