Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

După ultimele postări ale „echipei de comunicare” ce o exprimă pe Elena Udrea, ÎCCJ a primit pe tavă toate motivele legale pentru a-i prelungi acesteia arestul preventiv. Abia acum, o eventuală îndulcire a regimului juridic ar ridica serioase semne de întrebare privind obiectivitatea și imparțialitatea judecătorilor.
Nu trebuie să fii din cale afară de perspicace pentru a-ți da seama că mesajele postate pe Facebook în numele Elenei Udrea sunt, în principal, forme de comunicare ale acesteia cu complicii şi inamicii săi. Menite fie să intimideze, fie să sugereze direcții de urmat. Principala armă de apărare a doamnei Udrea, față de acuzațiile ce i se aduc, constă în lucrurile compromițătoare pe care ea le știe despre diverși indivizi ce au avut un rol semnificativ în aventura sa penală. Mă refer aici nu doar la denunțători ci și la oameni influenţi plantați cu grijă în administraţie şi în sistemul de justiție, fie ei preşedinte, procurori, judecători sau înalți funcționari ai serviciilor secrete. Din acest motiv, găsirea unei modalităţi de a face ca ameninţările destinate acestora să le ajungă la urechi în timp util devine de o importanţă crucială pentru Elena Udrea. Dacă ei nu află ce pericole îi pasc în caz de exces de zel, ca să li se facă frică şi să o lase mai moale, speranţa doamnei ex-ministru de a se salva în extremis îşi pierde orice suport.
Unul dintre destinatarii cheie ai comunicărilor Elenei Udrea este Traian Băsescu. De la el așteaptă ea principalul ajutor, pe el trebuie să-l cravașeze ori de câte ori prestația lui agresiv-defensivă lasă de dorit sau capătă accente prea egoiste.
Zilele trecute am avut o probă clară a felului în care „empatizează” cei doi. Elena Udrea, uzată psihic de imaginea ei matinală reflectată tot mai descurajant în faianța murdară a chiuvetei din celulă, și-a pierdut răbdarea și i-a arătat gheruțele motănașului ei prea pasiv. Întâi și-a exprimat dezamăgirea prin vocea și grimasele Ruxandrei Dragomir, la emisiunea Cristinei Țopescu. Apoi a ridicat puțin tensiunea reproșului postând în ziua următoare pe Facebook un îndemn aproabe explicit la acțiune, până când nu va fi prea târziu. Și ce să vezi? Motănașul, ca electrocutat, s-a zbârlit și a telefonat cu grăbire la B1TV. Lasă că a început să-l stuchească pe licuriciul guantanamez exact pe prețioasele lui elitre, afectându-l la luciferază dar, culmea intervenționismului la intimidare, s-a apucat să le explice judecătorilor cum a circulat în ziua de 6 geanta cu bani prin Ministerul Dezvoltării fără ca doamna ministru să fie acolo (căci nu au fost găsite hârtii semnate de dânsa în acea zi, pricepeți, torționarilor?!!!). Deci nu a primit banii, deci trebuie eliberată. A zis!
Interesant dacă strofocarea asta, cu substanțiale pagube colaterale, va funcționa azi la ÎCCJ. Cu cine va prefera să se pună rău doamna Livia Stanciu? Cu trecutul Traian Băsescu sau cu prezentul și viitorul Florian Coldea? Căci abia acum miza partidei a ajuns palpitantă. După o lună de frăgezire la somieră din fier-beton, Elena Udrea a făcut pătrățele pe piele și pe nervi. Dacă i se mai prelungește arestarea cu o lună, hălci de Traian Băsescu ne vor fi livrate începând chiar de mâine. Dacă, în schimb, va fi lăsată acasă, în ospitalierul ei arest cu jacuzzi și debarcader, bateriile speranței i se vor reîncărca și s-ar putea să asistăm la prelungiri.
Revenind la doamna Livia Stanciu, mă gândesc că, în intimitatea coșmarurilor și reveriilor sale, s-ar simți mult mai în siguranță dacă nu l-ar mai avea pe cap şi pe Traian Băsescu. Florian Coldea, oricum, îi ajunge. Îi știe slăbiciunile chiar mai bine decât fostul președinte şi, în plus, are şi potenţial de a găsi argumente suplimentare dacă situaţia o va cere. Un singur tutore în loc de doi e, categoric, de preferat.
Cred că Elena Udrea se apără greșit alegând să prelungească fraternizarea cu Traian Băsescu. Nu are pe cineva lucid alături să-i explice că forţa acestuia, cât a fost preşedinte, a venit de la americani. Acum, că aceştia l-au lăsat să se descurce cum poate, să primească după merit, s-a nevolnicit. De-aici şi pierderea lui de cumpăt cu „guantanamizarea” României. Cum să-ţi mai pui speranţe într-un astfel de om care nici pe el nu se mai poate ajuta?
Vizita de azi a lui Traian Băsescu la Chişinău nu mi se pare ruptă de context. O cetăţenie de rezervă, când în ţara ta natală te priveşte chiorâş nevasta, te încolţeşte ibovnica şi te pândeşte puşcăria, poate fi macaroana prin care să-ţi respiri supravieţuirea. Să i se pară asta o alternativă la sinucidere? La cât e de debusolat, n-ar fi de mirare!

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,cetatenie,Chisinau,Cristina Topescu,debusolat,Elena Udrea,Facebook,Florian Coldea,guantanamizare,ICCJ,Ministerul Dezvoltarii,Ruxandra DragomirDupă ultimele postări ale „echipei de comunicare” ce o exprimă pe Elena Udrea, ÎCCJ a primit pe tavă toate motivele legale pentru a-i prelungi acesteia arestul preventiv. Abia acum, o eventuală îndulcire a regimului juridic ar ridica serioase semne de întrebare privind obiectivitatea și imparțialitatea judecătorilor. Nu trebuie să fii...Blog politic si polemic