Scorul acestui articol
[Total: 21 voturi. Media: 4.8]

Prima reacție a vinovatului prins cu mâța-n sac este să-și țină gura. Dar atunci, È™tiind noi, dinainte, că el nu va vorbi, că el nu va răspunde, ar fi oare mai bine să nu-l întrebăm?
Nu! Întrebările trebuie puse, măcar È™i numai pentru a consemna tăcerea, de cele mai multe ori vinovată, care le urmează.
Vă mai amintiți „žtentativa de lovitură de stat” de după instalarea guvernului Ponta? Când un partid care a câÈ™tigat alegerile cu 70% a vrut să urmeze voința populară È™i să-l debarce pe Băsescu printr-un blitzkrieg? S-a dat o ordonanță de urgență È™i a fost schimbat Avocatul Poporului. Atât! Ce vifor au declanÈ™at, sincron, pentru aceste gesturi politice „žabominabile”, È™i Administrația SUA È™i Jose Manuel Barosso È™i PPE È™i alte cariatide butaforice ale democrației „žde cumetrie”. Doar doar că nu l-au linÈ™at pe Ponta, că n-au tras USL-ul pe roată, că n-au condamnat poporul român la penitență veÈ™nică. Și asta pentru ce? Ca să mențină la manetele țării cu orice preț, nelegitim, o hahaleră? Pe cel mai mare jucător de păcănele din istoria acestui neam? Căci asta a făcut Traian Băsescu 10 ani la Cotroceni, mai vicios decât Viorel Lis È™i cu mâinile mai tremurânde decât Victor Stănculescu: a tras de maneta „žțării ca un joc” visând la o linie de È™eptari care să-i trezească voluptăți napoleoniene.
Schimbarea unui singur om, a Avocatului Poporului, a fost catalogată, atunci, drept lovitură de stat. Nici mai mult nici mai puțin. O „žlovitură de stat” dată de Parlament (culmea perversității democratice!), dată de aleÈ™ii poporului împinÈ™i de la spate de 7.5 milioane de insurgenți ilegaliști. Asta s-a susținut. Și indignarea ipocrită a dat rezultate. Istoriei i s-au proptit niÈ™te bețe tari în roate, care au încremenit România, pentru încă 2 ani, în statutul de țară mălăioasă, populată de mămăligari.
Azi lucrurile s-au schimbat: un binom, susținut fără urma de legitimitate de indignații de ieri, taie È™i spânzură în România ca în abatorul lu”™ tac”™su. Asta am ajuns: o țară ca un abator!
A fost dat jos în cel mai abuziv mod un prim-ministru. Apoi un procuror general, capul fiscului, capul serviciului secret al armatei, capul ANRP. Și decapitările continuă. Se pregătesc eÈ™afodul și ghilotina pentru È™eful Senatului, pentru preÈ™edintele PSD È™i pentru cine o mai cuteza să-i încurce pe atotputernicii venetici în marÈ™ul lor triumfal de luare în stăpânire deplină, fără vreo susținere populară, a unei întregi țări aÈ™a-zis democratică È™i europeană.
Anunțam zilele trecute într-un articol că următoarea țintă a binomului va fi Antena 3. Incredibil ce reactivi pot fi, la logica mea, locotenenții cuplului Coldea „“ Kovesi. Ieri au emis ordinul de evacuare din sediu a celor 5 televiziuni ale trustului Intact.
Într-un fel îmi pare bine că s-a ajuns aici. Pisica trebuia ruptă, până la urmă, cu toate riscurile aferente. S-a acumulat atâta indigare mocnită împotriva „žstăpânilor cătuÈ™elor”, încât era nevoie să sară o siguranță, să răsufle o supapă, ca să se verifice cumva, pe câmpul de luptă, raportul de forțe.
Dacă bomba acestor autorități arogante, ce au depăÈ™it orice măsură a bunului simț, nu va fi cumva dezamorsată în următoarele ore de înțelepți ai fazelor terminale, lumea va năvăli în stradă mai ceva ca la „žplimbarea în jurul Cotrocenilor” de acum doi ani.
Eu susțin de multă vreme, în multe luări de poziție, că dacă atotputernicilor din binom le este frică de ceva, atunci le este frică de furia maselor dezlănțuite. Dacă ceva le mai poate tempera setea bezmetică de putere, atunci doar miÈ™cările ample de protest pot face asta. Ar trebui deci să mă bucur, nu „žîntr-un fel” ci” total”, că necugetați de la vârf ațâță poporul să iasă în stradă.
Nu pot însă să mă bucur total. Și știți de ce? Pentru că în toată povestea asta am identificat o anomalie care mie-mi devoalează făcătura. Otrava securistică. Diversiunea. Provocarea. Capcana. Falsul.
Ordinul de evacuare emis de ANAF este semnat de Gelu Diaconu, cel mazilit, și nu de sereistul care i-a fost pus în loc, cu grăbire. Se acționează, așadar, în baza unei hârtii semnate de omul tocmai demis de Cioloș in urma mișculațiilor golănești ale binomului, când firesc ar fi fost ca noua conducere a ANAF să-și asume vitejia.
Când o fi semnat Diaconu acel ordin exploziv? Și de ce nu l-a pus in aplicare chiar el, deîndată ce l-a aprobat? Vorbim practic de o bombă. Pe care nu o detonează cel care a construit-o ci acela care l-a detronat și l-a pus sub acuzare pe constructor. Ce să însemne asta?
O primă concluzie e clară: ordinul a fost semnat de Diaconu dar punerea lui în mișcare s-a făcut cu acordul înlocuitorului lui Diaconu. Adică, mai clar, binomului îi convine să încerce închiderea Antenei 3 prin această ordinărie gangsterească dar nu cu mâna lui, asumându-și riscurile, ci cu mâna celui pe care tocmai l-a scos de pe șine, ca să-l compromită, la o adică, definitiv.
Se face, pur și simplu, un experiment social: iese lumea în stradă să apere Antena 3, sau nu iese? Dacă nu iese, iată obținută victoria mult visată. Dacă iese, și se profilează complicații cu scandări și vehemențe, stop joc. Ne cerem scuze, de vină e Diaconu, la loc comanda!
Ca să nu mai vorbim că un protest social de amploare poate deveni și un excelent teren pentru provocări. Câteva vitrine sparte, circulație întreruptă, una două mașini incendiate de profesioniști ai genului și alde Gâdea, Badea și Tudor vor fi tocmai buni de plată. Uite, huliganii lui Voiculescu, cum destabilizează țărișoara.
Există și o a doua concluzie, la fel de clară: Ambasada SUA, garantul democrației noastre originale, protestează față de proiectul de lege al lui Dragnea, cu defăimarea, dar tace mâlc la vederea strangulării de tip mafiot a 5 televiziuni libere, cu cea mai mare audiență cumulată din România.
I-aș întreba pe distinșii diplomați americani, convins că întrebarea mea va fi mai lămuritoare decât răspunsul lor, pe care, din trufie, nu ni-l vor da niciodată, de ce-l protejează, sfidător, pe mafiotul Traian Băsescu, și de ce se mai miră, în aceste condiții, că sa-nrăit lumea împotriva lor? Că le fug tinerii din țară ca să se sinucidă, de deznădejde, în numele altor religii?
De o vreme, diavolul vorbește tot mai cursiv limba atotputerniciei. Aproape că nu îi mai deosebești accentele. Și asta nu e bine.
Scaraoțchi говорит American English! Iar noi, la mijloc, nu mai ințelegem nimic!

Contele de Saint GermainEditorialeAdministratia SUA,Ambasada SUA,ANAF,ANRP,Antena 3,Avocatul poporului,binomul SRI-DNA,blitzkrieg,cariatide butaforice,Coldea - Kovesi,Dan Voiculescu,Gelu Diaconu,Jose Manuel Barosso,lovitura de stat,Mihai Gadea,Mircea Badea,pacanele,PPE,premierul Ciolos,PSD,Radu Tudor,Scaraotchiguvernul Ponta,trustul Intact,USL,Victor Stanculescu,Viorel LisPrima reacție a vinovatului prins cu mâța-n sac este să-și țină gura. Dar atunci, È™tiind noi, dinainte, că el nu va vorbi, că el nu va răspunde, ar fi oare mai bine să nu-l întrebăm? Nu! Întrebările trebuie puse, măcar È™i numai pentru a consemna tăcerea, de cele mai multe...Blog politic si polemic