Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 2]

C.T. Popescu este, de ani buni,  gurul presei românești. Cu îndreptățire, aș spune.

Condeiul său naște frisoane în cei care-i devin subiect, părerile sale primesc,  adesea,  greutate de sentință.

Televiziunile îi cer părerea despre evenimentele fierbinți, agențiile de presă îl citează, rapoartele ambasadelor din România sunt împănate cu fragmente din editorialele și declarațiile sale.

O astfel de recunoaștere obligă și constrânge. Iar CTP simte din plin asta și înțelege, ajutat de mintea sa cu inserții de inteligență artificială, că dacă vrea să-și păstreze statutul atunci trebuie, musai, să extirpe din raționamentele pe care le propune, orice element de afectivitate ce i-ar putea perturba logica binară.

De-asta opiniile lui sunt atât de tranșante, de-asta sentimentele născute in cititorii săi se schimbă, uneori, de la un articol la altul.

L-am urmărit foarte atent în toate aceste zile din urmă, cu mai mult dezacord decât acord,  impunându-mi însă să nu-l comentez, chiar atunci când  nu-mi plăcea ce scrie, pentru simplul motiv că îl consider un om onest.

Astăzi insă simt nevoia să mă refer la ultima sa declarație, http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/CTP-Basescu-USL-Copilul-manipulare_0_735526446.html#, acordându-i în continuare atributul onestității, pentru că această declarație conține 2 afirmații pe care nu le consider corecte.

Prima:

„Acesta (Traian Băsescu, n.a.) le-a comunicat susținătorilor săi că merge la victorie în referendum, deci nu merge pe ideea câștigării la ‘masa verde’, prin neîndeplinirea cvorumului. Traian Băsescu declanșează, în clipa aceasta, lupta reală în referendum, fără neapărat această plasă de siguranță a invalidării prin cvorum”

Am reluat discursul lui TB de aseară și nu am găsit în el  chemările la luptă care ar întemeia afirmația de mai sus. Dimpotrivă, așa cum am scris și în articolul meu anterior de pe blog, TB a repetat de mai multe ori propoziția „românii nu vor participa la ceva incorect”Â  ceea ce mie mi se pare un mesaj clar de non-combat. Iar dacă adăugăm la asta și constant dovedita lipsă de scrupule a politicianului TB în a-și atinge obiectivele, o simplă deducție logică ne arată că fie CTP dă dovadă de naivitate ( exclus, dat fiind personajul) fie încearcă, prin această interpretare pe dos a realității, să-l impingă pe TB spre o atitudine pentru istorie.

A doua:

„După ani și ani de zile m-am simțit mândru că sunt român.  [„¦]

Atenția pe care i-au acordat-o României Uniunea Europeană, înalții responsabili europeni, faptul că are loc o reuniune a UE, a Comisiei Europene, având ca temă România, faptul că ambasadorul SUA a atras atenția în mod repetat și justificat în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă nesocotirea unor hotărâri ale CCR, toate acestea m-au făcut să nu mă mai simt ultima găină din Gostat, a Europei.

Am simțit că sunt și eu băgat în seamă, ca român, și nu mă așteptam la asta. Este o surpriză teribil de plăcută pentru mine. Nu mă așteptam ca Europa și America să ne bage în seamă atât de mult”.

Foarte straniu! Mie mi se pare exact pe dos, în condițiile în care un succes al acestei atenții a străinătății, care-l face mândru pe CTP că e român, ar face nefericiți 70 % dintre români. Aș fi fost și eu mândru dacă o astfel de atenție s-ar fi manifestat la repetatele abuzuri ale lui Traian Băsescu (voi invoca doar exemplul dat de Martin Schultz: „Consiliul European, cam tăcut în 2009 când Băsescu n-a respectat majoritatea și nu l-a numit premier pe Klaus Johhanis” deși, câte alte abuzuri, ca acesta nu ar putea fi date drept exemplu”¦) și ar fi stopat atunci, în consens cu dorința majorității românilor, prăbușirea economică și morală a țării.

Nu, domnule CT Popescu, atenția de care vorbiți nu este acordată României (din moment ce efectele ei vor nemulțumi cea mai mare parte a populației și vor ridica periculos de sus tensiunile sociale); această atenție este acordată propriilor interese ale respectivelor țări, pentru care România nu inseamnă poporul său ci doar un bun candidat pentru sacrificii rituale în cazul în care zeii vor fi aspri cu Lumea și vor pretinde jertfe (nu ar fi prima dată când ni s-ar întâmpla așa ceva).

Contele de Saint GermainPolemiceConsiliul European,CT Popescu,Klaus Johannis,Martin SchultzC.T. Popescu este, de ani buni,  gurul presei românești. Cu îndreptățire, aș spune. Condeiul său naște frisoane în cei care-i devin subiect, părerile sale primesc,  adesea,  greutate de sentință. Televiziunile îi cer părerea despre evenimentele fierbinți, agențiile de presă îl citează, rapoartele ambasadelor din România sunt împănate cu fragmente din editorialele...Blog politic si polemic