Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.8]

 

Un stat liber ar trebui să funcționeze ca un organism sănătos. Adică instituțiile lui să-È™i îndeplinească corect È™i independent rolul pentru care au fost create, aÈ™a cum inima, plămânii, ficatul, creierul È™i celelalte părți ale corpului uman respectă menirea primită de la natură în parametrii È™i limitele ce le-au fost sortite.

Dacă prelungim această paralelă, ar însemna că atunci când statul îÈ™i pierde din libertate, când devine captiv, ar trebui să prezinte niÈ™te simptome de anormalitate precum oricare dintre organele mai sus menționate atunci când apare o boală.

Un simptom că în statul român actual s-a instalat o gravă disfuncționalitate este felul neechidistant, dezechilibrat, sfidător de partizan È™i discreționar în care funcționează justiția È™i instituțiile ei suport.

Laura Codruța Kovesi a devenit un fel de emblemă a acestei anormalități, cel mai proeminent exemplu de personaj situat de către sistem mai presus de lege.

A plagiat, dar, fiind confirmat oficial doar 4% din furtiÈ™ag, ochiul vigilent È™i imparțial al dreptății unice È™i egale pentru toți a lăcrămat ca în prezența unui fir de praf ce nu merită a fi băgat în seamă.

A fost în sufrageria lui Oprea în ziua prezidențialelor din 2009, dar, deÈ™i tăcerea ei asupra acestui subiect reprezintă cea mai bună confirmare a prezenței sale acolo È™i, astfel, a pactizării ilegale cu politicul, nimeni dintre cei explicit îndrituiți È™i chiar obligați să îi ceară È™i o confirmare/negare verbală ori în scris (CSM, Inspecția Juridică, Parchetul General) nu cutează să facă asta.

S-a constituit o ditamai comisia parlamentară ca formă extremă de a  smulge de la doamna Kovesi o poziție oficială despre participarea (sau nu) a domniei sale la „žcina informală” organizată de Gabriel Oprea la el acasă. Refuză să se prezinte în fața acestei comisii (pe cine mai miră un nou afront?), ascunzându-se în spatele unor argumente pe cât de subțiri pe atât de sugestive pentru statutul acestei persoane de zeu păgân situat deasupra Constituției României (ART. 16, (2) Nimeni nu este mai presus de lege).

Dacă adăugăm la cele de mai sus valul de dezvăluiri devastatoare despre ilegalități, abuzuri, complicități È™i alte abateri de la drumul drept ale instituției conduse de doamna Kovesi, pentru care această doamnă ar trebui să răspundă nemijlocit, dar despre care tace sfidător, fără a-i cere nimeni socoteală, obținem un tablou în ulei păstos, tras nu cu penița, nu cu pensula, nici chiar cu batonul ci, de-a dreptul, cu spatula, al unui stat captiv, caricatural, împotmolit È™i bolnav, fără contururi È™i libertate de miÈ™care.

Cum să te aÈ™tepți de la un stat ținut în mână de un sistem de putere paralel, ocult, de o persoană intangibilă È™i fără pic de respect pentru poporul care o plăteÈ™te, să funcționeze normal È™i să pună Constituția țării mai presus de orice interese meschine, de grup?

„žCâinii latră, caravana trece” ni se potriveÈ™te în conjunctura actuală mai ceva ca unui stat deÈ™ertic.

Cu un CSM pur decorativ, cu un procuror general ales de oculți din cea mai flască plastilină, cu un preÈ™edinte 3A (amorf, abulic È™i autist), iată că, într-o țară pretins democratică, într-un aÈ™a zis stat de drept, cineva poate să tacă È™i să nu pățească nimic, orice acuze È™i dovezi de ilegalitate i s-ar aduce.

Că doamna Kovesi sfidează un popor întreg prin tăcerea ei, crezând că astfel lumea va uita È™i domnia sa va ieÈ™i basma curată, poate avea o noimă. AÈ™a îÈ™i inchipuie dânsa că, prin laÈ™itate, se va putea salva. Mulți procedează astfel în primul moment după ce sunt prinÈ™i cu ocaua mică. De cele mai multe ori vine, însă, È™i momentul doi. Cel în care trebuie să dea socoteală È™i tăcerea nu-i mai ajută ci le agravează situația.

Domnul procuror general Lazăr e, însă, mai greu de înțeles. Să-ți trădezi meseria, să-ți compromiți imaginea, să te laÈ™i transformat din om al legii în om al fărădelegii (ce altceva devine un complice la ilegalități?) „“ toate astea doar pentru o amăgitoare ascensiune în ierarhia statului „“ pare aberant È™i autodistructiv. Înțeleg că nu este lăsat să facă justiție adevărată cu doamna Kovesi (din motive de prietenie ori de È™antaj) dar are (ar avea) în orice moment opțiunea retragerii. De ce nu pleacă? De ce alege să se murdărească? O fi vorba de ordine de nerefuzat ori de atracția irezistibilă a cocinii?

Cât despre domnul preÈ™edinte Johannis, cei 3A explică totul. Domnia sa funcționează pe bază de cheiță. Ca soldățelul cu talgere din vechile iarmaroace. Ideile de patriotism, spirit de dreptate, spirit de sacrificiu nu au loc în vitrina sa de virtuți. Nu doar că nu vrea să scape de cheiță dar caută È™i cheițe de rezervă în caz că, cea curentă, se defectează.

Felul flagrant, strident, sfidător È™i … ghelbănesc (până la urmă) în care doamna Kovesi se pune ciuci ca să nu dea socoteală nimănui iar ceilalți, aÈ™ezați în jurul ei, se deschid la toți nasturii vestmintelor ca să-i acopere cât mai bine, cu anvergura acestora È™i cu propriile oribilități, poziția indecentă, nu vor rămâne, la nesfârÈ™it nesancționate. Iar atunci când adevărurile, deja evidente acum, vor fi omologate È™i prin rechizitorii trimise în instanță, unii se vor întreba: cum de a fost posibilă atâta captivitate?

Iată că a fost! Iată că este!

Contele de Saint GermainEditorialecainii latra caravana trece,cocina,comisia parlamentara,Constitutia Romaniei,CSM,iarmaroc,Inspectia Juridica,Laura Kovesi,Parchetul General,presedinte 3A,procurorul general Lazar,stat captiv,sufrageria lui Oprea  Un stat liber ar trebui să funcționeze ca un organism sănătos. Adică instituțiile lui să-È™i îndeplinească corect È™i independent rolul pentru care au fost create, aÈ™a cum inima, plămânii, ficatul, creierul È™i celelalte părți ale corpului uman respectă menirea primită de la natură în parametrii È™i limitele ce le-au...Blog politic si polemic