Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Vreau să vă propun un exercițiu de imaginație.  Știu că vă va fi destul de greu să vă conectați la premisa lui dar închipuiți-vă pentru un minut că, următoarea declarație a lui Teodor Baconschi, făcută ieri, ar fi adevărată:

„Nu cunosc culisele acestei decizii, ele sunt prea obscure pentru a fi elucidate în 24 de ore. Azi am vorbit cu Traian Băsescu. Dânsul nu era la curent cu faptul că hârtia plecase pe traseu. După aceea a fost anunțul în Parlament făcut de primul ministru”.
Să ne imaginăm deci că două persoane care, de felul lor, mint precum respiră, Traian Băsescu și Teodor Baconschi, au spus de data asta adevărul. Adică, 1) Baconschi chiar a vorbit cu TB și a auzit de la el ce ne spune că a auzit și 2) Ce i-a spus TB, și anume că nu a fost la curent cu demiterea aceasta, este chiar adevărat.

Uoaaaau!

Să se fi săturat până și Boc de lumina care l-a tot orbit, până acum, venind de la Cotroceni? Să fie acest gest, al demiterii lui Baconschi, prima lui zvâcnire de dezrobire? Să-și fi regăsit PDL-ul, înaintea președintelui, vocea pierdută și să o fi îndreptat, deocamdată doar în culise, împotriva adevăratului său distrugător?

Încercați să aprofundați puțin această ipotetică schismă și veți avea bucuria să constatați că ea ar putea explica  multe din așa zisele enigme ale comportării haotice a puterii in ultimele zile.

Sigur, cele două capete ale balaurului, Băsescu și pDL-ul, nu-și pot permite, încă, să se muște între ele. Ca doi infractori fugăriți, prinși de aceeași pereche de cătușe, trebuie să mai alerge o vreme împreună, ca si cum ar fi solidari, până la prima văgăugă în care să se ascundă. Abia atunci s-ar putea să găsească răgazul necesar răfuielii deschise dintre ei.

Nu- i așa că e captivant? Păcat că nu e, în aceeași măsură, și verosimil.

Contele de Saint GermainEditorialeCotroceni,Emil Boc,Parlament,PDL,Teodor Baconschi,Traian BasescuVreau să vă propun un exercițiu de imaginație.  Știu că vă va fi destul de greu să vă conectați la premisa lui dar închipuiți-vă pentru un minut că, următoarea declarație a lui Teodor Baconschi, făcută ieri, ar fi adevărată: 'Nu cunosc culisele acestei decizii, ele sunt prea obscure pentru a...Blog politic si polemic