Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Vreau să vă propun un exerciţiu de imaginaţie.  Ştiu că vă va fi destul de greu să vă conectaţi la premisa lui dar închipuiţi-vă pentru un minut că, următoarea declaraţie a lui Teodor Baconschi, făcută ieri, ar fi adevărată:

“Nu cunosc culisele acestei decizii, ele sunt prea obscure pentru a fi elucidate în 24 de ore. Azi am vorbit cu Traian Băsescu. Dânsul nu era la curent cu faptul că hârtia plecase pe traseu. După aceea a fost anunţul în Parlament făcut de primul ministru”.
Să ne imaginăm deci că două persoane care, de felul lor, mint precum respiră, Traian Băsescu şi Teodor Baconschi, au spus de data asta adevărul. Adică, 1) Baconschi chiar a vorbit cu TB şi a auzit de la el ce ne spune că a auzit şi 2) Ce i-a spus TB, şi anume că nu a fost la curent cu demiterea aceasta, este chiar adevărat.

Uoaaaau!

Să se fi săturat până şi Boc de lumina care l-a tot orbit, până acum, venind de la Cotroceni? Să fie acest gest, al demiterii lui Baconschi, prima lui zvâcnire de dezrobire? Să-şi fi regăsit PDL-ul, înaintea preşedintelui, vocea pierdută şi să o fi îndreptat, deocamdată doar în culise, împotriva adevăratului său distrugător?

Încercaţi să aprofundaţi puţin această ipotetică schismă şi veţi avea bucuria să constataţi că ea ar putea explica  multe din aşa zisele enigme ale comportării haotice a puterii in ultimele zile.

Sigur, cele două capete ale balaurului, Băsescu şi pDL-ul, nu-şi pot permite, încă, să se muşte între ele. Ca doi infractori fugăriţi, prinşi de aceeaşi pereche de cătuşe, trebuie să mai alerge o vreme împreună, ca si cum ar fi solidari, până la prima văgăugă în care să se ascundă. Abia atunci s-ar putea să găsească răgazul necesar răfuielii deschise dintre ei.

Nu- i aşa că e captivant? Păcat că nu e, în aceeaşi măsură, şi verosimil.

Contele de Saint GermainEditorialeCotroceni,Emil Boc,Parlament,PDL,Teodor Baconschi,Traian BasescuVreau să vă propun un exerciţiu de imaginaţie.  Ştiu că vă va fi destul de greu să vă conectaţi la premisa lui dar închipuiţi-vă pentru un minut că, următoarea declaraţie a lui Teodor Baconschi, făcută ieri, ar fi adevărată: 'Nu cunosc culisele acestei decizii, ele sunt prea obscure pentru a...Blog politic si polemic