Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 2]

În România pervertită de azi există oameni cu un IQ peste medie care gândesc cam aşa: dacă tâmpiţii şi borfaşii prosperă în ţara asta, atunci inteligenţa mea, care o depăşeşte cu mult pe a lor, de ce nu ar fi  în stare să găsească o soluţie pentru a mă propulsa şi pe mine în tăriile promiscuei lor performanţe?

 

Acestor oameni, aprofundând căutările, nu le e greu să înţeleagă până la urmă că, de fapt, porţile succesului la care ei tânjesc, într-o lume în care chiloţii se poartă traşi pe faţă, cu elasticul sumeţit pe gât, iar cravata îşi mută distincţia între picioare, nu se deschid cu valori morale şi virtuţi creştine ci cu parodii de iarmaroc ale acestora.

Sebastian Lăzăroiu este un astfel de personaj, care a înţeles şi acum parodiază gros.

Inteligent, ambiţios, oportunist, şi-a propus să parvină cu orice preţ, copiind de la interlopii momentului traseul de ascensiune, prin canalele insalubre ale politicii, şi folosindu-şi surplusul de minte pentru a crea teorii la comandă şi a le lansa, apoi, în beneficiul protectorilor ce l-au năimit. Fără a-l interesa câtuşi de puţin consecinţele acestor teorii ale sale asupra cobailor pe care urmează a fi experimentate, fără a urmări altceva decât servirea oarbă a stăpânului şi victoria, cu orice preţ, a acestuia. Victorie care, dată fiind calitatea sa de copărtaş la prada de război, va fi şi victoria lui.

Personaje ca SL nu ar trebui, după părerea mea, tratate de sus, persiflate. Nu ar trebui puse în acelaşi coş cu rufe murdare unde au început deja să prindă mucegai preşuri uzate gen Boc, Oprea, Igaş ori lenjerie de pat pătată de multipla folosinţă gen Udrea, Anastase, Boagiu.

SL face parte din altă categorie de toxicitate, mult peste nocivitatea deşeurilor menajere amintite:  SL este capabil, dacă nu va fi contracarat la timp, să genereze pandemii.

Aşa cum un alt oportunist cu glagore, Cozmin Guşă, l-a ghidat cu ani în urmă, din umbră, pe Traian Băsescu spre o victorie electorală care i-a deschis apoi fulminanta carieră politică iar noua dorul de duca, tot astfel, prin ştiinţa sa de manipulator şi de speculant al genei cu handicap de memorie şi exigenţă a electorului român statistic, SL ar putea inventa tertipuri care să-l perpetueze pe TB la putere peste puterile de supravieţuire ale acestui popor.

Cu figura lui angelică, cu privirea mai mult furişată pe lângă interlocutor şi cu vocea sa ştearsă, toate acestea în contrast cu iadul din care vine şi pe care îl serveşte, SL mă duce tot mai des cu gândul la Gérard Philipe şi creaţia sa din La beauté du diable.

Îl consider pe SL o eminenţă cenuşie a lui Traian Băsescu, unul dintre puţinii oameni de sfat ai preşedintelui de părerea cărora acesta mai ţine încă cont. Este evident că domnul Lăzăroiu funcţionează în anumite situaţii pe o frecvenţă ce rezonează deplin cu aceea a preşedintelui, atunci când ambii caută cu febrilitate trucuri de succes. Idei legate de fraudarea alegerilor, precum aceea cu suprapunerea peste acestea a unui referendum ori cu introducerea votului prin corespondenţă, sunt sigur că nu au apărut fără aportul decisiv al domnului consilier. Care (şi aş putea băga mâna în foc că asta este una dintre actualele sale îndeletniciri oculte) tot astfel va putea inventa noi manevre pentru următoarele alegeri (de exemplu comasarea…) astfel încât la sfârşit să iasă ce vrea camarila şi nicidecum ce vrea poporul.

Cred că pentru un politician derivat din sociolog, pentru un om care vorbeşte bine şi gândeşte statistic, pentru un strateg care pune la baza construcţiilor sale accesul nelimitat şi fără costuri la toate formele de media, cel mai anihilant şi neprevăzut antidot ar fi reducerea la minimum posibil a popularizării mesajelor sale. Nu ironizarea, nu încercarea de contracarare a teoriilor adesea alegorizate (vezi “Albă ca Zăpada”) îl deranjează pe domnul Lăzăroiu. Aş spune că, dimpotrivă, chiar mizează pe efervescenţa unor astfel de pulsiuni. Ce l-ar descumpăni foarte tare, pentru că l-ar scoate din patternul care până acum i-a adus succes şi încredere în mefistofelismul acesta practicat cu aparenţe de candoare, ar fi tratarea sa, de către cei cu care se luptă, cu multă, multă discreţie. Tinzând spre totala ignorare.

Ştiu, se vor găsi diverse explicaţii pentru neaplicarea sfatului meu. Tocmai de aceea propun şi o variantă de rezervă:  dacă SL tot va fi cu excedent băgat în seamă, atunci măcar să fie lăudat.

Contele de Saint GermainEditorialeAlba ca Zapada,Basescu,Boc,eminenta cenusie,Igas,Sebastian LazaroiuÎn România pervertită de azi există oameni cu un IQ peste medie care gândesc cam aşa: dacă tâmpiţii şi borfaşii prosperă în ţara asta, atunci inteligenţa mea, care o depăşeşte cu mult pe a lor, de ce nu ar fi  în stare să găsească o soluţie pentru a mă...Blog politic si polemic