Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 2]

În România pervertită de azi există oameni cu un IQ peste medie care gândesc cam așa: dacă tâmpiții și borfașii prosperă în țara asta, atunci inteligența mea, care o depășește cu mult pe a lor, de ce nu ar fi  în stare să găsească o soluție pentru a mă propulsa și pe mine în tăriile promiscuei lor performanțe?

 

Acestor oameni, aprofundând căutările, nu le e greu să înțeleagă până la urmă că, de fapt, porțile succesului la care ei tânjesc, într-o lume în care chiloții se poartă trași pe față, cu elasticul sumețit pe gât, iar cravata își mută distincția între picioare, nu se deschid cu valori morale și virtuți creștine ci cu parodii de iarmaroc ale acestora.

Sebastian Lăzăroiu este un astfel de personaj, care a înțeles și acum parodiază gros.

Inteligent, ambițios, oportunist, și-a propus să parvină cu orice preț, copiind de la interlopii momentului traseul de ascensiune, prin canalele insalubre ale politicii, și folosindu-și surplusul de minte pentru a crea teorii la comandă și a le lansa, apoi, în beneficiul protectorilor ce l-au năimit. Fără a-l interesa câtuși de puțin consecințele acestor teorii ale sale asupra cobailor pe care urmează a fi experimentate, fără a urmări altceva decât servirea oarbă a stăpânului și victoria, cu orice preț, a acestuia. Victorie care, dată fiind calitatea sa de copărtaș la prada de război, va fi și victoria lui.

Personaje ca SL nu ar trebui, după părerea mea, tratate de sus, persiflate. Nu ar trebui puse în același coș cu rufe murdare unde au început deja să prindă mucegai preșuri uzate gen Boc, Oprea, Igaș ori lenjerie de pat pătată de multipla folosință gen Udrea, Anastase, Boagiu.

SL face parte din altă categorie de toxicitate, mult peste nocivitatea deșeurilor menajere amintite:  SL este capabil, dacă nu va fi contracarat la timp, să genereze pandemii.

Așa cum un alt oportunist cu glagore, Cozmin Gușă, l-a ghidat cu ani în urmă, din umbră, pe Traian Băsescu spre o victorie electorală care i-a deschis apoi fulminanta carieră politică iar noua dorul de duca, tot astfel, prin știința sa de manipulator și de speculant al genei cu handicap de memorie și exigență a electorului român statistic, SL ar putea inventa tertipuri care să-l perpetueze pe TB la putere peste puterile de supraviețuire ale acestui popor.

Cu figura lui angelică, cu privirea mai mult furișată pe lângă interlocutor și cu vocea sa ștearsă, toate acestea în contrast cu iadul din care vine și pe care îl servește, SL mă duce tot mai des cu gândul la Gérard Philipe și creația sa din La beauté du diable.

Îl consider pe SL o eminență cenușie a lui Traian Băsescu, unul dintre puținii oameni de sfat ai președintelui de părerea cărora acesta mai ține încă cont. Este evident că domnul Lăzăroiu funcționează în anumite situații pe o frecvență ce rezonează deplin cu aceea a președintelui, atunci când ambii caută cu febrilitate trucuri de succes. Idei legate de fraudarea alegerilor, precum aceea cu suprapunerea peste acestea a unui referendum ori cu introducerea votului prin corespondență, sunt sigur că nu au apărut fără aportul decisiv al domnului consilier. Care (și aș putea băga mâna în foc că asta este una dintre actualele sale îndeletniciri oculte) tot astfel va putea inventa noi manevre pentru următoarele alegeri (de exemplu comasarea…) astfel încât la sfârșit să iasă ce vrea camarila și nicidecum ce vrea poporul.

Cred că pentru un politician derivat din sociolog, pentru un om care vorbește bine și gândește statistic, pentru un strateg care pune la baza construcțiilor sale accesul nelimitat și fără costuri la toate formele de media, cel mai anihilant și neprevăzut antidot ar fi reducerea la minimum posibil a popularizării mesajelor sale. Nu ironizarea, nu încercarea de contracarare a teoriilor adesea alegorizate (vezi „Albă ca Zăpada”) îl deranjează pe domnul Lăzăroiu. Aș spune că, dimpotrivă, chiar mizează pe efervescența unor astfel de pulsiuni. Ce l-ar descumpăni foarte tare, pentru că l-ar scoate din patternul care până acum i-a adus succes și încredere în mefistofelismul acesta practicat cu aparențe de candoare, ar fi tratarea sa, de către cei cu care se luptă, cu multă, multă discreție. Tinzând spre totala ignorare.

Știu, se vor găsi diverse explicații pentru neaplicarea sfatului meu. Tocmai de aceea propun și o variantă de rezervă:  dacă SL tot va fi cu excedent băgat în seamă, atunci măcar să fie lăudat.

Contele de Saint GermainEditorialeAlba ca Zapada,Basescu,Boc,eminenta cenusie,Igas,Sebastian LazaroiuÎn România pervertită de azi există oameni cu un IQ peste medie care gândesc cam așa: dacă tâmpiții și borfașii prosperă în țara asta, atunci inteligența mea, care o depășește cu mult pe a lor, de ce nu ar fi  în stare să găsească o soluție pentru a mă...Blog politic si polemic