Scorul acestui articol
[Total: 43 voturi. Media: 4.7]

 

Într-un articol (aici) pe care l-am publicat recent pe acest blog, articol intitulat „žMinistrul justiției a procedat inteligent”, concluzionam:

„žÈ˜i mai are un avantaj mutarea de aÈ™teptare a domnului Toader: ea va genera, inevitabil, noi dezvăluiri, din ce în ce mai grave, despre Laura Kovesi. Până când aceasta, cu tot sprijinul planetar de care se bucură, îÈ™i va da singură demisia”.

Iată că nu au trecut nici două săptămâni de la aceste previziuni È™i faptele încep să mă confirme. Dan Andronic continuă, într-un fel, serialul de dezvăluiri al lui Sebastian Ghiță, având în prim plan aceleaÈ™i personaje, considerate de ei negative: Florian Coldea È™i Laura Kovesi.

Dezvăluirile recente ale lui Dan Andronic, grupate sub titlul „žNoi suntem statul” par a constitui episoadele Seriei 2 (după ce Seria 1 i-a aparținut lui Sebastian Ghiță), dintr-un ciclu mai larg de mărturii incredibile, pe care l-aÈ™ numi: „žEu sunt Băsescu, È™i nu mă bazez doar pe memorie„.

Punctul de plecare al acestui articol este o minciună spusă ieri de Traian Băsescu, o minciună mai gogonată È™i mai uÈ™or de dovedit decât altele pe care el le debitează, pe nerăsuflate, ori de câte ori adevărul nu-i convine. Mi-a atras atenția fragilitatea acestei minciuni È™i m-am intrebat de ce TB a ținut morțiÈ™ să o plaseze în spațiul public, È™tiind prea bine că nu o să-l creadă nimeni.

Spunea fostul preÈ™edinte, referitor la întâlnirea informală organizată în noaptea prezidențialelor din 2009, acasă la Gabriel Oprea, că el, Traian Băsescu, nu a aflat despre acea reuniune de taină decât acum o lună, când Dan Andronic i-ar fi povestit, în premieră, câte ceva din ce avea de gând să detoneze public în serialul său.

Cum să crezi această afirmație a lui TB È™tiind că, la vremea respectivă (decembrie 2009) cel puțin doi dintre participanții la acel conclav erau oamenii lui de maximă încredere: Dan Andronic „“ È™eful campaniei sale electorale È™i Gabriel Oprea „“ total devotat preÈ™edintelui după ce acesta îl reevaluase È™i îl asumase public. Este de neconceput ca, dacă nu chiar în noaptea aceea de spectaculoasă răsturnare a rezultatelor alegerilor, măcar a doua zi, în euforia victoriei, cei doi să nu se fi grăbit să-È™i informeze È™eful, tocmai reconfirmat pe post, despre întâlnirea de taină care a făcut posibil miracolul. Căci aÈ™a procedează slugile zeloase: se-ntrec care să-È™i dovedească prima loialitatea È™i utilitatea. Ca să nu mai vorbim de Coldea, obligat prin fiÈ™a postului la astfel de informări sensibile… Putea el să riÈ™te a-i ascunde lui Băsescu o întâlnire atât de gravă, profund ilegală, organizată în beneficiul său, când È™tia că oricare dintre Andronic È™i Oprea, dacă nu ambii, abia aÈ™teaptă să i-o descrie?

M-am întrebat, repet, de ce s-a simțit obligat Băsescu să lanseze această minciună străvezie, cum că el ar fi aflat despre respectivul eveniment abia după 7 ani, când nu mai era de mult în mandat.  Răspunsul ni l-a dat tot el, jumătate glumind, jumătate vorbind serios: „ždacă au falsificat alegerile, atunci să fie arestați”.  Adică, mai pe înțelesul tuturor, „žeu habar n-am avut ce-au pus ăÈ™tia la cale, nimeni nu mă poate acuza de complicitate, de abuz în serviciu sau de alte infracțiuni sancționabile cu ani grei de puÈ™cărie. Am aflat mult mai târziu, când nu mai puteam face nimic să îndrept lucrurile”.

Am mai sesizat un aspect straniu în dialogul de la B1Tv dintre Traian Băsescu È™i Dan Andronic (aici). Cei doi nu s-au comportat în această apariție ca doi aliați, ca doi martori ai aceleiaÈ™i tabere, ce, de fapt, sunt. Pe parcursul emisiunii s-au contrazis, chiar s-au înțepat, încercând să lase impresia că nu prezintă telespectatorilor o versiune a faptelor convenită dinainte ci, că, vezi Doamne, fiecare joacă pe cont propriu.

Analizând această aparentă anomalie mi-am amintit că, È™i în relația cu Sebastian Ghiță, versiunea pentru public, Traian Băsescu a introdus mici aspecte de ostilitate. ReproÈ™ându-i lui Ghiță diverse păcate, inclusiv că l-ar fi înregistrat fără voia sa.

Cam multe asemănări între interacțiunea Băsescu – Ghiță din Seria 1 de dezvăluiri È™i interacțiunea Băsescu – Andronic din Seria 2 de dezvăluiri:

  • È™i Ghiță È™i Andronic îi pun la dispoziție lui TB instrumentul media pe care îl controlează (RTV, respectiv EVZ);
  • È™i Ghiță È™i Andronic dezvăluie în serialele lor evenimente ce-l au în prim plan pe TB È™i pe care Băsescu nu le infirmă, ba, mai mult, dă de înțeles că le-ar putea chiar proba;
  • È™i Ghiță È™i Andronic au grave probleme cu DNA, foarte asemănătoare cu cele ale Elenei Udrea, deci au un interes major de a se alia cu TB în lupta sa împotriva binomului;
  • È™i de Ghiță, È™i de Andronic, Traian Băsescu încearcă să pară detaÈ™at. Să lase impresia că nu-i leagă nicio complicitate.

Lista argumentelor că Ghiță È™i Andronic, departe de condiția lupului singuratic, sunt, de fapt, gurile de tun ale lui Traian Băsescu în războiul acestuia cu Laura Kovesi (să zicem că, deocamdată, Florian Coldea stă, puțin, pe tuÈ™ă), ar putea continua. Nu mă interesează, însă, să prezint un inventar extins al acestor argumente pe care, cu puțină trudă, oricine le poate găsi în presă. Ceea ce mă interesează este să încerc a desluÈ™i, dincolo de perdelele de fum È™i de coregrafia niznaistică ale lui Traian Băsescu, rețeaua de interese, diversiuni, fitile È™i intrigi pe care acesta a pus-o la punct ca să-È™i scape pielea. Pielea lui È™i, deci, a Udrei. Căci, să fie bine înțeles, aici nu vorbim de două persoane diferite, cum ar părea, ci de o singură alcătuire, care năpârleÈ™te când pe blond când pe pleÈ™uv. Băsescu È™i Udrea sunt unul!

Atâta vreme cât Codruța tace È™i nu se retrage, dezvăluirile vor continua. Cu tot mai multe e-uri penale, din ce în ce mai  greu de digerat.

TB va fi cu muniția, locotenenții cu trupa. Dispare Ghiță, preia Andronic. Cade Andronic, continuă Orcan. Sau ViÈ™an, sau Cristescu, ce mai contează numele, alfabetul e mare iar proviziile au fost puse deoparte de unul care È™tia foarte bine ce război de uzură îl aÈ™teaptă.

Mă gândesc că, pe undeva, s-ar putea să aÈ™tepte, pentru episoade viitoare de dezvăluiri,  listinguri lungi de convorbiri telefonice, purtate, în seara alegerilor, de invitații lui Gabriel Oprea. Și, pe altundeva, chiar înregistrările acelor convorbiri.

De-asta spun: cu cât Laura Kovesi va avea nervii mai tari, cu atât cresc È™i È™ansele noastre să aflăm mai multe secrete, altfel inaccesibile omului de rând, despre cine È™i cum a condus È™i conduce această țară.

Contele de Saint GermainEditorialeDan Andronic,DNA,Elena Udrea,EVZ,Florian Coldea si Laura Kovesi,guri de tun,intalnirea de la Gabriel Oprea,listinguri de convorbiri telefonice,noi suntem statul,razboi de uzura,RTV,Sebastian Ghita,serial de dezvaluiri  Într-un articol (aici) pe care l-am publicat recent pe acest blog, articol intitulat 'žMinistrul justiției a procedat inteligent', concluzionam: 'žÈ˜i mai are un avantaj mutarea de aÈ™teptare a domnului Toader: ea va genera, inevitabil, noi dezvăluiri, din ce în ce mai grave, despre Laura Kovesi. Până când aceasta, cu tot...Blog politic si polemic