Scorul acestui articol
[Total: 46 voturi. Media: 4.7]

 

Știu că „žmocirlar” nu există în DEX. Dar o formă excepțională de prostie, aroganță È™i suficiență la un loc, merită un cuvânt pe măsură. Chiar unul inventat. Limba nu poate decât să-l respingă sau să se îmbogățească cu el.

Gabriel Liiceanu, mare consumator de cosmetice asimilabile prin pori, a fost, la întâlnirea cu premierul CioloÈ™, pe post de spray al  Andreei …Pora. Care l-a poftit  acolo să îmbălsămeze îmbâcseala de la GDS cu taninurile cu care se tăbăceÈ™te dânsul în fiecare dimineață. Om de spirit generos, domnul Liiceanu a ironizat A3 (cu tot ce înseamnă ea, public È™i ziariÈ™ti), în stilul său elegant È™i subtil, numind-o „žmocirlă”. Ca È™i în alte ocazii asemănătoare, s-au găsit prin preajmă È™tirbeți de serviciu care să se  amuzat gâlgâit, grăbiți să dea pe gât prima cafea pentru a mai primi-o È™i pe-a doua.

Dacian CioloÈ™ a venit, în acel mediu marcat olfactiv de drogheria Liiceanu È™i de băcănia Pora, ca la baia turcească: înfăÈ™urat în peÈ™tama È™i pregătit mental pentru un masaj de tonifiere înainte de alegeri. A reuÈ™it, până la urmă, ca să fie pe plac doamnei Pora, să se facă de băcănie.

Asta înseamnă, în opinia mea, mocirlar!

***

De ce a obținut PSD 45%? Pentru că s-a umplut țara asta de mocirlari care nu sunt în stare de altceva decât de jigniri, etichetări infamante È™i miÈ™touri deÈ™ănțate la adresa semenilor lor mai umili. Și pentru că sărmanii țării au înțeles că alegerile acestea pot însemna o revoluție pe gustul lor: fără violență, fără scandal dar cu forța de a le răzbuna umilințele îndurate.

Mie, personal, acest dezechilibru major între taberele politice ale momentului, care a rezultat după aceste alegeri, nu mi se pare de bun augur. Nu-mi plac confruntările disproporționate È™i È™tiu că excesul de putere naÈ™te abuzuri. Pe de altă parte, nu-mi place nici ca minorități arogante, gălăgioase È™i migratoare să-È™i bată joc de majoritatea tăcută, fixată vrând „“ nevrând de glie,  doar pentru că, consideră ele, „žăia sunt proÈ™ti, săraci, milogi È™i fără viziune”.

Dar mocirlari nu sunt doar Liiceanu È™i CioloÈ™. Mocirlar este È™i preÈ™edintele Iohannis care exclude de la festivitățile de 1 Decembrie, pe antipatii personale, reprezentanții celui mai mare partid din România, È™i NicuÈ™or Dan care vorbeÈ™te de teleormanizare ca despre o formă de degradare a esenței naționale, È™i liderii de partid È™i ziariÈ™tii care È™i-au bătut joc de manifestanții ce sprijineau în stradă A3, spunând că sunt niÈ™te bătrâni handicapați È™i asistați, lumpenul societății, care nici nu ar trebui să mai primească drept de vot, È™i alți puternici iresponsabili ai momentului care au impresia că ei gândesc mai bine decât alții È™i, prin urmare, nu au niciun fel de obligație să țină cont de voința majorității.

Acest procent uriaÈ™ obținut de un singur partid, de peste 50% după redistribuiri, reprezintă revanÈ™a paÈ™nică, dar necruțătoare, a celor umiliți È™i batjocoriți, față de mocirlari È™i de sistemul lor mincinos.

***

Votul de ieri este È™i un vot de blam la adresa justiției selective È™i ipocrite din România. El confirmă faptul că anumite semnale (gen alegerea primarului puscăriaÈ™ CherecheÈ™) date cu ocazia localelor din iunie 2016, nu au fost întâmplătoare. Lozinca luptei anticorupție nu mai produce azi emoții pozitive,  încredere È™i mobilizare, ci indignare È™i reacții negative.

Decizia CEDO în cazul Gutău, plagiatul lui Kovesi, folosirea abuzivă a termenului „žpenal” pentru ostracizarea adversarilor politici etc. sunt tot atâtea situații în care electoratul le-a arătat, celor responsabili cu manipularea, un viguros deget mijlociu în sus. Din stindard de luptă, anticorupția a devenit o mascaradă contraproductivă pentru sistem.  Condusă de niÈ™te gorniÈ™ti cu bube (Iohannis È™i Kovesi) în care lumea nu mai crede când vine vorba de dreptate È™i de „žnimeni nu e mai presus de lege”.

***

PSD nu trebuie să uite că antipatia populară masivă față de năravurile sale mai vechi sau mai noi nu a dispărut. Ea a fost, pentru moment, acoperită de revolta împotriva mocirlarilor. Acoperită dar nu stinsă. Există mocnind, undeva, acolo, în străfunduri.

PSD are de-a face cu un 50% înÈ™elător. La cea mai mică greÈ™eală, față de promisiuni È™i aÈ™teptări, cel puțin 15%  dintre cei care l-au votat acum vor întoarce armele.

O primă È™i majoră greÈ™eală ar fi să se încăpățâneze a-l propune ca prim „“ ministru pe Liviu Dragnea. Ar fi un nesperat cadou pentru inamici, o țintă vie vulnerabilă È™i uÈ™or de doborât.

O a doua greÈ™eală, la fel de gravă, ar fi să nu se folosească rapid È™i eficient de marea forță dobândită în parlament pentru a face schimbările absolut necesare în justiție. Modificarea articolelor neconstituționale din Codul Penal, adoptarea Legii răspunderii magistraților, găsirea unei soluții la problema supraaglomerării din penitenciare pentru a se evita uriaÈ™a penalizare de 80 milioane euro anual etc.

De spus ar mai fi multe. Pentru azi, însă, e destul.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Andreea Pora,bacanie,Cazul Gutau,CEDO,Codul Penal,Dacian Ciolos,drogherie,Gabriel Liiceanu,Klaus Iohannis,Legea raspunderii magistratilor,Liviu Dragnea,mocirlar,Nicusor Dan,plagiatul lui Kovesi,primarul Chereches,PSD  Știu că 'žmocirlar' nu există în DEX. Dar o formă excepțională de prostie, aroganță È™i suficiență la un loc, merită un cuvânt pe măsură. Chiar unul inventat. Limba nu poate decât să-l respingă sau să se îmbogățească cu el. Gabriel Liiceanu, mare consumator de cosmetice asimilabile prin pori, a fost,...Blog politic si polemic