Scorul acestui articol
[Total: 43 voturi. Media: 4.7]

 

Plictiseală mare. MoleÈ™eală estivală. Trândăvia căldurii lui Cuptor. Tot ce e musai să se facă, se face cu economie, la ralanti. Iar ce nu e musai, se amână pentru „žmai pe răcoare”.

AÈ™ comenta niscaiva evenimente politice dar n-am ce. De aceea am reluat zilele acestea lucrul la un mai vechi proiect al meu, literar.

Contează È™i lipsa audienței pentru teme politice importante. Mesajele se lansează într-un mediu rarefiat È™i, în plus, când totuÈ™i ajung la urechi interesate, le găsesc È™i pe acelea distrase de bruiajele vacanței.

Titlurile acestei veri au fost, obsedant, despre pensii È™i salarii. Tipice pentru o majoritate pauperă care nu È™i-a prea permis să-È™i lase bătătura È™i grijile de zi cu zi pentru alte distracții decât cele oferite de È™tirile TV.

Dar soarele este împins încet „“ încet pe traiectorii mai îndepărtate, de toamna – iarna, iar căldura sa va fi înlocuită, pe măsură ce țara se întoarce la lucru, de fierbințelile noastre politice fără egal.

Un prim semn l-a dat, recent, Ministrul Justiției. A propus, spre dezbatere, niÈ™te principii de modificare a legilor de sub autoritatea sa. S-a creat ceva agitație, dar nu ca-n bunele vremuri de iarnă când zeci de mii de români se îngrămădeau unii în alții prin Piața Victoriei, ca să se mai încălzească puțin.

E clar că nici motoarele SRI de mobiizare prin Internet a tefeliÈ™tilor nu au mai fost puse în funcțiune, dar nici elanul justițiarist al celor de bună credință care cred în Facebook mai mult decât în ce-ar putea să perceapă nemijlocit cu ochii È™i urechile lor (dacă le-ar folosi, elementar, să se informeze), nu s-a mai ridicat la înălțimea sperată de manipulatorii lor. În zadar a vituperat Tudor Chirilă mai ceva ca în cover-ul după Hotel California (dar de data asta nu antiamericăneÈ™te ci pe-o voce cu ambasadorul Klemm), în zadar vechea gardă a justițiarilor cu sânge securisto „“ comunist (Monica Macovei, Augustin Lazăr, Laura Kovesi, parte din membrii CSM) au sunat mobilizarea generală cu tot vibrato-ul fricii lor că vor plăti curând pentru abuzurile pe care È™i-au construit cariera, în piețele țării nu s-au strâns mai mult de 2000 de protestatari.

Din acest punct de vedere Tudorel Toader a mai punctat o dată, aÈ™a, în stilul său molcom, didacticist, băgând vârful degetului în ciorbă să vadă cât de fierbinte mai e.

Nu am speranță, însă, că modificările propuse de domnul ministru (la cele grele mă refer) vor fi trecute prin Parlament È™i adoptate integral. Procurorii vor fi numiți tot de PreÈ™edintele României, Inspecția Judiciară va rămâne tot sub aceeaÈ™i autoritate ca È™i în prezent. Singurul pas înainte la care aÈ™ putea nădăjdui este ca, printr-un troc, la schimb cu aceste măsuri la care se va renunța, să fie acceptate È™i votate altele, absolut necesare, cum ar fi Legea Răspunderii Magistraților È™i crearea acelui parchet special în cadrul Ministerului Public destinat exclusiv judecării magistratilor.

Deocamdată, în pre-stagiune, acțiunea e mai mult în culise decât pe scena publică. În aceste zile Inspecția Judiciară pregăteÈ™te raportul privind auditul efectual la DNA. În replică, CSM pregăteÈ™te decapitarea Inspecției Judiciare înainte ca acel raport să fie validat de conducerea acestei instituții.

Urmează săptămâni importante. Nu imediat, mai avem de aÈ™teptat începutul È™colii, al anului universitar, al sesiunii parlamentare. Dar, după aceea, vă invit la spectacol.

Intuiția îmi spune că vom avea parte de multă acțiune, de mult suspans È™i de un deznodământ plin de imprevizibil.

Contele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,CSM,Hotel California,Inspectia Judiciara,Laura Kovesi,ministrul justitiei Tudorel Toader,Monica Macovei,stagiunea de toamna,tefelisti,Tudor Chirila,vechea garda de justitiari  Plictiseală mare. MoleÈ™eală estivală. Trândăvia căldurii lui Cuptor. Tot ce e musai să se facă, se face cu economie, la ralanti. Iar ce nu e musai, se amână pentru 'žmai pe răcoare'. AÈ™ comenta niscaiva evenimente politice dar n-am ce. De aceea am reluat zilele acestea lucrul la un mai...Blog politic si polemic