Scorul acestui articol
[Total: 477 voturi. Media: 5]

 

În ultima vreme spectacolul politic românesc a virat-o amețitor spre telenovela derizorie.  Nu înseamnă nimic mai mult decât o Intrigă de benzi desenate cu eroi clonțoÈ™i care se laudă că răstoarnă lumea prin determinarea lor dar care, în realitate, lasă totul neterminat.

Cel puțin, pe vremea lui Băsescu vedeai È™i planuri (cele mai multe dintre ele ticăloase) duse până la capăt. Adversarii politici la pârnaie? La pârnaie! Adrian Năstase, Dan Voiculescu – exemple de succes. Referendum de demitere a preÈ™edintelui pus la pământ printr-o erată „žsupranaturală” a CCR – imaginație infracțională depăÈ™ind cea mai cutezătoare ficțiune. Ș.a.m.d., È™.a.m.d….

Pe când… „žVeacul nostru ni-l umplură saltimbancii È™i irozii”! Rateuri, rateuri, rateuri…

Vorbe mari, amenințări, umflări în pene, gargară bombastică. Iar finalizări, zero!

Nu mă voi pierde în exemple. Există în ambele tabere. Cei informați le È™tiu iar pe cei neinformați nu-i interesează. Voi spune doar atât: campionul ridicolului în această dispută a cocoÈ™elii fără pinteni este, de departe, preÈ™edintele Iohannis.

Se înfoaie ca un staroste de găini în călduri, pufăie, jigneÈ™te, amenință, dă ocoale făcând cercuri cu aripa  în țărână, zici că are totul pregătit È™i că, gata,  doar de tresărirea degetului său mic mai depinde răsturnarea ordinii în coteț, când, … de fapt, înfierbântatul cu creasta în vânt e doar un biet clapon figurant. Dar nu orice fel de clapon figurant ci unul nervos, supărat pe soartă, care îÈ™i aruncă pardesiul pe capota maÈ™inii de protocol È™i se răzbună copilăreÈ™te pe oponenții săi politici tăindu-i de pe listă la summituri È™i protocoale.

Omul acesta, cu toată condescendența cuvenită funcției, se poartă de parcă nu ar fi avut jucării când era mic. Èšâfnos, ranchiunos, nu are răbdare să-È™i facă planuri temeinice È™i nici spontaneitatea de a improviza. În schimb repetă într-una „žba pe-a mătii”!

Atâta È™tie. Atâta e în stare. Atâta îl duc algoritmii È™i procesoarele.

Vă amintiți când nu i-a invitat pe Dragnea, Tăriceanu & co la celebrarea zilei naționale a României? Oamenii cred c-au fost distruÈ™i de oftică… Devastați, ce mai…

Sau când n-a vrut să convoace CSAT-ul pentru rectificarea de buget. Bărbat de stat, nene, muÈ™chi, nu glumă… Tocmai ce-a facilitat prin asta o Ordonanță de Urgență…

Sau acum, când nu-i invită pe aceiaÈ™i cetățeni răi la summitul celor Trei Mări, ba refuză È™i găzduirea evenimentului de către Palatul Parlamentului că, de, vrea să-i pedepsească exemplar È™i multilateral: nici cu ei, nici la ei…

M-am luat însă cu vorba, dus de valul ăsta tulbure al kitsch-ului nostru politic dâmbovițean, È™i m-am îndepărtat de titlul articolului. Titlu inspirat de ultimul protest al „žmagistraților”, desfăÈ™urat zilele trecute pe treptele Curții de Apel BucureÈ™ti.

De fapt, există o legătură între cele două. Căci respectivul protest a fost el însuÈ™i un kitsch, dar nu orice fel de kitsch ci unul realizat de evlavioÈ™i ai legii, chipurile, de procurori È™i grefieri trasi de ațe în stradă, ca la înălțatul zmeului.

Speriate de abuzurile făcute în trecut de dragul binomului È™i al parvenirii fără merit, de turnura pe care o iau în ultima vreme evoluțiile din justiție sub competenta prestație a ministrului Tudorel Toader, marionetele de serviciu ale lui Macovei, Coldea, Dumbravă, Kovesi dau în clocot de panică. Să te trezeÈ™ti, deodată, de partea cealaltă a săgeții tocmai tu care ai tras cu arbaleta, pe la spatele victimelor, atâtea săgeți otrăvite către ținte comandate, nu e cea mai fericită răsturnare de situație.

Cine era la protest? Păi cotoi È™i mâțe născute din pisici ori mentalități vetuste.

Doamna judecător Camelia Bogdan – un monument de instrument bun la toate. Mai ales la linÈ™at.  O recomandă întreaga activitate de torționar din epoca Dumbravă – Kovesi.

Domnul judecător Cristi Danileț – mare investigator fraudulos de arhiva SIPA È™i activ violator de legi È™i principii. Un fel de simbol caricatural al #rezist din justiție.

Doamna procuror Carmen Lăncrănjan, supranumită „žveverița” – adusă la DNA fără merite profesionale dar cu misiunea precisă de a-l scoate de pe scena politică pe Liviu Dragnea. Remarcată prin activismul ei ONG-ist, un lucru absolut interzis magistraților. E drept, magistraților adevărați.

Și au mai fost acolo È™i alte figuri cubiste ale „žjustiției române libere È™i independente” marca Băsescu – Macovei – Kovesi: un procuror cu dosar de tentativă de viol, un alt procuror ce a dat peste cap etilotestul etc. etc. etc.

Ce om serios, nu neapărat magistrat, să se înhăiteze cu aceste rebuturi profesionale È™i morale? Mă mir că nu le e ruÈ™ine lor (cu câte păcate s-o È™ti, fiecare), să se asocieze, pe persoană fizică, cu petele celorlalți.

Și pentru că atunci când plouă cu minciuni È™i ipocrizii e nevoie È™i de o umbrelă, iată, umbrela s-a deschis singură, din irepresibilul imbold al complicității penale: procurorul general Augustin Lazăr È™i-a aÈ™ezat umbra sa de aparatcic mucilaginos să-i protejeze pe protestatari, să apere aÈ™a cum È™tie el mai bine justiția È™i dreptatea.

Această gaÈ™că, de îmbârligați care au condus țara asta discreționar, cu cozile lor înnodate, a intrat de-o vreme în descompunere.

Urâtă e putrefacția!

Și după ce că e urâtă, mai È™i pute.

Singurul avantal al acestei combinații de urât È™i duhnitor este că atrage atenția.

IeÈ™ind la astfel de proteste, îmbârligații nu doar că sunt mai uÈ™or de identificat dar se aÈ™ează singuri în articolele de cod penal pe care le merită.

Merită să ne ținem puțin cu degetele de nas pentru a savura acest spectacol.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/bogdan-500x469.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/bogdan-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,binomul SRI-DNA,Camelia Bogdan,clapon,Cristi Danilet,independenta justitiei,Justitia Romana,protest magistrati,rebuturi,summitul celor trei mari  În ultima vreme spectacolul politic românesc a virat-o amețitor spre telenovela derizorie.  Nu înseamnă nimic mai mult decât o Intrigă de benzi desenate cu eroi clonțoÈ™i care se laudă că răstoarnă lumea prin determinarea lor dar care, în realitate, lasă totul neterminat. Cel puțin, pe vremea lui Băsescu vedeai È™i...Blog politic si polemic