Scorul acestui articol
[Total: 835 voturi. Media: 5]

 

Că Dragnea, cu situația juridică ce i-a fost confecționată, a devenit extrem de vulnerabil È™i expus în orice moment „žsoluției finale” pusă la cale de gânditorii statului paralel, am afirmat imediat după sentința primită de el, în urmă cu două luni, de la completul de 3 judecători.

Pe de altă parte, toată această vânătoare împotriva lui l-a transformat în sigurul luptător redutabil È™i motivat până la capăt în războiul cu odioasa ocultă construită de Traian Băsescu È™i trecută acum, din necesități de supraviețuire, în slujba lui Klaus Iohannis.

Pentru a face față acestei confruntări cu o caracatiță cu multe tentacule viguroase, Dragnea a fost obligat să opteze pentru o conducere a PSD cu mână de fier. Cea mai dificilă problemă de rezolvat era anihilarea infiltraților din propriul partid. S-a văzut duritatea acestei încleÈ™tări prin multe decizii aparent greu de explicat publicului larg dar care au fost necesare pentru a nu pierde controlul asupra partidului.

Grindeanu È™i Tudose au reprezentat încercări de compromisuri cu o parte a oculților. S-a văzut cât de repede cei doi, după instalare, au schimbat autoritatea de la care îÈ™i luau ordinele, încercând să submineze, mai subtil sau mai pe față, interesele majore ale PSD.

Lupta lui Dragnea cu statul paralel a devenit fără menajamente abia după impunerea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria.

Actuala răzmeriță anti – Dragnea având-o ca vârf de lance pe Gabriela Firea mi se pare declanÈ™ată pripit. Impresia mea este că preÈ™edintele Iohannis È™i comandamentul său de luptă consideră că au intrat în criză de timp È™i simt nevoia să urgenteze un deznodământ favorabil lor.

Pe de altă parte, faptul că la doar o zi după apariția scrisorii de contestare Dragnea a convocat imediat, pentru peste doar 3 zile, un Comitet Executiv al PSD care să tranÈ™eze lucrurile, este un semn că încă deține controlul asupra majorității È™i că nu vrea să acorde timp opozanților să recupereze handicapul.

Eu care în plan politic îmi doresc, în primul rând, desființarea acestei oculte care este statul paralel, cred că dacă Dragnea va ieÈ™i invins din CEX-ul de mâine statul paralel È™i ilegitim va primi o salvatoare gură de oxigen. Se vor crea premise temeinice ca o nouă guvernare după modelul ciolosist să ne întoarcă la securismul profund antinațional ai cărui exponenți au fost Băsescu, Coldea, Kovesi, Prună, Lazăr, Macovei.

Cât despre PSD, cu toate lozincile pline de demagogic principialism lansate prin scrisoarea celor 3, acest partid va deveni pentru o vreme, exact cât e nevoie ca să piardă toate alegerile de anul viitor, un uriaÈ™ bezmetic, fără cap È™i azimut. Un câmp de lupte interne, o masă de manevră debusolată.

Convingerea mea este, însă, că È™i mâine ca de fiecare dată când a avut astfel de contestări, Liviu Dragnea va primi sprijinul unei majorități confortabile din CEX.

Întrebarea e ce se va întâmpla, după un astfel de vot, cu contestatarii? Și aceasta nu este doar o întrebare ci È™i un test. Atât pentru forța lui Dragnea cât È™i pentru caracterul celor care i-au cerut demisia.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/Firea-500x414.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/09/Firea-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,CEX PSD,Dragnea sau Firea,puterea oculta,scrisoarea celor 3,statul paralel  Că Dragnea, cu situația juridică ce i-a fost confecționată, a devenit extrem de vulnerabil È™i expus în orice moment 'žsoluției finale' pusă la cale de gânditorii statului paralel, am afirmat imediat după sentința primită de el, în urmă cu două luni, de la completul de 3 judecători. Pe de altă...Blog politic si polemic