Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu nu uită şi nu iartă. Aşa e plămada lui. Non-creştină. Când ceva îl supără, sau ripostează imediat tăios, sau, dacă momentul prezintă riscuri, lasă ura să se cuibărească în el ca un vierme în cocon, să dospească, şi aşteaptă împrejurarea prielnică să iasă la atac, ca o metastază. Aşa s-a întâmplat cu protestul  poliţiştilor, care şi-au permis să dea cu caschetele după fluturi peste gardul Cotroceniului, aşa se întâmplă acum cu revolta românilor de prin toată ţara, care i-au tras căpitanului o sperietură de mama focului când se aştepta mai puţin şi care acum, rebegiţi de frig şi zăpezi, au lăsat-o mai moale crezând că treaba e  ca şi făcută.

Ca şi făcută, pe naiba! Iată, atât a aşteptat puterea ca să declanşeze contraatacul: în Suceava, zeci de protestatari sunt în aceste zile amendaţi pentru că au cerut demisia lui Băsescu în stradă. Culmea e că această ştire, care ar trebui să stârnească furie în toată ţara, să-i remobilizeze pe protestatari  în marile pieţe, nu a fost popularizată deocamdată decât de un singur ziar: Cotidianul.ro.

Ceea ce mi se pare chiar mai revoltător decât tupeul de a încerca să-i intimidezi pe acei sărmani lovindu-i exact acolo unde sunt cel mai vulnerabili, la buzunar, este metoda de acoperire legală a jandarmilor pentru această samavolnicie: la fiecare proces verbal de amendă este invocat un martor care, chipurile, poate confirma prezenţa penalizatului X la miting. Nu vi se pare că vedeţi reîncepând să bântuie stafia securiştilor acoperiţi, a delatorilor de pe vremea odiosului?

Ei încearcă tot cu frica, aşa cum le-a ţinut până acum. Dacă societatea civilă, adică eu şi tu, nu reacţionează, înseamnă că le  mai merge o tură iar noi ne mai merităm un rând. Ne vor încercui pas cu pas, ne vor învrăjbi între noi, amuţindu-ne, şi-şi vor duce cu succes la capăt planul de a câştiga alegerile prin furt.

Nu observaţi? Biserica a fost pusă pe linie, la slujbe nimeni nu mai pomeneşte de solidaritatea cu nemulţumiţii pieţelor iar tupeul şi obrăznicia ispravnicilor din teritoriu se iau la întrecere cu efectele criminale ale incompetenţei lor.

Razboiul puterii cu poporul său continuă. Dacă poporul nu va declanşa rapid, până la Paşti, ovensiva decisivă de primăvară, să bage din nou căpcăunul în sperieţi, puterea îl va sufoca uzând de toate instrumentele ei de tortură. Nu sunt puţine şi, după cum ne-a demonstrat din plin până acum, le manevrează cu antrenată îndemânare.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Biserica,Cotidianul,Cotroceni,odiosul,Pasti,protestatari,securitatea,tortura,tupeu,uraTraian Băsescu nu uită şi nu iartă. Aşa e plămada lui. Non-creştină. Când ceva îl supără, sau ripostează imediat tăios, sau, dacă momentul prezintă riscuri, lasă ura să se cuibărească în el ca un vierme în cocon, să dospească, şi aşteaptă împrejurarea prielnică să iasă la atac, ca o...Blog politic si polemic