Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu nu uită și nu iartă. Așa e plămada lui. Non-creștină. Când ceva îl supără, sau ripostează imediat tăios, sau, dacă momentul prezintă riscuri, lasă ura să se cuibărească în el ca un vierme în cocon, să dospească, și așteaptă împrejurarea prielnică să iasă la atac, ca o metastază. Așa s-a întâmplat cu protestul  polițiștilor, care și-au permis să dea cu caschetele după fluturi peste gardul Cotroceniului, așa se întâmplă acum cu revolta românilor de prin toată țara, care i-au tras căpitanului o sperietură de mama focului când se aștepta mai puțin și care acum, rebegiți de frig și zăpezi, au lăsat-o mai moale crezând că treaba e  ca și făcută.

Ca și făcută, pe naiba! Iată, atât a așteptat puterea ca să declanșeze contraatacul: în Suceava, zeci de protestatari sunt în aceste zile amendați pentru că au cerut demisia lui Băsescu în stradă. Culmea e că această știre, care ar trebui să stârnească furie în toată țara, să-i remobilizeze pe protestatari  în marile piețe, nu a fost popularizată deocamdată decât de un singur ziar: Cotidianul.ro.

Ceea ce mi se pare chiar mai revoltător decât tupeul de a încerca să-i intimidezi pe acei sărmani lovindu-i exact acolo unde sunt cel mai vulnerabili, la buzunar, este metoda de acoperire legală a jandarmilor pentru această samavolnicie: la fiecare proces verbal de amendă este invocat un martor care, chipurile, poate confirma prezența penalizatului X la miting. Nu vi se pare că vedeți reîncepând să bântuie stafia securiștilor acoperiți, a delatorilor de pe vremea odiosului?

Ei încearcă tot cu frica, așa cum le-a ținut până acum. Dacă societatea civilă, adică eu și tu, nu reacționează, înseamnă că le  mai merge o tură iar noi ne mai merităm un rând. Ne vor încercui pas cu pas, ne vor învrăjbi între noi, amuțindu-ne, și-și vor duce cu succes la capăt planul de a câștiga alegerile prin furt.

Nu observați? Biserica a fost pusă pe linie, la slujbe nimeni nu mai pomenește de solidaritatea cu nemulțumiții piețelor iar tupeul și obrăznicia ispravnicilor din teritoriu se iau la întrecere cu efectele criminale ale incompetenței lor.

Razboiul puterii cu poporul său continuă. Dacă poporul nu va declanșa rapid, până la Paști, ovensiva decisivă de primăvară, să bage din nou căpcăunul în sperieți, puterea îl va sufoca uzând de toate instrumentele ei de tortură. Nu sunt puține și, după cum ne-a demonstrat din plin până acum, le manevrează cu antrenată îndemânare.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Biserica,Cotidianul,Cotroceni,odiosul,Pasti,protestatari,securitatea,tortura,tupeu,uraTraian Băsescu nu uită și nu iartă. Așa e plămada lui. Non-creștină. Când ceva îl supără, sau ripostează imediat tăios, sau, dacă momentul prezintă riscuri, lasă ura să se cuibărească în el ca un vierme în cocon, să dospească, și așteaptă împrejurarea prielnică să iasă la atac, ca o...Blog politic si polemic