Scorul acestui articol
[Total: 26 voturi. Media: 4.5]

 

După ce am ascultat înregistrările unei discuții Ghiță „“ Vântu, cu acea incredibilă abundență de golănii de limbaj din partea amândurora (http://www.comisarul.ro/politic/3-inregistrari-cu-borfasii-ghita-si-vantu/ghita-i-_478372.html), nu-l mai pot lua în serios pe Ghiță când vorbeÈ™te civilizat È™i ne serveÈ™te, principial, denunțuri despre doamna Kovesi. Nu-mi iese din minte acea adresare către Ponta, invocată în dialogul cu Vântu: ,,I-am zis lu Ponta, bă, o f…t pe mă-ta, te duci pe sticlă!”. Cum, după o aÈ™a autocaracterizare, cineva normal la cap să te mai creadă om serios, educat, cu principii È™i cuvânt?

Cine vorbeÈ™te în felul acesta aparține derbedeimii, indiferent câtă avere a strâns È™i cu câte relații grele se împăunează.

AÈ™adar, oricâte rezerve aÈ™ avea în legătură cu onestitatea profesională È™i bunele intenții pentru țară ale Laurei Kovesi, când o atacă unul ca Ghiță mă simt de parcă aÈ™ asista la o tentativă de È™men. Domnul Sebastian Ghiță, aÈ™a cum îl descrie propriul limbaj, morfoleÈ™te ceva la intimidare, apoi scuipă căcăreaza, pe post de glonț de calibru .905 spre adversarul luat în vizor. Chipurile se autodenunță, dar prezintă ca probe zdrobitoare un teanc de decupări din ziare învelite în multă gargară, ca două bancnote de 1 EURO puse deasupra È™i dedesubtul teancului de maculatură.

Când ieri, preÈ™edintele Johannis a spus că, deocamdată, nu există indicii privind plagiatul Laurei Kovesi, s-a referit, mai mult ca sigur, la faptul că Sebastian Ghiță nu a depus, până în prezent, nicio probă substanțială la dosar. Eu interpretez declarația preÈ™edintelui mai mult ca o provocare decât ca o eschivă.

Și acum citirea domnului Ghiță.

Cu toată circumspecția cu care il privesc pe acest personaj sunt convins, în sinea mea,  că faptele reprobabile pe care el le descrie în autodenunț È™i în adăugirile pentru presă, făcute ulterior, chiar s-au petrecut. Și vizita LCK la podgorie, È™i participarea ei la diverse petreceri private organizate acasă la el, È™i  măsluirea acelui Raport Tehnic cu adnotările doamnei Kovesi pe draftul final, cred că sunt reale.

Cred, de asemenea, la fel de mult, că Sebastian Ghiță are probe concludente cu care să-È™i dovedească acuzele.

Am aceste convingeri deoarece domnul Ghiță, printre altele, are È™coala SRI. Bazată, obsesiv pe prețuirea elementelor compromițătoare, pe înregistrări,  pe strângerea de probe de tot felul, pe ideea stocării oricărei informații care ar putea fi, mai târziu, valorificată operativ.

Totodată, frecventând mediile instituțiilor de forță, domnul Ghiță are percepția reală a riscurilor È™i a implicațiilor penale  asociate unor gesturi cu potențial distrugător atât de mare precum autodenunțul său. Potențial distrugător pentru adversar dar È™i pentru sine, în caz de eÈ™ec.

Ar fi un gest nebunesc, de sinucidere totală, nu doar politică, să blufeze cu astfel de adversari cum sunt LCK È™i partenerii ei binecunoscuți.

Sebastian Ghiță nu s-ar fi aruncat în această aventură fără atuuri extrem de puternice.

Atunci, veți întreba, de ce nu le scote la bătaie ca să tranÈ™eze lupta rapid È™i definitiv?

Pentru că a avut două scenarii la pornirea acestui război.

Primul scenariu, cel pe care SG l-ar fi preferat de departe, era ca prin simpla pomenire în spațiul public a unor fapte grave pentru imaginea È™i chiar viitorul profesional al doamnei Kovesi (fapte pe care aceasta È™tie că le-a făcut), să o intimideze È™i să o determine să facă un pas înapoi. Adică să o lase mai moale cu dosarele lui, să le treacă în acea amânare sine die care, în atâtea alte cazuri, a lăsat neatinÈ™i oameni grei ce È™i azi sunt liberi È™i ne dau lecții de bună purtare.

Când ai în minte un astfel de È™antaj, nu generezi de la început ireparabilul prin scoaterea la vedere a probelor decisive. Prezinți doar mici indicii că deții acele probe, amânând cât mai mult să le È™i foloseÈ™ti. Asta a făcut È™i SG: a prezentat o fotografie neutră, cu trei personaje È™i câțiva ciorchini de struguri ca introducere la subiectul „žvizita la podgorie”. A prezentat o fotografie comercială a unui avion de care, chipurile, s-ar fi folosit pentru a se plimba prin țară È™i a aduna semnături pentru Raportul Tehnic; È™i a amintit că ar exista pe undeva o ciornă a acelui Raport Tehnic cu adnotări făcute de LCK. Atât! Adică mai nimic. Apă de ploaie!

Al doilea scenariu pe care l-a avut în vedere SG era cel al luptei duse până la capăt. Dacă doamna Kovesi  nu se va speria È™i va continua să-l atace, abia atunci artileria grea în materie de probe va fi scoasă la bătaie.

Primul scenariu e pe cale de a eÈ™ua. Ba, aÈ™ putea spune, chiar a eÈ™uat. Implicarea preÈ™edintelui Johannis, care a cerut procurorului general să ancheteze cu celeritate autodenunțul lui Ghiță È™i suspiciunea de plagiat, face aproape imposibilă varianta unui compromis între Kovesi È™i Ghiță. Referirea aproape ironică a lui Johannis la lipsa totală de indicii care să  fundamenteze acuzațiile formulate împotriva È™efei DNA îl obligă, practic, pe SG, fie să scoată probele grele (dacă are aÈ™a ceva) fie să se facă de râs È™i să suporte consecințele blufului său.

Această atitudine a preÈ™edintelui Johannis, faptul că de două zile nu au mai apărut elemente noi iar LCK a primit astfel un răgaz È™i un uÈ™or sprijin prezidențial pentru a-È™i stabiliza poziția ce părea că se clatină, indică o È™ubrezire a ofensivei lui Sebastian Ghiță.

Ca È™i răspunsul lui CTP la acuzele pe care SG i le-a adus cu privire la modul în care Sorin Ovidiu Vântu l-ar fi plătit la negru pe CTP, folosindu-se de o carte scobită la mijloc.

Sebastian Ghiță este prezentat astfel opiniei publice, din două surse,  ca un aventurier necredibil, care formulează acuzații dintre cele mai grave fără a fi capabil să le susțină prin probe concludente.

Cred însă că aceasta este doar o fază a unei lupte în care muniția de război abia urmează a fi utilizată.

Tăcerile lui Ghiță È™i Băsescu sunt mai degrabă prevestitoare de furtună decât de cer senin.

Mai ales că doamna Kovesi răspunde în aceste zile la întrebările precise ale ziariÈ™tilor prin digresiuni È™i ocoluri pe la Brăila. De ce? Pentru că È™tie care e adevărul È™i nu vrea să se expună È™i mai mult prin negări tranÈ™ante.

Contele de Saint GermainEditorialeCTP,glont de calibru .905,Laura Kovesi,plagiat,Raport Tehnic,santaj,Sebastian Ghita,Sorin Ovidiu Vantu,SRI  După ce am ascultat înregistrările unei discuții Ghiță '“ Vântu, cu acea incredibilă abundență de golănii de limbaj din partea amândurora (http://www.comisarul.ro/politic/3-inregistrari-cu-borfasii-ghita-si-vantu/ghita-i-_478372.html), nu-l mai pot lua în serios pe Ghiță când vorbeÈ™te civilizat È™i ne serveÈ™te, principial, denunțuri despre doamna Kovesi. Nu-mi iese din minte acea adresare către Ponta,...Blog politic si polemic