Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În fine, am aflat şi un punct de vedere al serviciilor din România (şi, prin deducţie logică, pe acela, nerostit, al preşedintelui Băsescu) referitor la cazul Laszlo Kover. Cum am aflat? Simplu. Citind articolul unuia dintre reprezentanţii lor sub acoperire în media românească, Cristian Câmpeanu – România Liberă.

Voi remarca întâi de toate precara calitate a conspirării acestui domn, ceea ce confirmă (dacă mai era nevoie) impresia că nici “serviciile” nu mai sunt ce-au fost odată!

Domnul Câmpeanu, pe lângă mutrişoara de rural prosper veşnic transpirat de aburii ogorului, racolat pentru origine sănătoasă şi pentru însuşirea de a trece neobservat chiar şi când umblă singur, mai are o particularitate ce-i dă de gol adevăratele îndeletniciri: scrie deprimant de prost pentru un pretins ziarist, fie el şi de mâna a doua.

Făcusem o selecţie de stângăcii de limbă şi exprimare servite de CC chiar în acest ultim articol din RL, dar renunţ să o prezint pentru a nu cădea în didacticism. Cine “cunoaşte” şi “doreşte”, să observe singur.

Teoria domnului CC despre cazul în chestiune este că autorităţile române, reprezentate de Victor Ponta, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, “s-au comportat „mai prost” decât cele ungare şi au căzut în capcana întinsă de Orban şi Kover”. Ele, în opinia comentatorului, ar fi trebuit să adopte o atitudine de “completă neutralitate faţă de disputa politică dintre partidele maghiare”, adică să stea tăcute în banca lor (după modelul preşedintelui Băsescu) şi să-i lase pe unguri să-şi ridice poalele în cap până n-or mai putea, să zică ce vor, inclusiv la adresa românilor, şi să transforme, după bunul plac, judeţele Harghita si Covasna în poligoane de instructie pentru cauza autonomiei.

Genul acesta de superioară tăcere, de combatere a pişcăturilor iredentiste şi separatiste ale liderilor maghiarimii cu flitul indiferenţei este, în ultima vreme, soluţia propusă de preşedintele nostru şi de“luminaţii progresişti” din jurul său. Forma lor de luptă cu excesele. “Nu avem a ne teme – susţin aceştia – de obrăznicia provocatoare a Budapestei. Doar nu o să ne ia Transilvania în sacoşe şi să plece cu ea în Ungaria”. Mult mai îngrijoraţi sunt dânşii de “derapajele spre naţionalism” ale “imaturilor” Ponta şi Antonescu, de pericolul reînvierii unor Funar şi Vadim, de o posibilă recrudescenţă a evenimentelor Tg. Mureş – 1990.

Pentru aceste minţi, grăbite a se intitula europene înainte ca ţara lor să fie cu adevărat astfel, nu există atitudini intermediare între pasivitate şi reacţia disproporţionată. Doar aşa se poate explica faptul că nu au luat poziţie când a fost spânzurat Avram Iancu, nici când s-a deschis o reprezentanţă a “Ţinutului Secuiesc” la Bruxelles şi nici acum, când Preşedintele Parlamentului Ungar ne jigneşte şi ne sfidează la noi acasă.

Mie mi se pare că invocata precauţie ca nu cumva să fim taxaţi drept naţionalişti este doar un tertip, o formă a comodităţii unor persoane confortabil instalate în bine, care nu vor să-şi complice existenţa. Până la urmă, ca să nu folosesc şi eu menajamente de dormit bine, avem de-a face cu laşitate şi desconsiderare a sentimentului de demnitate naţională. Ştiu, sună gros, a corp străin, dar dacă limba română ne pune la dispoziţie cuvinte potrivite pentru situaţii precise, n-avem ce face, trebuie să le rostim chiar dacă zdrăngăne.

Îndemnul la “neutralitate” pe care ni-l transmite CC, dimpreună cu toate argumentele sale au, pentru mine, două semnificaţii majore:

1. Reprezintă, de fapt, poziţia lui Traian Băsescu în faţa tribunalului moral al celor ce-l acuză de indiferenţă, dacă nu chiar de complicitate, faţă de şi la afronturile aduse de Budapesta României;

2.Confirmă faptul că în continuare, cu toată schimbarea de la Palatul Victoria, serviciile sunt tot cu onorul la Traian Băsescu, slujind ca şi până acum interesul acestuia şi nu al României.

În încheiere un sfat pentru UDMR: tot ce vă mai rămâne acum de făcut în lupta cu Tokes si Kover este să vă puneţi susţinătorii să-l voteze pe Vadim Tudor.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Budapesta,Cristian Campeanu,Funar,Kover,Palatul Victoria,Ponta,Romania Libera,Tinutul secuiesc,Tokes,Traian Basescu,Transilvania,Vadim TudorÎn fine, am aflat şi un punct de vedere al serviciilor din România (şi, prin deducţie logică, pe acela, nerostit, al preşedintelui Băsescu) referitor la cazul Laszlo Kover. Cum am aflat? Simplu. Citind articolul unuia dintre reprezentanţii lor sub acoperire în media românească, Cristian Câmpeanu - România Liberă. Voi remarca...Blog politic si polemic