Scorul acestui articol
[Total: 39 voturi. Media: 4.4]

 

 

Cu mai puțin de un an în urmă, mai precis acum 10 luni, scriam (aici) următoarele:

„ž … În încheiere, o modestă previziune: cred că generalul Marcel OpriÈ™, directorul STS, va deveni, în curând, vedetă de Breaking News. Asta cu largul sprijin al lui Traian Băsescu, în continuare ținut la curent de cârtițe fidele din instituții despre discuțiile pe telefonul operativ ale demnitarilor acestei țări, inclusiv ale doamnei Laura Kovesi.

Iar dacă Marcel OpriÈ™, lăsat până acum, în mod suspect, în afara listelor de execuție ale DNA, va scăpa È™i de această dată, înseamnă că se contează enorm de mult pe contribuția lui la alegerile, atât de importante, de peste 2 luni„.

Respectivele alegeri (parlamentarele din noiembrie 2016) s-au soldat, după cum È™tim, cu victoria zdrobitoare a PSD. Sistemul a contat pe încă o contribuție miraculoasă a lui Marcel OpriÈ™ È™i pe îndulcirea, astfel, a amarului, dar È™i prestidigitația STS are limitele ei. Din multe È™i diverse motive, inclusiv pentru că „žiarna nu-i ca vara” È™i parlamentarele nu sunt ca prezidențialele, miracolul din 2009 (nici măcar cel din 2014) nu a mai putut fi reeditat în 2016.

Că, după acest eÈ™ec al prețiosului general, DNA a accelerat procedurile sale obiÈ™nuite de epurare prin dosare – pisică a indezirabililor sistemului, nu mai încape îndoială. Supus la presiuni disproporționate în raport cu capacitatea sa de rezistență, domnul OpriÈ™ a aruncat, ieri, prosopul.

Schema de retragere seamănă întrucâtva cu cea folosită È™i în cazul lui Florian Coldea. Trecere în rezervă la cerere. Pe principiul „žeÈ™ti cuminte È™i nu ne creezi probleme, rămânem prieteni È™i nu te va durea capul”.

Și pentru că tot sunt la momentul laudei de sine, să mai adaug confirmarea, azi, a unei ipoteze pe care am lansat-o ieri. Cea în legătură cu doamna Sorina Matei È™i cu răspunsul la întrebarea „žpe cine reprezintă domnia sa în conjunctura actuală?”

Iată (aici) un scurt fragment din ce publică în această dimineață doamna Sorina Matei despre trecerea în rezervă a generalului OpriÈ™:

„O veste extraordinară. Generalul Marcel Opriș, șeful STS, a fost trecut în rezervă. După 12 ani, aceast terifiant personaj din fruntea unei structuri militare importante a statului român, protectorul lui Sebastian Ghiță și nu numai trebuie să dea mai multe răspunsuri în fața organelor judiciare. Justiția în cazul Marcel Opriș trebuie să-și facă datoria. Ca și în cazul Florian Coldea. „

Exact cum comentam ieri: Sorina Matei s-a poziționat vehement atât anti gruparea Ghiță cât È™i anti gruparea Coldea. Deci cu ce grupare joacă domnia sa în aceste condiții? Să ne lăsăm îndrumați de superlative: vestea este „žextraordinară”, un personaj „žterifiant” a fost trecut în rezervă. Cine oare să fie eroii pozitivi care au făcut posibilă această jubilație a doamnei Matei? Răspunsul îl găsiți în articolul meu de ieri.

Acum o să mă întrebați, fascinați de clarviziunea mea deja dovedită (am rămas È™i în istorie pentru asta…) când vom avea fericirea să comentăm scoaterea din joc a doamnei Kovesi? Vă răspund în urma unei profunde introspecții: CURÂND. Foarte curând! Totul este o chestiune de zile, maximum luni, exact atâta timp cât necesită pregătirea, pentru domnia sa, a unei sinecuri cu protecție (imunitate) corespunzătoare. Căci, cu un trecut atât de încărcat, miza principală se mută de pe remunerație pe libertate.

Contele de Saint GermainEditorialegeneralul Marcel Opris,gruparea Coldea,gruparea Sebastian Ghita,Laura Kovesi,Sorina Matei,STS,trecere in rezerva la cerere    Cu mai puțin de un an în urmă, mai precis acum 10 luni, scriam (aici) următoarele: 'ž ... În încheiere, o modestă previziune: cred că generalul Marcel OpriÈ™, directorul STS, va deveni, în curând, vedetă de Breaking News. Asta cu largul sprijin al lui Traian Băsescu, în continuare ținut la...Blog politic si polemic