Scorul acestui articol
[Total: 39 voturi. Media: 4.4]

 

 

Cu mai puțin de un an în urmă, mai precis acum 10 luni, scriam (aici) următoarele:

„ … În încheiere, o modestă previziune: cred că generalul Marcel Opriș, directorul STS, va deveni, în curând, vedetă de Breaking News. Asta cu largul sprijin al lui Traian Băsescu, în continuare ținut la curent de cârtițe fidele din instituții despre discuțiile pe telefonul operativ ale demnitarilor acestei țări, inclusiv ale doamnei Laura Kovesi.

Iar dacă Marcel Opriș, lăsat până acum, în mod suspect, în afara listelor de execuție ale DNA, va scăpa și de această dată, înseamnă că se contează enorm de mult pe contribuția lui la alegerile, atât de importante, de peste 2 luni”.

Respectivele alegeri (parlamentarele din noiembrie 2016) s-au soldat, după cum știm, cu victoria zdrobitoare a PSD. Sistemul a contat pe încă o contribuție miraculoasă a lui Marcel Opriș și pe îndulcirea, astfel, a amarului, dar și prestidigitația STS are limitele ei. Din multe și diverse motive, inclusiv pentru că „iarna nu-i ca vara” și parlamentarele nu sunt ca prezidențialele, miracolul din 2009 (nici măcar cel din 2014) nu a mai putut fi reeditat în 2016.

Că, după acest eșec al prețiosului general, DNA a accelerat procedurile sale obișnuite de epurare prin dosare – pisică a indezirabililor sistemului, nu mai încape îndoială. Supus la presiuni disproporționate în raport cu capacitatea sa de rezistență, domnul Opriș a aruncat, ieri, prosopul.

Schema de retragere seamănă întrucâtva cu cea folosită și în cazul lui Florian Coldea. Trecere în rezervă la cerere. Pe principiul „ești cuminte și nu ne creezi probleme, rămânem prieteni și nu te va durea capul”.

Și pentru că tot sunt la momentul laudei de sine, să mai adaug confirmarea, azi, a unei ipoteze pe care am lansat-o ieri. Cea în legătură cu doamna Sorina Matei și cu răspunsul la întrebarea „pe cine reprezintă domnia sa în conjunctura actuală?”

Iată (aici) un scurt fragment din ce publică în această dimineață doamna Sorina Matei despre trecerea în rezervă a generalului Opriș:

“O veste extraordinară. Generalul Marcel Opriş, şeful STS, a fost trecut în rezervă. După 12 ani, aceast terifiant personaj din fruntea unei structuri militare importante a statului român, protectorul lui Sebastian Ghiţă şi nu numai trebuie să dea mai multe răspunsuri în faţa organelor judiciare. Justiţia în cazul Marcel Opriş trebuie să-şi facă datoria. Ca şi în cazul Florian Coldea. “

Exact cum comentam ieri: Sorina Matei s-a poziționat vehement atât anti gruparea Ghiță cât și anti gruparea Coldea. Deci cu ce grupare joacă domnia sa în aceste condiții? Să ne lăsăm îndrumați de superlative: vestea este „extraordinară”, un personaj „terifiant” a fost trecut în rezervă. Cine oare să fie eroii pozitivi care au făcut posibilă această jubilație a doamnei Matei? Răspunsul îl găsiți în articolul meu de ieri.

Acum o să mă întrebați, fascinați de clarviziunea mea deja dovedită (am rămas și în istorie pentru asta…) când vom avea fericirea să comentăm scoaterea din joc a doamnei Kovesi? Vă răspund în urma unei profunde introspecții: CURÂND. Foarte curând! Totul este o chestiune de zile, maximum luni, exact atâta timp cât necesită pregătirea, pentru domnia sa, a unei sinecuri cu protecție (imunitate) corespunzătoare. Căci, cu un trecut atât de încărcat, miza principală se mută de pe remunerație pe libertate.

Contele de Saint GermainEditorialegeneralul Marcel Opris,gruparea Coldea,gruparea Sebastian Ghita,Laura Kovesi,Sorina Matei,STS,trecere in rezerva la cerere    Cu mai puțin de un an în urmă, mai precis acum 10 luni, scriam (aici) următoarele: „ ... În încheiere, o modestă previziune: cred că generalul Marcel Opriș, directorul STS, va deveni, în curând, vedetă de Breaking News. Asta cu largul sprijin al lui Traian Băsescu, în continuare ținut la...Blog politic si polemic