Scorul acestui articol
[Total: 78 voturi. Media: 4.6]

 

Eu cred că statul Israel are cele mai tari servicii secrete, cea mai eficientă diplomație, cea mai reactivă È™i descurajantă armată È™i cea mai subtilă politică externă.

Eu cred că este adevărată formularea (spusă de unii admirativ, de alții justificativ, de alții ironic) că, într-un fel sau altul, „ževreii conduc lumea”.

Eu cred că propunerea ca ministru a lui Ilan Laufer È™i declarația acestuia, care a urmat respingerii de către Klaus Iohannis, fără explicații, a acestei propuneri, nu sunt deloc întâmplătoare È™i nu reprezintă o gafă, un puseu necontrolat, de orgoliu rănit, al tânărului român – evreu.

Eu cred că totul s-a desfăÈ™urat conform unui plan minuțios gândit de strategi de meserie, cu un scop cât se poate de precis: forțarea mâinii preÈ™edintelui României de a semna decretul de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Primul pas din acest plan a fost făcut de cuplul Dragnea – Dăncilă cu ocazia întâlnirilor mult comentate (È™i suspectate de unii ca fiind înaltă trădare) cu liderii Israelului.

Al doilea pas l-a făcut Ministerul de Externe al României care, după o analiză de fezabilitate È™i oportunitate, i-a propus preÈ™edintelui Iohannis mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, asa cum doreÈ™te Israelul È™i cum ne-a încurajat SUA să facem.

Al treilea pas stă (adică s-a poticnit) în adidaÈ™ii preÈ™edintelui. Adidas este o companie multinațională cu sediul în Germania. Fără nicio legătură cu faptul că È™i doamna Merkel are sediul tot în Germania, adidaÈ™ii lui Klaus Iohannis i-au parvenit acestuia din fabrică, prin sponsorizare, dar È™i cu un defect: au, în problema de care discutăm, frânele trase si blocate. Ghinion!

După sistemul consacrat de domnul Iohannis, al tragerii de timp fără motive temeinice È™i fără explicații plauzibile, poziția Cotroceniului privind mutarea ambasadei României  din Israel întârzie să fie finalizată È™i comunicată public.

Articolul de pe prima pagină a Jerusalem Post, care susține că Angela Merkel i-ar fi cerut imperativ preÈ™edintelui Iohannis să nu permită relocarea ambasadei României  la Ierusalim, a fost o atenționare publică făcută cu mănuÈ™i (adică prin presă È™i nu pe canale oficiale), dar È™i cu un apăsat ton de reproÈ™.

După care, la o săptămână, a urmat episodul Ilan Laufer.

Doar cine nu cunoaÈ™te tehnicile intelligence de persuasiune are impresia că reacțiile internaționale care au urmat declarației extrem de dure a lui Laufer ar fi spontane È™i sincere, nu parte a planului de care vorbeam la început.

Ca la un ordin (de fapt chiar la un ordin) toate organizațiile evreieÈ™ti  importante din SUA, din Europa È™i din România au sărit ca arse să se desolidarizeze de acuzațiile lui Laufer la adresa preÈ™edintelui Iohannis È™i să-l laude pe Iohannis cât de sensibil s-a dovedit până acum la istoria È™i suferințele Israelului È™i cât de receptiv este dânsul la năzuințele evreilor de pretutindeni.

Toți rabinii È™i purtătorii de cuvânt israelieni au uitat subit de articolul din Jerusalem Post, de „žînțelegerile dubioase ale lui Dragnea cu evrei”, de cine a fost Grupul Etnic German din România al cărui patrimoniu a fost moÈ™tenit de FDGR pe vremea când Iohannis îi era preÈ™edinte. Toți aceÈ™tia, care de regulă nu uită È™i nu iartă, au uitat brusc È™i au iertat instantaneu toate cele pomenite mai sus! Cam suspect, nu? Ba chiar au supralicitat, dându-i lui Klaus Iohannis un cec în alb. Ce băiat cuÈ™er e el!

Mecanismul e cunoscut È™i, cu foarte puține excepții, infailibil: dacă vrei să-l determini pe X să-ți facă un serviciu important pentru tine, pe care n-ar prea vrea să ți-l facă, generezi o ambuscadă urâtă împotriva lui, cu mult TNT la capătul unui fitil virtual, după care vii tot tu È™i, spectaculos, îl salvezi.

Genul de cadou care costă puțin È™i valorează mult.

Eu cred că, în curând, Klaus Iohannis va trebui să obțină o dispensă de la Angela Merkel în legătură cu mutarea ambasadei.

Căci, dacă nu, eu cred că scandalul antisemitismului lui Klaus Iohannis ar putea reizbucni oricând, în forme mult mai virulente È™i cu revenirea totală a memoriei celor care, astăzi, de dragul țării lor, au acceptat să-i joace pe bunii samariteni È™i să facă pe amnezicii.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/Eu-cred-500x281.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/Eu-cred-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeantisemitism,evreii conduc lumea,Ilan Laufer,intelligence,Klaus Iohannis,Mossad,mutarea ambasadei la Ierusalim,organizatii evreiesti  Eu cred că statul Israel are cele mai tari servicii secrete, cea mai eficientă diplomație, cea mai reactivă È™i descurajantă armată È™i cea mai subtilă politică externă. Eu cred că este adevărată formularea (spusă de unii admirativ, de alții justificativ, de alții ironic) că, într-un fel sau altul, 'ževreii conduc...Blog politic si polemic