Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Sincer, ca de obicei, vă voi mărturisi că doar în proporţie de 51% cred în intriga pe care v-o voi prezenta în continuare. V-o împărtăşesc însă, pentru spectaculozitatea ei.

Când i-au propus lui Ponta să renunţe la lupta pentru eliminarea lui Băsescu prin referendum, americanii i-au promis ceva în schimb. Aşa se întâmplă în diplomaţie, nu voi insista. Cred că i-au promis că, dacă va accepta, va rămâne premier şi după 9 decembrie 2012. Cu condiţia ca, foarte important, USL să câştige alegerile în mod convingător şi curat iar el să se arate, până atunci, un politician matur, dispus la o minimă coabitare.

Cred că Ponta a acceptat târgul şi, mizând pe onestitatea americanilor, se străduieşte în aceste săptămâni premergătoare alegerilor să le demonstreze că e un băiat de onoare.

Povestea cu cererea adresată de Ponta preşedintelui de a i se permite să reprezinte el România la următorul summit de la Bruxelles nu este altceva decât o capcană pe care i-a întins-o preaizolatului şi în care preaizolatul a căzut ca un guguştiuc. “Mă duc eu”, a exclamat acesta degrabă, orbit de prea multa nevorbire şi prea dureroasă nebăgare în seamă. “Du-te!” – a răsuflat uşurat Ponta, fericit că şi-a prins şi el, o dată, adversarul pe pregătire. “Du-te, şi după aia întoarce-te să le povesteşti românilor cum nu ai fost tu în stare să-i aperi de ciuma lui Van Rompuy”.

Mai sunt trei săptămâni până la alegeri. Realizaţi? Fără o gafă majoră, USL ia 60% şi după aia altfel se discută. Cu legitimitatea zdrobitoare pe masă şi masca de cloroform pe meclele gratargiilor de la ARD, relaţia cu Traian Băsescu va fi una chiar mai suculentă decât muia autodeclarată a acestuia la licuriciul mare.   Va fi ceva de tipul “vâsleşte şi muieşte”.

Pentru a trăi acest moment înălţător trebuie îndeplinite doar două conditii: să nu acceptăm invitaţia la cafea a lui Vântu în preziua alegerilor şi să atacăm supranumeric, pe 9 decembrie, urnele.

Ce puţin mai e şi ce mult ne putem bucura! Inclusiv urându-i domnului Gitenstein “Crăciun fericit”, în timp ce acesta va fi în pline pregătiri de Hanuca.

Contele de Saint GermainEditorialeARD,Basescu,Bruxelles,Craciun fericit,Gitenstein,Hanuca,licuriciul mare,Ponta,USL,Van RompuySincer, ca de obicei, vă voi mărturisi că doar în proporţie de 51% cred în intriga pe care v-o voi prezenta în continuare. V-o împărtăşesc însă, pentru spectaculozitatea ei. Când i-au propus lui Ponta să renunţe la lupta pentru eliminarea lui Băsescu prin referendum, americanii i-au promis ceva în schimb....Blog politic si polemic