Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Sincer, ca de obicei, vă voi mărturisi că doar în proporție de 51% cred în intriga pe care v-o voi prezenta în continuare. V-o împărtășesc însă, pentru spectaculozitatea ei.

Când i-au propus lui Ponta să renunțe la lupta pentru eliminarea lui Băsescu prin referendum, americanii i-au promis ceva în schimb. Așa se întâmplă în diplomație, nu voi insista. Cred că i-au promis că, dacă va accepta, va rămâne premier și după 9 decembrie 2012. Cu condiția ca, foarte important, USL să câștige alegerile în mod convingător și curat iar el să se arate, până atunci, un politician matur, dispus la o minimă coabitare.

Cred că Ponta a acceptat târgul și, mizând pe onestitatea americanilor, se străduiește în aceste săptămâni premergătoare alegerilor să le demonstreze că e un băiat de onoare.

Povestea cu cererea adresată de Ponta președintelui de a i se permite să reprezinte el România la următorul summit de la Bruxelles nu este altceva decât o capcană pe care i-a întins-o preaizolatului și în care preaizolatul a căzut ca un guguștiuc. „Mă duc eu”, a exclamat acesta degrabă, orbit de prea multa nevorbire și prea dureroasă nebăgare în seamă. „Du-te!” „“ a răsuflat ușurat Ponta, fericit că și-a prins și el, o dată, adversarul pe pregătire. „Du-te, și după aia întoarce-te să le povestești românilor cum nu ai fost tu în stare să-i aperi de ciuma lui Van Rompuy”.

Mai sunt trei săptămâni până la alegeri. Realizați? Fără o gafă majoră, USL ia 60% și după aia altfel se discută. Cu legitimitatea zdrobitoare pe masă și masca de cloroform pe meclele gratargiilor de la ARD, relația cu Traian Băsescu va fi una chiar mai suculentă decât muia autodeclarată a acestuia la licuriciul mare.   Va fi ceva de tipul „vâslește și muiește”.

Pentru a trăi acest moment înălțător trebuie îndeplinite doar două conditii: să nu acceptăm invitația la cafea a lui Vântu în preziua alegerilor și să atacăm supranumeric, pe 9 decembrie, urnele.

Ce puțin mai e și ce mult ne putem bucura! Inclusiv urându-i domnului Gitenstein „Crăciun fericit”, în timp ce acesta va fi în pline pregătiri de Hanuca.

Contele de Saint GermainEditorialeARD,Basescu,Bruxelles,Craciun fericit,Gitenstein,Hanuca,licuriciul mare,Ponta,USL,Van RompuySincer, ca de obicei, vă voi mărturisi că doar în proporție de 51% cred în intriga pe care v-o voi prezenta în continuare. V-o împărtășesc însă, pentru spectaculozitatea ei. Când i-au propus lui Ponta să renunțe la lupta pentru eliminarea lui Băsescu prin referendum, americanii i-au promis ceva în schimb....Blog politic si polemic