Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Motto:

Traian Băsescu, acest Monica Lewinsky al marelui licurici

 

În aceeaşi zi (adică ieri) în care ANI anunţa incompatibilitatea de funcţii a trei miniştri USL , iar aceştia protestau punând acţiunea ANI pe seama începerii campaniei electorale, celebrul domn Gitenstein contraataca. Adică replica în timp real celor trei, pe care, evident,  îi considera inamicii direcţi ai intereselor ţării sale în România. Domnul Gitenstein afirma negru pe alb sau, fiind vorba de o declaraţie verbală, ameninţa cu subiect şi predicat  că, dacă cineva va cuteza să se atingă de ANI, atunci România va fi exclusă din parteneriatului strategic cu SUA.

Nu s-au deranjat atât de iute să sară ca arşi nici liderii opoziţiei, nici trompeta coclită, cu surdină, de la Cotroceni, nici măcar vigilenţii populari europeni  care au pus-o pe dna. Reding unde este special pentru capacitatea ei rapidă de a se indigna la ordin şi de a mobiliza în luptă mai mulţi neuroni cu dizabilităţi decât chiar dna. Macovei.

Ca in celebrul banc cu bărbatul care îşi înşela soţia: “nu mi-a cerut socoteală pentru asta nici muierea, nici copiii, nici socrii, nici naşii. Cine crezi c-a sărit la mine să mă rupă-n bucăţi? Amantu’ nevesti-mii”!

Mulţi s-au grăbit să afirme că, după suspendarea preşedintelui prin referendum, Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni ca guvernator al tării. Greşit. După cum indică mai multe fapte recente, guvernatorul României în această perioadă de vid de preşedinţie este nu Traian Băsescu ci Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România.

O primă  acţiune majoră care l-a indicat pe Mark Gitenstein în această poziţie de forţă a fost vizita pe care i-a organizat-o lui Philip Gordon la Bucureşti,  înainte de pronunţarea CC asupra validităţii referendumului. Domnul Gordon nu numai că a stabilit şi comunicat cui era cazul ce verdict doreşte SUA de la CC, dar tot el a scornit şi minciuna cu cele peste 1,5 milioane de voturi chipurile fraudate la referendum. Această minciună grosolană era menită  a atenua gravitatea intervenţiei părtinitoare a administraţiei americane în favoarea unui preşedinte detestat de propriul său popor. Iar pentru susţinerea ei nu s-a considerat prea mult nici măcar desantul barbar al procuraturii pe la sate.

Acum, la două luni de la fapte, mie unul mi-e clar că nu la ordinul lui Traian Băsescu s-a conceput şi declanşat acţiunea stalinistă a procurorilor, ci la ordinul guvernatorului Gitenstein. Nu că Traian Băsescu nu s-ar fi pretat la aşa ceva, toată biografia lui politică e plină de minciună, diversiuni, înscenări; el însă, în acest caz particular al referendumului, ştia foarte bine de la servicii că scorul anunţat este “pe bune” şi că procurorii, oricât s-ar strădui, nu vor putea dovedi minciuna deşănţată a lui Philip Gordon. Ceea ce, după cum bine se vede acum, s-a şi confirmat.

O a doua acţiune majoră prin care Mark Gitenstein îşi dovedeşte poziţia de guvernator de mână forte al României, de om care îl foloseşte pe puppet Băsescu doar ca pârghie executorie a planurilor americane la Bucureşti,  este implicarea pe faţă, fără măcar o încercare de minim bun simţ pentru salvarea aparenţelor, în influenţarea viitorului imediat al ţării.

Timpul scurt rămas până la alegeri şi, mai ales, procentele catastrofale din sondaje ale favoriţilor Casei Albe în România, nu mai lasă loc obişnuitelor puneri în scenă hollywoodiene , cu cavaleri americani, pe cai albi, intervenind salvator în teritorii lipsite de lumina şi binefacerile democraţiei.

Presaţi de timp, rangerii de pe Potomac nu-şi mai scot cizmele la intrare, ca nişte musafiri respectuoşi, ci pătrund brutal cu ele în viaţa şi rănile deschise ale românilor, indiferenţi la preţul grabei lor.

Procurorul adjunct al Statelor Unite vizitează chiar acum, în plină campanie electorală, laboratorul cu retorte din care urmează a fi scos, ca dintr-un joben supus controlului antitero,  noul procuror general al României. El se întâlneşte pe faţă cu “preşedintele” şi cu ministrul justiţiei şi, pe şest, cu procurorul general deja expirat dar încă activ şi toxic, Daniel Morar. De ce şi cu acesta? Şi, mai ales,  de ce “pe şest”? Răspunsul îl vom vedea în zilele următoare când noi scandaluri judiciare, pe cât de străvezii pe atât de direcţionate sus, la vârful USL, vor fi declanşate de Daniel Morar  întru bulversarea electoratului.

Şi revin de unde am plecat: intervenţia precipitată şi sfidătoare a domnului Gitenstein în favoarea ANI.

Graba cu care s-a produs această intervenţie, miza aparent minoră, renunţarea de către guvernatorul Gitenstein la limbajul diplomatic şi fluturarea direct a pisicii mari, denunţarea parteneriatului strategic, arată nervozitate şi  o oarecare pierdere a controlului.

Politicienii pot fi influenţaţi, manipulaţi, încolonaţi să danseze chiar şi pe ritmuri de marş funebru dacă cioclul şef le-o cere. S-a văzut în episodul suspendării preşedintelui.

Problema care-l îngrijorează pe domnul Gitenstein în aceste zile este însă că lupta din 9 decembrie nu se va da cu politicienii români ci cu poporul român. Care, mai încet la minte (aşa cum le place unora să creadă), reacţionează uneori pe dos la ameninţări şi cizme murdare ce-i lasă urme prin camera de oaspeţi.

Eu, unul, nu cunosc vreun beneficiu direct al participării României la parteneriatul strategic cu SUA.  Datoriile de la Irak şi Libia nu le-am recuperat, contracte bănoase prin Afganistan nu ştiu să fi primit, nici cine ştie ce investiţii americane pe aceste meleaguri nu ne-au preafericit. Ba, aş avea exemple să susţin că dimpotrivă.

Şi atunci? Cum să nu fie de înţeles susţinerea  administraţiei de peste ocean pentru un personaj care nu-i pretinde nimic şi-i dă totul doar pentru a fi ţinut la putere? Nu merită ajutat să presteze după propria-i dorinţă, adică obscen, în pofida oricăror principii de moralitate, acest Monica Lewinsky al marelui licurici care este Traian Băsescu?

Ludovic al XIV –lea a fost  denumit “Regele Soare”. SUA a fost denumită “marele licurici”. Simboluri de lumină pe care istoria a două ţări importante le va reţine în iconografia proprie, cu aura de onorabilitate pe care au primit-o de la autorii lor.

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Daniel Morar,Ludovic al XIV-lea,marele licurici,Mark Gitenstein,Monica Lewinsky,Monica Macovei,Philip Gordon,Potomac,Regele Soare,Traian Basescu,Viviane RedingMotto: Traian Băsescu, acest Monica Lewinsky al marelui licurici   În aceeaşi zi (adică ieri) în care ANI anunţa incompatibilitatea de funcţii a trei miniştri USL , iar aceştia protestau punând acţiunea ANI pe seama începerii campaniei electorale, celebrul domn Gitenstein contraataca. Adică replica în timp real celor trei, pe care, evident,...Blog politic si polemic