Scorul acestui articol
[Total: 38 voturi. Media: 4.6]

 

Am primit astăzi un mesaj înfricoșător. Vine din partea unui expert IT (a cărui identitate o voi proteja) care semnalează, din interior, mecanismele perverse pe care minți diabolice (ca să nu zic servicii secrete) le folosesc pentru a declanșa în cyberspace adevărate avalanșe manipulatorii. Eu am avertizat în mai multe rânduri asupra acestei noi arme, folosită de o anumită tabără politică din România pentru a răsturna decizia votului popular și a reuși, prin minorități bine coordonate, transferul puterii în mâini oculte.

Public aici și acum acest mesaj, cu speranța că el va fi propagat în timp util pentru a se putea preÎntâmpina o repetare a scenariului Colectiv „“ Guvernul Meu.

Stimați cititori ai acestui blog,

Nu e acalmie, așa cum afirma CdSG în ultimău său articol, ci este o adevărată nebunie! S-a initiat un atac coordonat in online, care are efectul de avalansa. Se merge pe mai multe „fire” in paralel, aducandu-se in discutie alte si alte subiecte inainte ca primele sa se stinga, astfel marind foarte mult debitul de informatii care circula intr-un singur sens. Totodata, prin faptul ca topic-urile sunt variate, se asigura adeziunea a cat mai multor persoane, care, poate, n-ar fi vibrat pentru subiectul X dar care sunt atinse de subiectul Y. Pentru ele, in acel moment, deja prinde greutate si subiectul X care, daca ar fi fost izolat, nu ar fi contat.

Firul 1

S-a inceput cu interviurile lui Kovesi si conferinta lui Klaus. Kovesi a fost la EuropaFM si nu stiu cum, pentru ca eu nu sunt fan EuropaFM pe Facebook, dar mi-a aparut notificare ca e „Interviu bomba LIVE cu LCK”. S-au uitat zeci de mii de oameni live si sute de mii dupa la acest interviu. Ceea ce m-a socat nu a fost continutul interviului, ci faptul ca in Facebook, la aceste streaming-uri live, utilizatorii pot comenta in timp real. 80-90% din comentarii, dinainte de inceputul interviului si pana la sfarsit, erau de forma:

„Fii binecuvantata Codruta!”

„Nu te lasa invinsa!”

„Esti un erou pentru noi!”

„Nu ceda”,

iar de partea cealalta mai aparea cate un comentariu de forma „S-o bagi si pe ma-ta la puscarie”.

S-a manipulat targetarea interviului astfel incat publicul sa fie in mare parte favorabil, dar nu in totalitate. Asta pentru ca putinii impotriva sa vada si sa realizeze ca marea majoritate a lumii gandeste altfel. Cu aceasta tactica s-au schimbat multe pareri.

Firul 2

Postari in dementa impotriva PSD, Guvern si Dragnea. Culmea, venite din partea celor mai destepti, inteligenti si rasariti din listele noastre de prieteni. Deci fosti olimpici, project manageri la firme mari sau chiar persoane care au salarii de peste 10.000 Euro in afara, la unison, publica de dimineata pana seara in aceasta directie. Aici, pentru un reach maxim si un impact cat mai important se folosesc urmatoarele subiecte:

– Dragnea care ii scoate din puscarie pe toti coruptii;

– Grindeanu care este o marionata;

– Asocierea dintre Dragnea, PSD si Ghita, in tabara „penalilor””™

– PSD-ul care nu-si schimba naravul si vrea doar sa isi elibereze prietenii si sa poata fura nestingherit prin legea gratierii;

– Dragnea a dat spaga pentru a sta la masa cu Trump si pentru a face poza cu el. Intre 500.000 – 1.000.000 Dolari;

Acum, pe langa diversitatea subiectelor care de fapt bat in aceeasi directie, remarc si diversitatea abordarilor:

– Share de posturi ale prietenilor si posturi personale ale persoanelor care isi exprima dezgustul;

– Mentionez ca si toate comentariile la aceste posturi sunt favorabile posturilor si intr-un final indeamna la iesit in strada;

– Crearea de videoclipuri si melodii cover care asigura o propagare in masa mai rapida (Holograf – Vreau gratiere, vreau amnistie-n viata mea);

– Implicarea influencerilor care pot trezi emotii si genera actiuni. Astazi, atat Tudor Chirila cat si Adrian Despot au scris pe bloguri sau facebook articole, care mai departe au circulat cu prezentari de genul „Tudor Chirila cu lacrimi in ochi avertizeaza: Romani, treziti-va si iesiti sa va aparati drepturile”.

Firul 3

Acesta din urma este asigurat de jurnalisti si de oameni publici din sfera politica. Ei vin din spate si arunca in fata celorlalti care dezbat subiectele de mai sus, alte noi subiecte atunci cand simt ca vocea colectiva incepe sa-si piarda din amplitudine. Moise Guran l-a introdus azi pe cel legat de cat i-a platit Dragnea lui Trump ca sa faca o poza cu el.

Firul 4

Campania de PR in presa straina. Exista niste articole, evident platite, in publicatii precum Telegraph, The Guardian, care sunt share-uite la infinit de categoriile mentionate mai sus, de romanii plecati din tara si de necunoscuti platiti si ei. In acest fel, orice articol desfasurat dupa aceasta reteta are o tractiune maxima, creste si are milioane de vizualizari. In general ele s-au referit la doua subiecte pana acum: „Cum Romania incearca sa-si distruga justitia din interior” si „Zeci de mii de oameni protesteaza „¦..”.

 

E o avalansa, deci, pe social media. Si problema este ca cei 50% care au votat PSD nici macar nu o observa. Iar cei probabil sub 10% care ajuta la crearea ei vor ajunge sa aiba forta inca o data sa-si impuna punctul de vedere. Dar e de apreciat genialitatea coordonatorului acestei miscari. E vorba de foarte multa creativitate, de o coordonare perfecta, de o cunoastere ampla a psihologiei maselor, de a decide cum si in ce sa-ti investesti resursele pentru a avea impact maxim, ce canale si cand sa alegi pentru a crea impresia de majoritate, samd”¦

Ultima gaselnita:

– distribuirea hashtag-ului #dragneaminte

– filme create, colaje, lucruri care pornesc de la un aparent adevar ca sa nu poata fi contestate.

 

E un insight – asa se vede prin ochii unui expert in web si marketing online (impartial as adauga), tot ceea ce se intampla.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Despot,atac coordonat in online,Dragnea,efect de avalansa,Europa FM,expert IT,Facebook,Holograf,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,minti diabolice,penali,PSD,putere oculta,Sebastian Ghita,servicii secrete,Tudor Chirila  Am primit astăzi un mesaj înfricoșător. Vine din partea unui expert IT (a cărui identitate o voi proteja) care semnalează, din interior, mecanismele perverse pe care minți diabolice (ca să nu zic servicii secrete) le folosesc pentru a declanșa în cyberspace adevărate avalanșe manipulatorii. Eu am avertizat în mai...Blog politic si polemic