Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Și când spun asta nu mă refer doar la revenirea lui MRU în nucleul dur al politicii noastre sforiste ci la tot ce ascunde această manevră. Klaus Iohannis are un plan. În care MRU este folosit ca monedă de schimb pentru Predoiu.
Debarcarea lui Ponta pare iminentă. Oprea È™i-a trecut cu bine, ieri, testul de escortă de lux. Fandoselii lui că e de partea lui Ponta la guvernare È™i de partea lui Iohannis la securitate națională i s-a oferit o ieÈ™ire onorabilă. Ponta va fi scos din joc prin alte mijloace decât trădarea uneperiÈ™tilor în Parlament È™i atunci Oprea va fi liber să se dăruiască total lui Iohannis. Pentru că angajamentul lui de fidelitate era față de Ponta, nu față de PSD.
În pachetul negociat de Iohannis „“ PNL cu Oprea, piesa de rezistență ce a decis bătutul palmei a fost oferirea poziției de prim „“ ministru generalului de intendență, în schimbul manevrei de izolare letală a lui Victor Ponta, manevră condusă chiar de Oprea la votul de ieri.
Pentru că ce altceva înseamnă votul de ieri din Parlament, la numirea lui MRU, decât argumentul necesar pentru a putea spune, È™i poporului pontist È™i cancelariilor străine, că gata, alianța condusă de PSD a pierdut majoritatea dobândită în 2012. O astfel de demonstrație, deÈ™i È™chioapă la o analiză serioasă, era indispensabilă puciÈ™tilor iohanniÈ™ti pentru a evita acuzele de lovitură de stat ce le-ar fi È™ubrezit serios legitimitatea. După tentativa eÈ™uată de a-l îndepărta pe Ponta prin intermediul unui procuror DNA care fabrică peste noapte un dosar ridicol, È™i-au dat È™i ei seama, din sondaje, că populația nu este chiar atât de proastă precum È™i-ar dori. Oamenii trebuie duÈ™i de nas cu trucuri mai convingătoare, iar asta necesită străduință È™i respect pentru aparențe.
Cine a salvat aparențele, înclinând votul de ieri, din Parlament, în favoarea puciÈ™tilor iohanniÈ™ti? Exact marele strateg în izmene apretate, Gabriel Oprea!
AÈ™adar, în noul guvern ce se prefigurează, portocaliu ca È™i norul radioactiv de care credeam că am scăpat odată cu cenzurarea guvernului MRU în 2012, poziția de prim „“ ministru promisă lui Cătălin Predoiu È™i, prin el, fostului PDL, va reveni lui Gabriel Oprea. În aceste condiții, nu trebuia dată o compensație oamenilor lui Blaga pentru acest sacrificiu? Ba da! Și tocmai asta a făcut Klaus Iohannis impunându-l pe MRU la conducerea SIE.
Ce decurge de aici?
Două variante par a fi cele mai probabile.
1. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen lung (până la alegerile din 2016), cu Cătălin Predoiu Ministru al Justiției în noul guvern. Dosarele de la DNA vizându-i pe Oprea, Blaga, Predoiu, Gorghiu È™i alți băsiÈ™ti de rit nou (printre care, evident, însuÈ™i Traian Băsescu) vor fi adânc îngropate spre nelucrare în fiÈ™etele instituției iar noi ne vom pricopsi la orizont, pe direcția palatului Victoria, cu puhoi de particule radioactive de tip Sulfina Barbu, George Ialomițianu, Traian IgaÈ™ È™i alte reziduuri cancerigene.
2. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen scurt (până i se va pune È™i lui pe tapet un dosar) È™i un guvern „žal meu” ales cu mai multă decență decât cel din varianta 1. Semnalul subliminal transmis printr-o astfel de opțiune, mai moderată în materie de sfidare a electoratului, ar fi că binomul SRI – DNA are mână liberă să-È™i continue cruciada justițiaristă inclusiv în rândurile PNL (dacă va dori).
Pentru această zi neagră, cu aceste perspective metastazice, avem a adresa mulțumirile È™i recunoÈ™tința noastră, în ordine, lui Crin Antonescu È™i lui Victor Ponta. Cu o mențiune specială pentru Klaus Iohannis, care ne arată pe zi ce trece că nu doar ticăloÈ™ia agresivă È™i golănească a lui Traian Băsescu poate sminti această nație ci È™i ticăloÈ™ia lui, tăcută È™i subversivă.
Domnilor, trebuie să recunosc, ne-ați prostit bine!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Gorghiu,Catalin Predoiu,Crin Antonescu,DNA,Gabriel Oprea,George Ialomitianu,Klaus Iohannis,MRU,PDL,PNL,PSD,SIE,SRI,Sulfina Barbu,Traian Igas,Vasile Blaga,Victor PontaȘi când spun asta nu mă refer doar la revenirea lui MRU în nucleul dur al politicii noastre sforiste ci la tot ce ascunde această manevră. Klaus Iohannis are un plan. În care MRU este folosit ca monedă de schimb pentru Predoiu. Debarcarea lui Ponta pare iminentă. Oprea È™i-a trecut...Blog politic si polemic