Scorul acestui articol
[Total: 129 voturi. Media: 4.8]

 

Èšară veselă cu oameni triÈ™ti. Dezbinare, neîncredere, ură, gânduri negre, acum, în ajun de Sărbătoarea Națională. Români contra români. Români contra România. Români care cer menținerea MCV pentru țara lor.  Români care propun retragerea dreptului de vot al țării lor la UE. Români încrâncenați, anarhizați, animalizați. Care nu vor să mai audă de compasiune, de empatie, de grijă pentru neajutorați, de alte opinii, eventual contrare, ale semenilor.

Principalul vinovat pentru această degenerare este preÈ™edintele Klaus Iohannis. Al cărui țel primordial, pentru care Constituția îi dă È™i autoritate È™i arme, ar trebui să fie unitatea È™i armonia românilor. Construirea unei consensualități identitare. Reumplerea cu sens È™i afect a conceptelor ce dau forță marilor națiuni: mândria națională, patriotismul, soloidaritatea de limbă È™i cultură.

Nici vorbă de aÈ™a ceva la preÈ™edintele nostru, la „žpreÈ™edintele lucrului bine făcut”. Decât să se ridice la înălțimea soclului pe care poporul i l-a încredințat, cu speranță, pentru a se prezenta onorabil, mândru, la examenul istoriei, domnia sa preferă să funcționeze mediocru, ca un politician de plastilină, la granița dintre laÈ™itate È™i oportunism. Împarte țara în tabere intolerante, de o ostilitate irațională, apoi se pune în fruntea uneia făcând tot posibilul să o distrugă pe cealaltă. Care, cealaltă, nu doar că aparține tot poporului pe care el ar trebui să-l păstorească înțelept, dar mai este È™i majoritară.

Un mare conducător de țară ar înțelege că prima condiție pentru un popor, ca să reziste, este să fie unit. Și nu unit doar ca populație ci È™i unit în jurul unui ideal național măreț.

Cum să încurajezi tu, ca preÈ™edinte, ideea că țara pe care o conduci este cea mai coruptă din Europa È™i să admiți denigrare È™i umilirea ei?

Cum, sub pretextul căutării unei moralități absolute, neatinsă de nicio națiune, niciodată, să preiei de la abjectul tău predecesor esența abjecției sale, statul paralel nelegitim È™i antinațional pe care l-a creat, È™i să-l foloseÈ™ti mai departe în folos propriu, predicând bunele intenții pentru țară?

De ce, totuÈ™i, „žțară veselă”? Pentru că nu te lasă nicio clipă să te plictiseÈ™ti. Cu masca posomorelii pe chip compatrioții noÈ™tri trăiesc fiecare năzbâtie la  care sunt făcuți părtaÈ™i ca pe un număr de circ.  Procurori alde Portocală asigură clovneriile, vânarea lui Dragnea e palpitantă ca un triplu salt mortal fără plasă, iar ordinele autoritariste de la Departamentul de Stat al SUA aduc ba a dresura de purici ba a scuipat de flăcări pe gură.

Avem parte de un 1 Decembrie 2017 dezolant, sub semnul unui război al românilor cu românii.

Unii îi vor huidui pe alții, alții îi vor huidui pe unii.

În loc să vedem ridicându-se deasupra țării, măcar pentru 24 de ore, un abur de românism unificator È™i întremător ca seva într-un copac după o ploaie mult aÈ™teptată, vom asista la gesturi patetice, declarații sforăitoare È™i, în final, reintoarcerea în tranÈ™ee.

Cu toate acestea, nu mă pot abține să nu È™optesc pe ascuns, cu mâna la gură ca È™i cum aÈ™ tuÈ™i:

„žLA MULÈšI ANI”, de ziua voastră, vesela mea țară, tristul  meu popor!

Contele de Saint GermainEditoriale1 decembrie 2017,ideal national,intoleranta,patriotism,procurorul Portocala,statul paralel,tara vesela,ziua nationala a Romaniei  Èšară veselă cu oameni triÈ™ti. Dezbinare, neîncredere, ură, gânduri negre, acum, în ajun de Sărbătoarea Națională. Români contra români. Români contra România. Români care cer menținerea MCV pentru țara lor.  Români care propun retragerea dreptului de vot al țării lor la UE. Români încrâncenați, anarhizați, animalizați. Care nu vor...Blog politic si polemic