Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

ACEST COMENTARIU A FOST CENZURAT DE EVENIMENTUL ZILEI

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat „Cu inima crispata”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-cu-inima-crispata-960672.html)

Nemernic, mai nemernic, cel mai nemernic.  Iată grade de comparație care incită.

Pentru politicienii și propagandiștii puterii de azi aceste trepte de diferențiere au devenit profund amenințătoare. De aceea se străduiesc cu toții să le pună la grămadă  într-una singură, să indese în ea, fără noimă, pentru pierderea urmei, și pe cel care a furat un ou și pe cel care a furat toată marmura țării.

Ca să-l scuze pe Traian Băsescu, prins tot mai des cu minciuna în ultima vreme, comilitonii lui ne râd în nas, bagatelizând: toți politicienii mint. Toți sunt la fel. Fără grade de comparație.

Ca să-l scuze pe Emil Boc, recordmenul absolut în materie de ordonanțe de urgență și asumări ale răspunderii, profitorii de pe urma lui ne dau cu tifla: toți prim miniștrii au făcut asta. Fără  grade de comparație.

E o cerință de minimă onestitate să apelezi la gradele de comparatie atunci când te decizi să comentezi ticăloșia  unui senator al opoziției care a încercat o pilă de job pentru fii-su (demers  care, până la urmă, nici măcar nu a reușit) în pandant cu nemernicia unei președinte de Cameră care fură în văzul televiziunilor și, prin asta, în văzul unei lumi întregi, nu doar 100 de voturi dintr-un total de 180 dar și drepturi, în mod normal intangibile, ale unor sute de mii de semeni de-ai ei. Ticălos, mai ticălos, cel mai ticălos? Vrăjeli. Ejusdem farinae.

După o vacanță prelungită, care i-a dăunat grav la gramatică și la logică, Mircea Mihăieș  revine pe câmpul de bătaie cu știutele lui idiosincrazii, cu revărsările sale de bilă la adresa opoziției și a televiziunilor de știri. În linia oficializată de putere de abolire a gradelor de comparație pentru cele rele, el localizează nemernicia la televiziuni, uitând că pe lângă nemernicii cu care îi place lui să se răfuiască săptămânal au apărut recent niște „mai nemernici” care îl atacă pe Raed Arafat, încercând să distrugă și singurul lucru bun care s-a făcut în sistemul nostru medical, SMURD-ul, că s-au omologat și „cei mai nemernici”, aceia care au decis, în scop de fraudă fără precedent, comasarea alegerilor și adăugarea, peste acestea, a unui referendum.

Pe formă, deși repetitiv în siluirea limbii române, MM e însă mai distractiv decât pe fond.

Domnia sa se pare că nu a auzit de negarea negației.  Zice „nu m-am abținut să nu subliniez”  crezând că spune prin asta că a subliniat.  Corect ar fi fost „nu m-am abținut să subliniez”.

Mai departe, într-o construcție haotică, afirmă: „ce nu iau în calcul acești agenți patogeni ai răului e că pe lângă prostimea care preia pe nemestecate aberațiilor ventilate isteric, iscă și reacții adverse”. Observați, vă rog, traseul unicului neuron literar: pe lângă prostime, agenții risc㔦 (?!?)

În fine, așa ca după mulți caltaboși și ceafă de porc, MM ne delectează cu logica gândirii sale suprasolicitată de presiuni colesterolice.

După ce televiziunile sunt definite ca „centru nemerniciei”, marele lor contestatar le deplânge într-un paragraf mai jos neîndemânarea („canalele de televiziune comit o greșeală tactică enormă. Hiba lor nu e că sunt partizane, ci că sunt previzibile”) pentru a conchide, scoțându-le practic de sub învinovățire, că sunt, „de-o infinită plicticoșenie”.

Așadar ați înțeles: niște nemernici previzibili și plicticoși.

Păi MAI previzibil și plicticos decât televiziunile de știri, dacă nu cumva CEL MAI previzibil și plicticos, este chiar Mircea Mihăieș. Să însemne asta că este MAI nemernic decât televiziunile? Sau cumva, Doamne ferește, că ar fi CEL MAI nemernic?

Ce pacoste și gradele ăstea de comparație”¦ Se impune o asumare de răspundere pentru desființarea lor!

 

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Boc,cu inima crispata,Mircea Mihaies,Raed Arafat,Senatul EVZ,SMURDACEST COMENTARIU A FOST CENZURAT DE EVENIMENTUL ZILEI (Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Cu inima crispata', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-cu-inima-crispata-960672.html) Nemernic, mai nemernic, cel mai nemernic.  Iată grade de comparație care incită. Pentru politicienii și propagandiștii puterii de azi aceste trepte de...Blog politic si polemic