Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

ACEST COMENTARIU A FOST CENZURAT DE EVENIMENTUL ZILEI

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Cu inima crispata”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-cu-inima-crispata-960672.html)

Nemernic, mai nemernic, cel mai nemernic.  Iată grade de comparaţie care incită.

Pentru politicienii şi propagandiştii puterii de azi aceste trepte de diferenţiere au devenit profund ameninţătoare. De aceea se străduiesc cu toţii să le pună la grămadă  într-una singură, să indese în ea, fără noimă, pentru pierderea urmei, şi pe cel care a furat un ou şi pe cel care a furat toată marmura ţării.

Ca să-l scuze pe Traian Băsescu, prins tot mai des cu minciuna în ultima vreme, comilitonii lui ne râd în nas, bagatelizând: toţi politicienii mint. Toţi sunt la fel. Fără grade de comparaţie.

Ca să-l scuze pe Emil Boc, recordmenul absolut în materie de ordonanţe de urgenţă şi asumări ale răspunderii, profitorii de pe urma lui ne dau cu tifla: toţi prim miniştrii au făcut asta. Fără  grade de comparaţie.

E o cerinţă de minimă onestitate să apelezi la gradele de comparatie atunci când te decizi să comentezi ticăloşia  unui senator al opoziţiei care a încercat o pilă de job pentru fii-su (demers  care, până la urmă, nici măcar nu a reuşit) în pandant cu nemernicia unei preşedinte de Cameră care fură în văzul televiziunilor şi, prin asta, în văzul unei lumi întregi, nu doar 100 de voturi dintr-un total de 180 dar şi drepturi, în mod normal intangibile, ale unor sute de mii de semeni de-ai ei. Ticălos, mai ticălos, cel mai ticălos? Vrăjeli. Ejusdem farinae.

După o vacanţă prelungită, care i-a dăunat grav la gramatică şi la logică, Mircea Mihăieş  revine pe câmpul de bătaie cu ştiutele lui idiosincrazii, cu revărsările sale de bilă la adresa opoziţiei şi a televiziunilor de ştiri. În linia oficializată de putere de abolire a gradelor de comparaţie pentru cele rele, el localizează nemernicia la televiziuni, uitând că pe lângă nemernicii cu care îi place lui să se răfuiască săptămânal au apărut recent nişte “mai nemernici” care îl atacă pe Raed Arafat, încercând să distrugă şi singurul lucru bun care s-a făcut în sistemul nostru medical, SMURD-ul, că s-au omologat şi “cei mai nemernici”, aceia care au decis, în scop de fraudă fără precedent, comasarea alegerilor şi adăugarea, peste acestea, a unui referendum.

Pe formă, deşi repetitiv în siluirea limbii române, MM e însă mai distractiv decât pe fond.

Domnia sa se pare că nu a auzit de negarea negaţiei.  Zice “nu m-am abţinut să nu subliniez”  crezând că spune prin asta că a subliniat.  Corect ar fi fost “nu m-am abţinut să subliniez”.

Mai departe, într-o construcţie haotică, afirmă: “ce nu iau în calcul aceşti agenţi patogeni ai răului e că pe lângă prostimea care preia pe nemestecate aberaţiilor ventilate isteric, iscă şi reacţii adverse”. Observaţi, vă rog, traseul unicului neuron literar: pe lângă prostime, agenţii riscă… (?!?)

În fine, aşa ca după mulţi caltaboşi şi ceafă de porc, MM ne delectează cu logica gândirii sale suprasolicitată de presiuni colesterolice.

După ce televiziunile sunt definite ca “centru nemerniciei”, marele lor contestatar le deplânge într-un paragraf mai jos neîndemânarea (“canalele de televiziune comit o greşeală tactică enormă. Hiba lor nu e că sunt partizane, ci că sunt previzibile”) pentru a conchide, scoţându-le practic de sub învinovăţire, că sunt, “de-o infinită plicticoşenie”.

Aşadar aţi înţeles: nişte nemernici previzibili şi plicticoşi.

Păi MAI previzibil şi plicticos decât televiziunile de ştiri, dacă nu cumva CEL MAI previzibil şi plicticos, este chiar Mircea Mihăieş. Să însemne asta că este MAI nemernic decât televiziunile? Sau cumva, Doamne fereşte, că ar fi CEL MAI nemernic?

Ce pacoste şi gradele ăstea de comparaţie… Se impune o asumare de răspundere pentru desfiinţarea lor!

 

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Boc,cu inima crispata,Mircea Mihaies,Raed Arafat,Senatul EVZ,SMURDACEST COMENTARIU A FOST CENZURAT DE EVENIMENTUL ZILEI (Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Cu inima crispata', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-cu-inima-crispata-960672.html) Nemernic, mai nemernic, cel mai nemernic.  Iată grade de comparaţie care incită. Pentru politicienii şi propagandiştii puterii de azi aceste trepte de...Blog politic si polemic