Scorul acestui articol
[Total: 571 voturi. Media: 4.9]

 

Disperă să fie îmbălsămați încă în viață. Le e frică de propria duhoare mai mult decât de necunoscuta cu coasă care îi aÈ™teaptă după colț. Ar face orice ca descompunerea lor fără È™ansă de vindecare să nu se transforme în spectacol vomitiv. Să nu li se spargă în față, în puroaie pestilențiale, trădarea condiției de om la care au recurs ca să parvină cu orice preț.

De aceea îi vedem azi, într-o agonie haotică, aruncând năuci peste ei cisterne de parfum, să pută mai uman, È™i îndesând peste fața realității voaluri de mistificări, un adevărat zăbranic peste ceea ce îÈ™i doresc, innebuniți să ascundă.

Ei sunt ca niÈ™te pasageri de lux  la  bordul unui iaht unde au huzurit fără grijă ani mulți È™i care se trezesc, deodată, în stare de naufragiu. Iar comandantul este Augustin Lazăr.

Ce să facă? Să-l arunce la peÈ™ti pentru trecutul său inacceptabil È™i să lase nava în derivă, sau să-l apere necondiționat pentru că, la urma urmei, e chiar pielea lor în joc.

Ei fac exact ce te-ai fi aÈ™teptat de la niÈ™te astfel de specimene. Morală, principii, consecvență, spirit de sacrificiu dispar total în fața instinctului animalic de conservare care îi stăpâneÈ™te absolut.

Dădeam zilele trecute niÈ™te exemple de encomiaÈ™ti ai lui Augustin Lazăr de o poltronerie aproape caricaturală. Vladimir Tismăneanu È™i Cristian Tudor Popescu păreau a se întrece în lansarea pe piață a celei mai gogonate retorici de spălare a trecutului mizerabil al actualului procuror general.

Între timp au mai apărut È™obolani pe covertă vânzolindu-se de mama focului ca să îl țină la comenzile iahtului lor de lux pe fostul tânăr È™i zelos procuror ceauÈ™iÈ™t de la Aiud. Și nu orice fel de È™obolani ci unii grupați sub sigle selecte, cum ar fi „žSocietatea TimiÈ™oara” È™i „žGrupul pentru Dialog Social”.

Iată cum doamna BrânduÈ™a Armanca, vicepreÈ™edinte al „žSocietății TimiÈ™oara”,  îl îmbrățiÈ™ează cu tot elanul dânsei revoluționar pe Augustin Lazăr: „žSunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului (acordat de Societatea TimiÈ™oara lui Augustin Lazăr, n.a.) este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit și în ziua de astăzi„. Să vedem câteva nume celebre care profită de prestigiul câÈ™tigat de municipiul TimiÈ™oara de pe urma revoluției È™i care, explicit ori prin lipsă de reacție, sunt de acord cu declarația doamnei Armanca: Cristian BuÈ™oi, Adrian Cioroianu, Monica Macovei, PetriÈ™or Morar, Stejărel Olaru, Valeriu Stoica.

Ieri s-a anunțat oficial că „Premiul GDS pe anul 2018 a fost acordat procurorului general al României, Augustin Lazăr, pentru merite deosebite în lupta anticorupție„. În plin scandal public, cu documente clare de arhivă È™i cel puțin 3 deținuți politici în viață acuzându-l explicit pe Augustin Lazăr de poliție politică È™i practici abuzive în tratarea condamnaților de la  penitenciarul Aiud, vaÈ™nicii anticomuniÈ™ti È™i apărători ai drepturilor omului de la GDS aleg să sfideze în modul cel mai grosolan posibil populația onestă È™i doritoare de adevăr a României.

Să enumerăm, È™i în cazul GDS, câteva nume de notorietate care girează (explicit sau implicit) oroarea acordării premiului amintit: „žConsiliul Director al GDS este format din Magda Cârneci, președinte, Andreea Pora și Andrei Cornea. Printre membrii GDS se numără Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, Vlad Alexandrescu, Rodica Culcer, Mircea Dumitru, Monica Macovei, Horia-Roman Patapievici, Oana Pelea, Cristian Preda, Vladimir Tismăneanu„.

E bine, e terapeutic, e necesar ca aceste nume să fie amintite alături de faptele reprobabile ale celor care le poartă. Pentru că, prea des, profitând de neatenția societății È™i de unele imperfecțiuni ale memoriei colective, oameni care au comis ticăloÈ™ii de neiertat în trecutul lor (vezi Augustin Lazăr) au tupeul să se prezinte tinerelor generații ca imaculați, ca modele de moralitate, ca stâlpi de rezistență ai noilor construcții modernizatoare.

E bine să încondeiem aceste nume (când sunt de încondeiat) pentru că astfel vom putea obține la momentul inventarului final lista de pasageri ai iahtului cu securiÈ™ti – ceauÈ™iÈ™ti, în derivă azi, care au întârziat cu cel puțin 3 decenii însănătoÈ™irea României È™i relansarea ei ca o putere europeană ce trebuie respectată.

Pentru muribunzii putrefacți de pe covertă, Augustin Lazăr este ultima È™i jalnica speranță a unui jet de parfum înainte ca duhoarea lor să acopere totul.

Atâta zbatere pentru ceva total inutil!

Cu fecare secundă de amânare a spargerii buboiului, infecția avansează iar aerul din jur devine irespirabil.

Cu fiecare zi care întârzie aruncarea acestui personaj funest peste bord, tot mai multe grozăvii se vor afla despre iaht, despre Augustin Lazăr È™i despre interlopii care îÈ™i pun, acum, toată speranța în el.

LaÈ™ii nu sânt niciodată în stare să-È™i scurteze suferința prin demnitate. Se agață de orice prelungire, de orice pai, de orice compromis, ducându-si, astfel, chinul la paroxism. Este si asta o forma de justitie superioara!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Pora.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Pora-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAndreea Pora,Brandusa Armanca,decorarea lui Augustin Lazar,GDS,sobolani pe coverta,Societatea Timisoara,tortionarul Augustin Lazar  Disperă să fie îmbălsămați încă în viață. Le e frică de propria duhoare mai mult decât de necunoscuta cu coasă care îi aÈ™teaptă după colț. Ar face orice ca descompunerea lor fără È™ansă de vindecare să nu se transforme în spectacol vomitiv. Să nu li se spargă în față,...Blog politic si polemic