Scorul acestui articol
[Total: 247 voturi. Media: 4.7]

 

Cazul disidentului IULIUS FILIP, una dintre victimele politice ale procurorului securist Augustin Lazăr, ar trebui să pulverizeze  instant orice #apărare, #susținere, #protecție a acestuia.

Augustin Lazăr pretinde că nu-È™i aminteÈ™te nici persoana, nici speța. Acest lucru ar fi cât de cât plauzibil într-o singură ipoteză: cazul respectiv să se fi pierdut în memoria domnului Lazăr printre foarte multe altele similare. Ceea ce ar conduce la concluzia că actualul procuror general al României a fost, încă din tinerețea sa, un ucigaÈ™ în serie de destine. Chiar aici să se fi ajuns cu justiția noastră care cere sacrificii?

Cel mai revoltător lucru la nivelul consecințelor imediate ale unei astfel de teribile dezvăluiri  nu este nesimțirea împricinatului cu È™uvițe oxigenate ci complicitatea, prin tăcere cu ticăloÈ™ia acestuia, a preÈ™edintelui Iohannis.

PreÈ™edintele Iohannis, acest erzaț de neamț, țanțoÈ™ È™i rece ca un țurțure, grobian È™i împleticit în vorbă ca ultimul mahalagiu pe care-l roade proteza, are tupeul să ne predice despre justiție, despre dreptate, dar nu scoate o vorbă despre oroarea de a fi semnat cu mâna lui numirea ca procuror general al României a unui torționar azi dovedit.

Campanie, campanie, politică, politică, dar chiar în halul ăsta de pervertit să fii încât să ții în brațe un monstru È™i să-l prezinți națiunii drept fiul ei iubit?

În confesiunea sa tulburătoare prezentată de doamna Lucia Hossu-Longin încă din anul 1991 în Memorialul Durerii, domnul IULIUS FILIP relatează un moment în care soția sa, după ce l-a vizitat la vorbitorul penitenciarului AIUD, a fost aÈ™teptată la plecare de către comandantul penitenciarului, lt. colonel Vasile Rus, care i-a spus: „žpe bărbatătu îl aÈ™teaptă un glont în cap”… Apoi IULIUS FILIP a continuat: „žpe acest Vasile Rus l-a decorat, mai târziu, preÈ™edintele Constantinescu”.

Ascultând această mărturie m-am gândit cum e soarta asta: ca celui mai anticomunist preÈ™edinte al României (probabil singurul cu adevărat anticomunist) să i se întâmple să decoreze un torționar al fostului regim totalitar. Urâtă pată!

Dar oare o fi È™tiut Emil Constantinescu pe cine decorează? Sau i s-a pus în față o listă de nume pe care a semnat-o fără să o verifice în amănunt?

Eu nu cred că domnul Constantinescu a È™tiut că decorează un slugoi cinic È™i crud al securității ceauÈ™iste. Pentru că, dacă a făcut-o cu bună È™tiință, nu ar fi cu nimic mai scuzabil decât Klaus Iohannis  cel de azi.

Dar dacă nu a făcut-o cu bună È™tiință, acum a aflat eroarea pe care a comis-o È™i mai are timp să o repare.

Fac pe această cale un apel către preÈ™edintele Constantinescu să iasă public cu un cuvânt de recunoaÈ™tere È™i de reparație, să explice în ce condiții l-a decorat pe fostul colonel de securitate Vasile Rus È™i să prezinte scuze pentru greÈ™eala comisă. TotuÈ™i, pe lângă oribila amenințare cu glonțul menționată în respectivul interviu, Vasile Rus s-a mai remarcat È™i prin faptul că a fost comandantul unuia dintre cele mai temute penitenciare pentru deținuții politici din România: funestul „žAiud”. Ce merite, din această poziție, să-i fi recomandat decorarea?

Domnul preÈ™edinte Emil Constantinescu are prilejul, în contextul care s-a creat, să-È™i valorifice calitățile de profesor printr-o lecție memorabilă pentru istorie: asumarea unei greÈ™eli È™i răscumpărarea ei printr-o mărturisire reparatorie.

Ce lecție ar fi pentru înfumuratul È™i captivul Iohannis un astfel de gest cu adevărat de om mare È™i liber.

Să vadă o țară întreagă cum se comportă un preÈ™edinte adevărat È™i cum un preÈ™edinte surogat.

Și ce înseamnă să ai onoare È™i să-ți asumi răspunderea pentru faptele tale, în contrast cu a fi laÈ™ È™i marionetă.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Emil-Constantinescu-500x332.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Emil-Constantinescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedizidentul IULIUS FILIP,Lucia Hossu Longin,Memorialul Durerii,presedintele Emil Constantinescu,tortionarul Augustin Lazar  Cazul disidentului IULIUS FILIP, una dintre victimele politice ale procurorului securist Augustin Lazăr, ar trebui să pulverizeze  instant orice #apărare, #susținere, #protecție a acestuia. Augustin Lazăr pretinde că nu-È™i aminteÈ™te nici persoana, nici speța. Acest lucru ar fi cât de cât plauzibil într-o singură ipoteză: cazul respectiv să se fi...Blog politic si polemic