Scorul acestui articol
[Total: 84 voturi. Media: 4.6]

 

Un miting grandios trebuie să aibă un motiv cardinal. Altfel devine îmbulzeală, defilare, carnaval.

Eu am tot pledat pentru ieÈ™irea în stradă a simpatizanților PSD acum vreo zece luni când o sută de mii de tefeliÈ™ti încercau să ne explice cum ei sunt țara, cum votul popular ultra majoritar poate fi considerat facultativ pentru că ar reprezenta doar un bâzdâc de moment al unora care n-au avut ce face în ziua votului. În acele împrejurări, da, motivul cardinal  al unei manifestații mult mai largi È™i diferit orientate decât cea la care asistam era acela de a repune în drepturi un adevăr decisiv, È™i anume că poporul înseamnă altceva decât îÈ™i închipuiau respectivii tefeliÈ™ti, înseamnă mai mult decât participanții la o chermeză organizată pe Internet.

Între timp, însă, condițiile luptei politice s-au mai modificat. Eduard Hellvig a ordonat (se pare) un pas înapoi amorsatorilor săi de revolte populare de pe Facebook, o parte din ultraÈ™ii cu lanterne din ianuarie s-a lămurit cum stau lucrurile în realitate È™i a decis să nu mai muÈ™te la prima gulgută a tembeluțului macoveano „“ sorosist pe care atât îl duce mintea, să îÈ™i facă reclamă umblând în chiloți prin metroul bucureÈ™tean, în fine, presiunea străzii a mai scăzut È™i, implicit, s-a moderat È™i impulsul nedreptățiților tăcuți (dar mulți) de a răspunde cu aceeaÈ™i monedă.

Acum, din motive complet diferite, ideea unui mare miting PSD a redevenit actuală. Românilor li se prezintă pe bandă rulantă tot mai numeroase È™i incredibile abuzuri ale fostului binom SRI „“ DNA. Abuzuri atât de multe È™i grave încât capul primei jumătăți a balaurului, Coldea, a căzut.

În schimb, rezistă nefiresc, nedrept È™i antigravitațional, cel de-al doilea cap al balaurului: Kovesi. Asta intrigă! Asta enervează! Asta revoltă!

Nu are rost să mai reiau aici toate grozăviile ce sunt reținute în sarcina Laurei Kovesi: plagiat, poliție politică, sufrageria lui Oprea, pomana porcului, încălcarea repetată a Constituției, atacul la Inspecția Judiciară etc. etc. etc. Dacă până È™i Curtea de Apel BucureÈ™ti a acuzat-o recent de abuz în serviciu asupra procuroarei Mihaiela Moraru, apreciind că s-a răzbunat pe aceasta dând-o afară nejustificat din DNA È™i construindu-i un dosar penal aberant, ce ar mai trebui adăugat?

Românii obiÈ™nuiți È™i normali la cap, pe care nu i-a atins încă filoxera cătuÈ™elor cu orice preț, se crucesc È™i se indignează privind la cea mai mare nedreptate juridică făcută, în prezent,  în numele dreptății juridice: plasarea cu neruÈ™inare, de către unii, a Laurei Kovesi deasupra legilor È™i a Constituției României. Acei „žUNII” sunt, în principal, Ambasadorul SUA la BucureÈ™ti, preÈ™edintele Klaus Iohannis È™i procurorul general al României Augustin Lazăr.

Marele miting al PSD ar trebui îndreptat împotriva statului paralel È™i, mai ales, împotriva capului acestui stat paralel care este Laura Kovesi. Mutarea centrului de greutate pe „žsusținerea lui Liviu Dragnea” ar fi o mare prostie. De ce? Pentru că eu, unul (È™i cred că sunt mulți ca mine), nu aÈ™ ieÈ™i la protest ca să-l apăr pe Dragnea. În schimb, abia aÈ™tept să strig „žJos Kovesi”! Pentru că merită! Și pentru că asta, da, mi se pare o cauză corectă. Chiar patriotică, aÈ™ îndrăzni să spun.

Dar…

Nu poți să organizezi tu, partid la putere, un miting pentru susținerea unei măsuri ce depinde, în primă instanță, de tine, È™i anume propunerea de către Ministrul Justiției a revocării din funcție a Laurei Kovesi. Abia după parcurgerea acestui ultim pas ce stă în puterea executivului PSD se poate vorbi de posibilitatea organizării unui miting uriaÈ™, în condițiile în care Klaus Iohannis ar respinge cererea Ministrului Justiției.

Am văzut apelul de azi al lui Liviu PleÈ™oianu lansat CEX PSD sub lozinca „žOM, NU BINOM!” Sunt, ca mai mereu, de acord cu Liviu PleÈ™oianu, dar, de data asta, cu un amendament: marele miting să fie planificat numai după ce ministrul Tudorel Toader va cere revocarea din funcție a Laurei Kovesi. Și să aibă, ca unică temă, „žJOS STATUL PARALEL!”

Contele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,binomul SRI-DNA,CEX PSDTudorel Toader,Coldea,jos statul paralel,Liviu Plesoianu,marele miting PSD,Mihaiela Moraru,pomana porcului,revocarea Laurei Kovesi,sufrageria lui Oprea  Un miting grandios trebuie să aibă un motiv cardinal. Altfel devine îmbulzeală, defilare, carnaval. Eu am tot pledat pentru ieÈ™irea în stradă a simpatizanților PSD acum vreo zece luni când o sută de mii de tefeliÈ™ti încercau să ne explice cum ei sunt țara, cum votul popular ultra majoritar poate...Blog politic si polemic