Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Armata – pilonul naţiunii. Încrederea poporului.

Ordin pe ţară: să fie compromisă!

Cel mai dubios şi nemeritoriu ministru al apărării de după 1990 este Gabriel Oprea. Înscăunat la şto de un brav preşedinte reevaluator care, chipurile, are respect pentru uniforma militară şi pentru însemnele naţionale. Mii de promovări  în grad ilegale, abuzive, politice. Preşedintele şi-a tras armată personală (că doar nu era prost să-şi tragă altceva, ca Adrian Năstase). Armata personala de colonei şi lotcoli. Soldaţi nu prea are.

Cade Adrian Năstase dar nu şi ”şeful mafiei sale personale”. Talk-show-uri peste talk-show-uri, nimeni  nu-l are ca invitat, nimeni nu-i cere părerea principalului erou, ex-ministrului Gabriel Oprea. S-o fi ascuns, a emigrat, şantajează?

Aprig din fire şi iute vărsătoriu de sudalme, “unicul reprezentant al statului român” şi-a tras cozorocul cu ancora pe-o sprânceană. Nici usturoi n-a mâncat nici îndatoriri constituţionale nu are. E prea ocupat cu montarea scenariilor lui Sebastian Lăzăroiu. Îi dau bătăi de cap figuranţii: nu se sincronizează şi mint prost. Primadona cu breton şi coadă de cal minte bine dar, în schimb, emană feromoni care obligă audienţa să se ţină cu mâinile de nas în loc de a aplauda.

Lista coloneilor. Probabil cea mai spectaculoasă probă de corupţie colectivă orchestrată de Traian Băsescu şi camarila sa, scoasă la suprafaţă cu fundiţă, monograme şi dedicaţii tocmai acum când el lider maximo punea de-o contraofensivă.  Avem în plămada acestei liste şi abuz în serviciu şi obţinerea de drepturi necuvenite şi cine ştie câte, încă, alte batjocoriri ale legilor şi regulamentelor militare. Dar ceea ce mi se pare cel mai remarcabil, avem mult demachiant. De caractere.  Şi o formă extrem de convingătoare de autodemascare. Atât din partea cumpărătorilor de conştiinţe si servicii imorale cât şi din partea vânzătorilor de sine. Lăzescu, Turcescu, vor deveni adevărate simboluri falice în formă de limbă.  Pe lângă care marele Adrian Păunescu o să ni se pară un onest traficant de pupaturi de jartea.

Este cineva capabil să-şi imagineze cam cum ar fi reacţionat la o astfel de bombă de presă simbolurile de verticalitate de la ICR ori mireasa cu breton a justiţiei române, dacă ar fi fost în loc de Turcescu, Badea, şi în loc de Lăzescu, Gâdea? Ca să nu mai vorbesc de mirele naţiunii, justiţiarul cu ţepe? Va puteti inchipui tzunamiul de papioane ce ar fi lovit aceasta natie ignara?

Precis mai sunt şi alte liste cu ofiţeri născuţi din stilouri cu bilă, lustruite de cracul izmanei. Trebuie să apară pe undeva şi Cartianu şi Sever Voinescu şi Dan Cristian Turturică. Ce, ei or fi fost mai proşti? Sau mai voluntari? Despre Pora, Mircea Marian, Cristian Câmpeanu, Sabina Fati, nu-mi fac probleme. Aceştia trebuie că există de cu mult timp înainte pe ştatele de plată ale unor alte instituţii, care funcţionează cu alte tipuri de grade, ce nu se dau şi expun la vedere.

O ultimă căutare ar trebui făcută în ceea ce-l priveşte pe Ion Cristoiu. Aproape aş putea băga mâna în foc că “maestrul” nu a acceptat sub numele lui, cu promovarea în grad, altă semnătură decât a comandantului suprem. Aşadar, de la general cu o stea în sus!

(va urma)

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,adrian paunescu,armata romana,Badea,Cartianu,Cristiasn Campeanu,Gabriel Oprea,Gadea,ICR,Ion Cristoiu,Lazescu,Mircea Marian,Pora,Sabina Fati,Sever Voinescu,Traian Basescu,Turcescu,TurturicăArmata - pilonul naţiunii. Încrederea poporului. Ordin pe ţară: să fie compromisă! Cel mai dubios şi nemeritoriu ministru al apărării de după 1990 este Gabriel Oprea. Înscăunat la şto de un brav preşedinte reevaluator care, chipurile, are respect pentru uniforma militară şi pentru însemnele naţionale. Mii de promovări  în grad ilegale,...Blog politic si polemic