Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Armata – pilonul națiunii. Încrederea poporului.

Ordin pe țară: să fie compromisă!

Cel mai dubios și nemeritoriu ministru al apărării de după 1990 este Gabriel Oprea. Înscăunat la șto de un brav președinte reevaluator care, chipurile, are respect pentru uniforma militară și pentru însemnele naționale. Mii de promovări  în grad ilegale, abuzive, politice. Președintele și-a tras armată personală (că doar nu era prost să-și tragă altceva, ca Adrian Năstase). Armata personala de colonei și lotcoli. Soldați nu prea are.

Cade Adrian Năstase dar nu și „șeful mafiei sale personale”. Talk-show-uri peste talk-show-uri, nimeni  nu-l are ca invitat, nimeni nu-i cere părerea principalului erou, ex-ministrului Gabriel Oprea. S-o fi ascuns, a emigrat, șantajează?

Aprig din fire și iute vărsătoriu de sudalme, „unicul reprezentant al statului român” și-a tras cozorocul cu ancora pe-o sprânceană. Nici usturoi n-a mâncat nici îndatoriri constituționale nu are. E prea ocupat cu montarea scenariilor lui Sebastian Lăzăroiu. Îi dau bătăi de cap figuranții: nu se sincronizează și mint prost. Primadona cu breton și coadă de cal minte bine dar, în schimb, emană feromoni care obligă audiența să se țină cu mâinile de nas în loc de a aplauda.

Lista coloneilor. Probabil cea mai spectaculoasă probă de corupție colectivă orchestrată de Traian Băsescu și camarila sa, scoasă la suprafață cu fundiță, monograme și dedicații tocmai acum când el lider maximo punea de-o contraofensivă.  Avem în plămada acestei liste și abuz în serviciu și obținerea de drepturi necuvenite și cine știe câte, încă, alte batjocoriri ale legilor și regulamentelor militare. Dar ceea ce mi se pare cel mai remarcabil, avem mult demachiant. De caractere.  Și o formă extrem de convingătoare de autodemascare. Atât din partea cumpărătorilor de conștiințe si servicii imorale cât și din partea vânzătorilor de sine. Lăzescu, Turcescu, vor deveni adevărate simboluri falice în formă de limbă.  Pe lângă care marele Adrian Păunescu o să ni se pară un onest traficant de pupaturi de jartea.

Este cineva capabil să-și imagineze cam cum ar fi reacționat la o astfel de bombă de presă simbolurile de verticalitate de la ICR ori mireasa cu breton a justiției române, dacă ar fi fost în loc de Turcescu, Badea, și în loc de Lăzescu, Gâdea? Ca să nu mai vorbesc de mirele națiunii, justițiarul cu țepe? Va puteti inchipui tzunamiul de papioane ce ar fi lovit aceasta natie ignara?

Precis mai sunt și alte liste cu ofițeri născuți din stilouri cu bilă, lustruite de cracul izmanei. Trebuie să apară pe undeva și Cartianu și Sever Voinescu și Dan Cristian Turturică. Ce, ei or fi fost mai proști? Sau mai voluntari? Despre Pora, Mircea Marian, Cristian Câmpeanu, Sabina Fati, nu-mi fac probleme. Aceștia trebuie că există de cu mult timp înainte pe ștatele de plată ale unor alte instituții, care funcționează cu alte tipuri de grade, ce nu se dau și expun la vedere.

O ultimă căutare ar trebui făcută în ceea ce-l privește pe Ion Cristoiu. Aproape aș putea băga mâna în foc că „maestrul” nu a acceptat sub numele lui, cu promovarea în grad, altă semnătură decât a comandantului suprem. Așadar, de la general cu o stea în sus!

(va urma)

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,adrian paunescu,armata romana,Badea,Cartianu,Cristiasn Campeanu,Gabriel Oprea,Gadea,ICR,Ion Cristoiu,Lazescu,Mircea Marian,Pora,Sabina Fati,Sever Voinescu,Traian Basescu,Turcescu,TurturicăArmata - pilonul națiunii. Încrederea poporului. Ordin pe țară: să fie compromisă! Cel mai dubios și nemeritoriu ministru al apărării de după 1990 este Gabriel Oprea. Înscăunat la șto de un brav președinte reevaluator care, chipurile, are respect pentru uniforma militară și pentru însemnele naționale. Mii de promovări  în grad ilegale,...Blog politic si polemic