Scorul acestui articol
[Total: 670 voturi. Media: 5]

 

Miturile autentice sunt acumulări È™i investiții pe termen lung. Valoarea lor esențială constă în capacitatea moralizatoare. Ele învață, explică, anticipează, îndrumă.

Miturile sunt de două feluri, ca È™ampania: învechite natural È™i invechite artificial.

Cele învechite natural sunt rare, scumpe, s-au rafinat în milenii, sunt purtătoare de chintesență, au universalitate  È™i inving timpul.

Cele învechite artificial sunt ieftine, de uz comercial È™i degrabă perisabile. Adică fake-uri.

Iată două astfel de mituri – fake din istoria noastră recentă: Nicolae CeauÈ™escu – cel mai iubit fiu al poporului, Elena CeauÈ™escu – savant de renume mondial.

Cât au dăinuit ele? Nici măcar un secol. De ce au fost ele create? Pentru a da, unei lumi considerată atee, alt fel de  zei, păgâni, È™i un alt fel de atotputernicie, dictată de forța lipsită de spiritualtate a bunului plac.

În ultima vreme, de când cu valul uriaÈ™ de dezvăluiri privind abuzurile din justiția română, constatăm o îndârjire fanatică, pe alocuri irațională, a unora de a o apăra cu orice preț, chiar cu acela al ridicolului absolut, pe doamna Laura Kovesi.

Cu toate că avalanÈ™a probelor indubitabile s-a declanÈ™at iar magnitutdinea ei creÈ™te de a o zi la alta prin apariția de noi È™i tot mai grave mărturii, documente, înregistrări, nu se găseÈ™te nimeni dintre cei care chiar ar mai putea să salveze ceva să zică „žSTOP! Până aici! Doamna Kovesi este retrasă È™i se începe un nou drum, de reabilitate în ochii românilor a justiției È™i a luptei anticorupție„.

Tot acest dezastru la care asistăm, cu protocoale mai presus de Constituție È™i legi, cu justiția – câmp tactic al SRI, cu culoare oculte procurori – judecători, cu liste negre transmise din afară È™i operate fără crâcnire din interior, cu procurori mai interlopi È™i mai grobieni decât cei mai declasați clienți ai lor, cu folosirea arhivei SIPA pentru È™antaje de cel mai infect stalinism, tot acest marasm, toate aceste metastaze sunt lăsate în voia lor să pulverizeze tot ce le iese în cale: mediu de afaceri, clasa politică, încrederea în justiție È™i în serviciile secrete, imaginea României pe plan internațional, speranța că ne-am mai putea face bine vreodată.

Cum de este posibil acest lucru? Cine girează atâta iresponsabilitate? Oare mai apără cineva interesele acestei țări È™i ale acestui popor?

NiÈ™te forțe exterioare È™i cinice au decis la un moment dat să facă experimente sociale extreme pe pielea românilor. Èšara a devenit un uriaÈ™ laborator în care, pe lângă Mengele-isme mutilante fizic È™i psihic ce au fost încredințate DNA-ului s-a mai practicat pe deasupra È™i mitificarea propagandistică. Rezultatul acestui din urmă proces a fost Laura Kovesi – zeița dreptății, Laura Kovesi – faraoanca Nefertiti, Laura Kovesi un fel de oaia Dolly a laboratoarelor de clonare doar că mult mai nocivă în plan imediat pentru semeni.

Laura Kovesi nu mai reprezintă în acest moment altceva decât un alt mit păgân, construit artificial după modelul Nicolae È™i Elena CeauÈ™escu, servit românilor de coloniÈ™ti fără scrupule pentru a-i îngenunchea pe aceÈ™tia prin frică È™i nu prin credință.

Bună, rea, în dogmă sau pe lângă dogmă, succes sau eÈ™ec, nici nu mai contează în acest moment cum e considerată Laura Kovesi de către artizanii ei. În mitificarea Laurei Kovesi s-a investit din greu,  și material È™i propagandistic, prin urmare ea trebuie apărată până la capăt, indiferent de costuri.

Asta din punctul lor de vedere. Al experimentatorilor, al coloniÈ™tilor, al păgânilor, cum vrem să-i numim.

Din punctul nostru de vedere însă, ca români, această mitificare prin mistificare ar trebui neîntârziat stopată. Zeul păgân ar trebui scos din altar pe brânci iar altarul exorcizat, după care igienizat.

Sunt mulți care spun, cu un scepticism pe care îl pot ințelege până la un punct: È™i ce dacă va fi înlocuită Laura Kovesi de la DNA? Nimic nu se va schimba pe fond. Va fi numit în locul ei altcineva, cu acelaÈ™i profil, cu aceleaÈ™i „žcalități” È™i afinități, cu aceiaÈ™i tutori. Și sistemul va funcționa ca È™i până acum râzându-ne în nas È™i adresându-ni-se în limbi străine.

Eu nu cred că este aÈ™a. Eu cred că debarcarea Laurei Kovesi de la È™efia DNA este o condiție obligatorie, esențială, de însănătoÈ™ire a justiției române.

Cel/cea care o va înlocui, chiar dacă va fi din acelaÈ™i aluat È™i cu aceleaÈ™i metehne, va avea un mare handicap de pornire față de actuala È™efă a DNA: îi va lipsi mitul. Mitul pe care i l-au creat Laurei Kovesi, într-un uriaÈ™ efort propagandistic È™i în ani buni de colaborare ocultă, plămăditorii ei din laborator.

Da, alde Portocală È™i Onea, deghizati sub alte identități, vor rămâne. La fel de ticăloÈ™i, la fel de predispuÈ™i la rele dar fără ceva esențial: fără zeița lor păgână, protectoare, atotputernică, stimulativă.

Scandalul de-acum, noul È™ef cu nevoia sa de timp pentru a fi È™i el mitificat, noul context, deÈ™teptarea societății, vor crea un interval de prudență, de reflecție, de repoziționare. Interval în care normalitatea È™i bunele practici vor putea câÈ™tiga ceva teren. Nu se È™tie cât, nu se È™tie dacă suficient pentru o reformă totală, dar o È™ansă de recuperare a binelui ar exista.

Șansă care, cu Laura Kovesi la butoane, s-a văzut si se vede clar ca lumina zilei că este una, practic, nulă.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/mit-500x331.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/mit-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedezvaluiri DNA,Laura Kovesi,mit pagan,Nicolae si Elena Ceausescu,oaia Dolly,procedura destituire,Procuror Onea,procuror Portocala,propaganda,unitatea de elita  Miturile autentice sunt acumulări È™i investiții pe termen lung. Valoarea lor esențială constă în capacitatea moralizatoare. Ele învață, explică, anticipează, îndrumă. Miturile sunt de două feluri, ca È™ampania: învechite natural È™i invechite artificial. Cele învechite natural sunt rare, scumpe, s-au rafinat în milenii, sunt purtătoare de chintesență, au universalitate  È™i inving...Blog politic si polemic