Scorul acestui articol
[Total: 943 voturi. Media: 5]

 

Cum nu se poate călători în timp? Doar vedem atâtea reeditări, trase la indigo, de finaluri tragice. Sigur, cu alte personaje, dar cu aceeaÈ™i morală: există o justiție imanentă care nu iartă.

Ai făcut abuzuri? Vei plăti!

Te-ai crezut Dumnezeu pe pământ È™i ai distrus destine nevinovate în numele atotputerniciei tale de lut? Vei plăti!

Èši-ai împovărat conÈ™tiința cu păcatele propriei tale vanități? Vei plăti!

Priviți în istorie:

Robespierre – adeptul È™i apologetul politicii de teroare împotriva adversarilor politici: decapitat, după ce i-a ghilotinat pe liderii Revoluției franceze.

Dinastia Tudor – cea mai elocventă exemplificare a principiului „ždupă plată È™i răsplată”.

Ion Antonescu È™i Nicolae CeauÈ™escu: ieÈ™iri din scenă simbolice care, peste diferențele de nuanță È™i context, indică prezența implacabilului.

Elena Udrea era, cu 10 ani în urmă, ceea ce este Laura Kovesi astăzi: favorita liderului maxim, de multe ori mai puternică È™i mai influentă decât acesta. I s-au înălțat ode groteÈ™ti, a fost învăluită cu un cult al personalității ce părea a o face etern protejată de judecata timpului. Era sanctificarea însăÈ™i. Cum, acum, Laura Kovesi este „žslujirea” însăÈ™i.

Vă mai aduceți aminte cum sfida doamna Udrea o comisie parlamentară care iÈ™i permisese să o chestioneze, timid, asupra unor presupuse excese în funcție? Cu zâmbete ironice, cu tupeu nemăsurat, cu răspunsuri miÈ™tocăreÈ™ti. Exact cum a sfidat È™i doamna Kovesi, acum câteva luni, tot o comisie parlamentară, aceea care se ocupa de „žsufrageria lui Oprea”.

Zilele trecute Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare. Cât timp a trecut de la  căderea protectorului ei? Mai puțin de 4 ani.

Cât timp a trecut de la căderea lui Coldea? Cam un an È™i jumătate. A inceput, imediat după aceea, declinul Laurei Kovesi? Fără îndoială!

Ceea ce vedem acum cu Elena Udrea nu reprezintă altceva decât ceea ce vom vedea, peste foarte puțin timp, cu Laura Kovesi. Istoria nu este doar pilduitoare. Ea este È™i extrem de redutabilă în a-È™i repeta lecțiile până când cei care se fac că nu înțeleg vor pricepe.

Lăudătorii fără măsură… AÈ™a ziÈ™ii susținători… Fiind de temeritate gasteropodică, de consistență molusciană, aceÈ™tia o vor lăsa pe Laura Kovesi fără mucusul lor protector la primul apel de slujire din partea viitorilor atotputernici. Exact după modelul „žintelectualilor lui Băsescu”, aceia care inventau metafore umede pentru idolatrizarea „žblondei irezistibile” de la Cotroceni È™i care, astăzi, când icoana lor de atunci se ascunde de austeritatea TârgÈ™orului prin văgăunile fierbinți ale Americii Latine, îÈ™i storc glandele salivare să nu zgârie, cu limbile lor pietrificate de panică, noile funduri de noi jupâni.

Și È™tiți care e culmea? Că Laura Kovesi, împinsă de demonii din ea, nici măcar nu-È™i dă seama că ocupându-se, în felul în care a făcut-o, de Elena Udrea, s-a ocupat, de fapt, de propria pedepsire.

Asta este cea mai usturătoare lecție È™i pedeapsă pe care cei prea plini de ei o primesc: să-È™i dea seama, la un moment dat (când este prea târziu), că È™i-au făcut-o cu mâna lor, crezând că lor nu li se poate întâmpla.

Doamna Kovesi va descoperi în curând profunzimea cu forță de sentință a înțelepciunii populare:
„žCine sapă groapa altuia cade singur în ea”!!!

O să-i mai folosească la ceva? Mă îndoiesc!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/udrea.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/udrea-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecine sapa groapa altuia,condamnarea lui Udrea,demiterea lui Kovesi,intelectualii lui Basescu,Laura Kovesi slujirea,sufrageria lui Oprea  Cum nu se poate călători în timp? Doar vedem atâtea reeditări, trase la indigo, de finaluri tragice. Sigur, cu alte personaje, dar cu aceeaÈ™i morală: există o justiție imanentă care nu iartă. Ai făcut abuzuri? Vei plăti! Te-ai crezut Dumnezeu pe pământ È™i ai distrus destine nevinovate în numele atotputerniciei tale...Blog politic si polemic