Scorul acestui articol
[Total: 700 voturi. Media: 5]

 

În aceste zile Klaus Iohannis primeÈ™te în plină figură cea mai mare ofensă din viața lui de demnitar. Și, ce e mai dureros pentru el, o primeÈ™te nu de la duÈ™mani ci de la cei care se pretind a-i fi susținători.

Să împingi de la spate un preÈ™edinte de țară să nesocotească exact ceea ce e pus să păzească fără concesii, cu sfințenie, Constituția țării sale, echivalează cu a-i cere comandantului suprem al armatei, în plin război, să-È™i trădeze trupele.

Și, cel mai ofensator la aceste pretenții, nu sunt pretențiile in sine ci faptul că aceia care le emit chiar îl cred în stare pe preÈ™edinte de o atare mârÈ™ăvie. Să comită, adică, ce-l îndeamnă ei!

O gaÈ™că de odioÈ™i îndeamnă un È™ef de stat să-È™i trădeze menirea, onoarea, angajamentele, de fapt chipul pentru istorie al țării, pentru a le apăra lor niÈ™te privilegii dobândite prin porniri dictatoriale È™i abuz de putere.

Că ticăloÈ™ii nu au scrupule È™i jonglează cu valorile morale după cum le dictează pulsiunile egoiste nu mai este un secret. Unii dintre ei sunt chiar mândri să-È™i exhibeze infirmitățile de gândire È™i acțiune, iluzionându-se că forma asta de lepră internă care-i macină pe ei va deveni pandemică, transformând peste tot urâtul în frumos È™i sfidarea regulii în regulă.

Pe Dacian CioloÈ™ îl pot înțelege până la un punct. El este un fel de soldat – orchestră ce a primit o misiune simfonică de la dirijorii săi. Să încerce a deveni succesorul lui Klaus Iohannis la jilțul prezidențial. Are, aÈ™adar, tot interesul de a-l împinge pe rivalul său spre greÈ™eală. Ceea ce este însă de-a dreptul caraghios în modul de acțiune al lui Ciolos este contradicția dintre felul propriu de a fi È™i ceea ce îl îndeamnă pe preÈ™edinte să facă. Adică domnul CioloÈ™, lipsit de relief ca deÈ™ertul Gobi È™i temerar ca însuÈ™i instinctul de conservare, îi recomandă preÈ™edintelui Iohannis să riÈ™te totul politic È™i să nu semneze, cu niciun chip, decretul de revocare a doamnei Kovesi.

Misiunea lui Dacian CioloÈ™ de a se profila ca varianta de rezervă pentru Cotroceni a lui Klaus Iohannis este una simfonică deoarece ea încearcă să îmbine mai multe linii melodice venite din categorii instrumentale diverse: suflătorii serviciilor secrete, percuționiÈ™tii haÈ™tagieni, ciupitorii francezi de coarde, organiÈ™tii bruxelezi. Pe cât este însă de simfonică misiunea lui CioloÈ™ pe atât se dovedeÈ™te de cacofonică. Acest domn este întruchiparea monotoniei È™i a incapacității de a ajunge la sufletul oamenilor.

AÈ™adar, nu CioloÈ™ e otrava cea mai de temut pentru preÈ™edinte ci aceia care, din imediată apropiere, apucă să îi toarne în ureche idei sinucigaÈ™e.

Eu am spus, o repet È™i garantez: Iohannis va semna decretul de revocare (dacă nu cumva, între timp, doamna Kovesi va fi convinsă să demisioneze).

Îi las pe cititorii cu mintea întreagă să decidă cine îl respectă mai mult pe preÈ™edinte È™i cine încearcă să-l sfătuiască mai bine în aceste clipe: eu, care sunt convins că-È™i va respecta statutul È™i jurământul de investitură sau alde RareÈ™ Bogdan ori Monica Macovei care-l incită la iresponsabilitate?

Eu cred aÈ™a: decât cu „žprieteni” fără caracter È™i fără repere morale solide, gata să te trădeze de îndată ce nu mai slujeÈ™ti planurilor lor egoiste,  mai bine cu critici oneÈ™ti, altruiÈ™ti, care vor binele țării È™i nu, cu tot dinadinsul, beneficii personale. Căci până la urmă, aceÈ™tia, dorind binele țării doresc È™i binele tău ca preÈ™edinte, dacă te dovedeÈ™ti a fi un preÈ™edinte adevărat, adică un preÈ™edinte pentru țară.

Drama lui Faust a pornit de la prinsoarea între Dumnezeu È™i Mefistofel în care divavolul, convins că omul este dominat de principiul răului, se angajează să câÈ™tige sufletul lui Faust.

Doar în prima fază Mefistofel câÈ™tigă prinsoarea. Pentru că, până la urmă, sufletul lui Faust ajunge în Rai.

De ce ar alege, Klaus Iohannis, să reediteze actul I al epopeii faustiene? Doar aÈ™a, ca să ne expună, în vitrina răului, fețele diavolului? Îl asigurăm că nu e nevoie de acest sacrificiu. Îi È™tim prea bine pe ostaÈ™ii lui Aghiuță È™i, sincer vorbind, nu e nicio fericire să-i priveÈ™ti È™i să-i asculți!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/Faust-1-500x281.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/Faust-1-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedecizia CCR,decret Klaus Iohannis,decret revocare Kovesi,Faust de goethe,Mefistofel,misiunea lui Dacian Ciolos,Rares Bogdan si Monica Macovei,tradarea presedintelui  În aceste zile Klaus Iohannis primeÈ™te în plină figură cea mai mare ofensă din viața lui de demnitar. Și, ce e mai dureros pentru el, o primeÈ™te nu de la duÈ™mani ci de la cei care se pretind a-i fi susținători. Să împingi de la spate un preÈ™edinte de țară...Blog politic si polemic