Scorul acestui articol
[Total: 810 voturi. Media: 4.9]

 

 

După comportamentul aberant al preÈ™edintelui Iohannis din ultimul an, ar fi trebuit ca popularitatea lui în rândul românilor să se prăbuÈ™ească până undeva sub elasticul de la È™osete. Și, totuÈ™i, domnia sa se bucură încă de peste 50% favorabilitate deÈ™i încalcă repetat Constituția, deÈ™i dezbină în loc să unifice, deÈ™i este indolent, arogant, nul pe plan internațional È™i total lipsit de dedicație pentru mai binele compatrioților săi. Tot ce-l interesează sunt puterea È™i confortul proprii.

Explicația acestei anomalii trebuie căutată în mutațiile pe care istoria le-a produs, mai ales de-a lungul ultimului secol, în valorile morale ale românilor.

Ce demonstrează, de fapt, dragul unora de Iohannis?

Cel puțin următoarele: confuzie, derapaj, ură, valori pervertite, lipsă de patriotism!

Confuzie în a delimita binele de rău.

Derapaj spre prăpastia egoismului apatrid, spre hăul pierderii identității naționale.

Ură în loc de iubire, ca sentiment dominant în modelarea comportamentului public.

Valori morale pervertite în raport cu cele clasice, din setul etic creÈ™tin.

O lipsă de patriotism aproape ostentativă, eforturi anatemizante pentru substituirea acestui prețios atribut atavic cu un cult crud È™i nu îndeajuns evaluat, cultul globalizării.

Se mai poate face ceva pentru însănătoÈ™irea noastră ca popor? Ce se mai poate face?

De regulă, soluții È™i tratamente pentru astfel de maladii etice È™i etnice sunt oferite de elitele intelectuale ale nației. Dar cât ne mai putem baza azi pe elitele noastre intelectuale după experiența dezastruoasă cu „žintelectualii lui Băsescu”? Și după nivelul de oportunism pe care îl demonstrează zi de zi minți bine mobilate care se prostituează în lumea politică, în media È™i pe unde mai cred ele că pot negustorii privilegii?

Eu cred că s-a ajuns la un aÈ™a nivel de troc ruÈ™inos cu È™tiința de carte încât, pentru a-È™i regăsi reperele creÈ™tine, românii ar trebui să se întoarcă, măcar pentru o generație, măcar parțial, la inocența simplității È™i a bunului simț țărănesc. Să-È™i facă o transfuzie de ruralism robust, să redescopere dragostea de glie în forma ei cea mai autentic – fizică.

Am făcut armata. Nu ca tinerii de azi liberi să disprețuiască această experiență fără a o fi cunoscut. Iar una dintre amintirile cele mai puternice ale acelei perioade a fost accentul paroxistic pus de ofițerii care ne instruiau pe ideea de patriotism. Pe ideea de dragoste de țară.

Propagandă comunistă – mi se va replica. Nostalgie ceauÈ™istă.

Nici vorbă de aÈ™a ceva! Rar se poate vedea o ilustrare mai explicită, mai cinematografică, dar È™i mai faptică a ideii de patriotism decât la americani. Or fi È™i ei comuniÈ™ti?

În orice țară normală simbolurile patriotismului sunt încredințate, în primul rând, armatei È™i serviciilor secrete. Acolo se jură pe drapel, acolo se jerfesc vieți când interesul țării o cere.

La noi ce vedem?

Armata, slavă Domnului, se comportă încă bine. ÎÈ™i respectă statutul È™i nu se bagă în jocuri politice.

Dar serviciile secrete? Despre ele putem spune același lucru?

Din păcate nu!

Chiar dacă, am convingerea, pentru grosul ofițerilor din serviciile noastre secrete patriotismul nu este negociabil, observăm că la vârful acestor structuri de forță au fost plantați de puterea politică trecută È™i prezentă nu patrioți autentici ci instrumente de atins scopuri de gaÈ™că contrarii interesului național.

Că aceste instrumente nu slujesc, în prezent, prioritar țara ci un om mediocru pentru care țara e doar un lighean în care să fie spălat el pe picioare, devine strident de vizibil în aceste zile  de criză È™i amenințări.

Acuzând repetitiv È™i cu o ură maladivă PSD-ul de toate relele din lume, lăudând în contrapartidă deÈ™ănțat pe Ludovic Orban È™i guvernul PNL care au reuÈ™it să se compromită profesional în doar 3 luni de exercitare a puterii, preÈ™edintele Iohannis ne ridică serioase semne de întrebare asupra  discernământului È™i capacității sale de a înțelege lumea în care trăieÈ™te È™i de a lua hotărâri corecte pentru țară.

În fața acestei obnubilări prezidențiale, cei care stăpânesc informația È™i È™tiu înaintea tuturor ce pericole majore ne pândesc pe noi românii, chiar în aceste clipe, ce fac? Îi cântă în strună marelui războinic anti PSD? Asta e rolul lor? AÈ™a înțeleg ei patriotismul?

Păi PSD nu înseamnă doar 200 de parlamentari È™i încă pe atâția primari È™i preÈ™edinți de consilii județene. PSD înseamnă peste 1 milion de membrii de partid cu carnet È™i încă 2-3 milioane de români care îl susțin. Ce facem cu toți aceÈ™tia? Îi jignim zi de zi, discurs de discurs? În ostilizăm? Îi transformăm în țintă È™i în ploscă pentru flegmele È™i veninul haÈ™tagiÈ™tilor?

Mie mi se pare un semn de iresponsabilitate totală ca în vremuri periculoase, ca acelea pe care le traversăm acum, un conducător de țară să-È™i divizeze È™i antagonizeze poporul în loc de a face totul pentru a-l uni în căutarea rezistenței salvatoare.

Devine tot mai evident faptul că, în acest moment, PSD nu poate fi lăsat în afara unei soluții de stabilitate politică pentru România. Și totuÈ™i Klaus Iohannis, încurajat de analizele linguÈ™itorilor din servicii (nu mai vorbesc de yesmenii târâtori din PNL), perseverează în atitudinea lui arogantă È™i viscerală. Anunță cu binecunoscuta-i bățoÈ™enie lemnoasă că nu va accepta în niciun caz o propunere de premier venită din partea PSD-ului È™i nici un premier tehnocrat peste un guvern nepolitic până la alegeri.

Cu alte cuvinte astăzi ni se va propune de la Cotroceni tot o variantă liberală de împins țara spre autodistrugere.

Evident că pentru țară va fi rău. Dar, dintre cei cu puterea de a-l răzgândi pe preÈ™edinte, există vreunul care să-È™i asume riscul de a-l înfrunta?

Din punct de vedere strict politic pentru PSD va fi o binecuvântare să rămână în opoziție până la alegerile la termen. Să-l lase pe Klaus Iohannis, cu guvernul său de câți, bogdani È™i orbani să plătească factura pentru tot ce va urma: pentru gestionarea crizei coronavirus, pentru gestionarea crizei economice care s-a pornit ca un tzunami din China către restul lumii, pentru gestionarea crizei alocațiilor  pentru copii È™i a măririi punctului de pensie de la 1 septembrie etc. etc. etc!

Are cineva o explicație pentru tăcerea marii intelectualități române haÈ™tagiste față de modul în care Klaus Iohannis ne împinge spre prăpastie?

Auziți vreun liicean, vreun pleÈ™, vreun cartaresc învolburându-se de grija viitorului plin de nori negri?

Dulcea complicitate cu jupânii! Ce mai contează că țara e-n frisoane dacă lor le e călduț aÈ™a.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/02/Iohannis-3-500x300.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/02/Iohannis-3-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecriza coronavirus,cultul globalizarii,intelectualii lui Basescu,iohannis desemnare premier,patriotism,servicii secrete,yesmeni    După comportamentul aberant al preÈ™edintelui Iohannis din ultimul an, ar fi trebuit ca popularitatea lui în rândul românilor să se prăbuÈ™ească până undeva sub elasticul de la È™osete. Și, totuÈ™i, domnia sa se bucură încă de peste 50% favorabilitate deÈ™i încalcă repetat Constituția, deÈ™i dezbină în loc să unifice,...Blog politic si polemic