Scorul acestui articol
[Total: 38 voturi. Media: 4.9]

Din ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa şefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvenţă măgulitoare (cel puţin 3 dintre ele cu audienţă semnificativă) au dovedit brusc exigenţe la care nu făceam faţă. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a reeducării româneşti nu a fost propagat de acestea. Probabil erau prost scrise.
Azi, la bilanţul DNA, s-a produs un fel de elogiu în viaţă al respectivei eroine, începând cu o auto – apologizare şi finalizându-se cu focul de artificii al unui întreg aparat propagandistic. Ministrul Justiţiei, doamna Prună, ca şi cum tocmai ar fi ieşit bine stoarsă şi distilată din alambicul alcoolului nostru tradiţional, a ţinut să ofere un cadou instituţional, nu numai înainte de termenul acestuia de prezentare dar şi sfidând minima procedură a competiţiei. Domnia sa a anunţat încă de pe acum, încercând să forţeze mâini şi dezbateri, că o va propune pe doamna Kovesi pentru un nou mandat. URALE!
Eu, faţă de re-numirea doamnei Kovesi pe post de factotum al politicii româneşti, am două întrebări ca două veto-uri:
1. De ce este în folosul României ca Traian Băsescu să fie protejat, într-un mod atât de sfidător, de DNA?
2. De ce doamna Kovesi nu are curajul şi onestitatea de a-şi asuma declaraţiile din 2014 despre dosarul ICA, şi alege să ne prostească în faţă spunându-ne că A3 i-a trunchiat şi răstălmăcit acele declaraţii?
Apare din ce în ce mai evident, pe zi ce trece, că SUA a creat în România un kitsch al Statuii Libertăţii, cu numele propriu al acestei doamne procuror, şi ne obligă prin toate mijloacele sale de constrângere să îngenunchem în faţa acestui kitsch şi să-i dăm onoruri de viitor preşedinte.
Eu, unul, nu îngenunchez. Nici în faţa acestei construcţii artificiale, holograma vreunui înalt funcţionar de la Washington iubitor de români şi de interesele lor naţionale ca hiena de agonici nehotarati, şi nici în faţa fricii de a-i spune mârşăviei pe nume: trădare!
Atâta vreme cât Băsescu e în libertate, nu se poate vorbi de dreptate şi interes naţional ci de tradarea interesului national! Iar cei care se împăunează azi cu virtuţile luptei anticorupţie, lăsând liberi Blejnari, şi Blagi şi Udre şi Videni şi alte terminaţii otrăvite ale buruienii de parazitat buget naţional şi popor român, Traian Băsescu, nu sunt altceva decât unelte ale raptului. Complici, profitori, răufăcători.
Şi pentru că mascarada de la bilanţul DNA trebuia sa vibreze de culori şi reflexii halucinogene, a apărut şi mişculatorul şef, Florian Coldea, înfiretat şi vipuşcat ca mumia lui Lenin la marea îmbălsămare. Ca să nu mai vorbim de masa de prezidiu unde, lângă sfinxul Johannis turnat în spermanţet, stăteau naiadele de mucava ale justiţiei româneşti, parcă extrase din mitologia caricaturală a lui Ştefan Popa Popas: bretonata vanatoare de corupti Laura Kovesi şi superpensata vânătoare de rarinci, Livia Stanciu.
N-aveţi decât să nu mă publicaţi, voi protectori de Laure ori temători de ele. Eu tot voi spune în gura mare ceea ce cred:
Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!
Binomul reformat, Băsescu judecat!

Contele de Saint GermainEditorialeA3,binomul SRI-DNA,Blaga,Blejnar,DNA,Doamna Pruna Ministrul Justitiei,dosarul ICA,Florian Coldea,kitsch,Laura Codruta Kovesi,Lenin,Livia Stanciu,Statuia Libertatii,Stefan Popa Popas,Udrea,VideanuDin ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa şefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvenţă măgulitoare (cel puţin 3 dintre ele cu audienţă semnificativă) au dovedit brusc exigenţe la care nu făceam faţă. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a...Blog politic si polemic