Scorul acestui articol
[Total: 231 voturi. Media: 4.9]

 

Planul care i se induce președintelui Iohannis în starea de stupoare mintală pe care i-o constatăm din comportamentele sale recente, pare a fi următorul: eșec Ciucă și nominalizarea – capcană a unui premier de la PSD.

România, în starea deplorabilă în care a fost adusă de guvernele „de dreapta” ale lui Klaus Iohannis, este de nesalvat acum, imediat, pe termen scurt. Principala piedică în calea salvării sale rapide este dezbinarea extremă a poporului său.

Ca în multe boli pe care omul nu le poate rezolva, până la urmă vindecătorul este ori va fi natura!

Viața proastă, viața grea, viața periculoasă, viața fără speranță lucrează în fiecare dintre noi. Dar lucrează lent și diferit de la om la om.

Oricine observă marea își poate da seama ce proces lung și condus de legi subtile trebuie să parcurgă apa ca să nască un val adevărat. Diverse unde, mai mici sau mai mari, vin din toate direcțiile. Se ciocnesc, se sparg, se anihilează, până când intervine, decisiv, un vânt suficient de puternic. Care anihilează dezbinările și organizează, implacabil, VALUL. VALUL acela de care se îngrozesc navigatorii în larg, pe timp de furtună, și de care se bucură copiii la mal aruncându-se viteji în spuma lui înșelător jucăușă.

În acest moment România nu poate fi guvernată eficient. În primul rând, cum am spus, din cauza dezbinării poporului ei. Este poate singurul proiect la care a lucrat cu succes Klaus Iohannis. Să-i învrăjbească pe români unii împotriva altora, să-i împartă în buni și răi, în cinstiți și hoți, în ai noștri și ai lor, în patrioți și trădători de țară.

Ar putea mâine PSD să vină cu soluțiile cele mai bune, cu miniștrii cei mai calificați, câștigători de premii Nobel pe domeniile lor. În două luni ar fi pulverizați de tabăra anti „“ PSD. Cum să iei măsuri dure, de salvare națională, ce presupun sacrificii și solidaritate, când la fiecare mișcare te-ar aștepta după colț, să te sfâșie, trufașul Iohannis, suficientul Câțu, fundamentaliștii Cioloș și Barna. Nu e nevoie de prea multă imaginație ca să ne închipuim la ce carnagiu ar fi gata să se dedea toți acești impotenți, frustrați, învinși, dimpreună cu diviziile lor de propagandiști media, doar ca să demonstreze că pesediștii sunt mai răi decât ei.

În Marea Română au început să se formeze vălurele. Dar valul cel mare este departe de a se coagula. Doar 40% estimări în sondaje, cu atâția dușmani puternici și revanșarzi, este absolut insuficient. Ce-ar urma intrării la guvernare a PSD în actualul context ar fi nu obișnuita erodare lentă la putere ci pasul în gol, căderea brutală în prăpastie. Și, în contrapartidă, reîntoarcerea pe cai mari la urne a terminatorilor noștri de azi.

Nu e cinism, dar riscul guvernării cu un președinte ostil până la ultimele consecințe și cu instituțiile puternice ale țării blindate de haștagiști și „internaționaliști” fără patrie si popor este inacceptabil. Ar prăbuși România și mai dramatic decât este în prezent.

Geniile călăuzitoare ale dreptei, binefăcătorii nației care nu jură pe biblie dar în schimb delirează triumfalist raportând creșteri economice aiuritoare, trebuie lăsați să-și ducă binefacerile până la capăt. Adică până ne scapă definitiv ei de ei. Sunt sigur că doar puțin le mai trebuie ca să se autodeprecieze iremediabil. Și atunci, da, vom putem vorbi de o rocadă salvatoare la putere.

Mai e ceva: gafele în serie ale lui Klaus Iohannis, din ce în ce mai grave și mai enervante, nu mi se par întâmplătoare ci extrem de simptomatice.

Vizita turistică la piramide, înlocuirea participării la comemorarea anuală a victimelor de la Colectiv cu organizarea unei sfidătoare partide de golf exact în aceeași zi, sunt stupizenii care, adăugate celor dinaintea lor pe care nu le mai amintesc, trădează un plan al cuiva de creștere a ostilității populare față de președintele României. Nu poate fi doar gândirea poticnită a personajului, pentru că atunci ar fi îngrozitor: ar însemna că suntem conduși fără busolă și nici măcar după stele, la ce nori de furtună s-au strâns deasupra noastră.

Dar, dacă avem de-a face cu un plan al cuiva, al cui să fie planul?

Eu cred că al unora din preajma președintelui, chiar mai cinici și mai răi decât el! Care îl vor subjugat, chiar și debarcat dacă nu se dă pe brazdă. Dar debarcat nu pentru binele țării ci pentru că își văd ei puse în pericol strategiile de adjudecare a puterii absolute prin intermediul justiției.

Stelian Ion fusese instalat la Ministerul Justiției cu ținte și termene precise. Klaus Iohannis, ca să-și salveze pielea și consoarta, s-a opus furibund când a înțeles pericolul personal. Vitalitate total neprevăzută la un personaj ca el, altfel peste măsură de placid și mineral. Mai mult asta a declanșat furia conspiratorilor: elementul surpriză! „Ce să-l fi apucat pe individ sa opuna rezistență tocmai acum?” De-aici lupta atât de încrâncenată.

Singura persoană, în afară de sine, care contează într-adevăr pentru președinte, este doamna Carmen Iohannis. Și tocmai aici s-a simțit atacat, la slăbiciunea lui. Iată de ce îmi pun speranța că nu va ceda în fața șantajelor useriste de tot felul și că acești extremiști de la USR nu vor mai fi cooptați la putere.

Și eu îl vreau suspendat pe Klaus Iohannis. Dar în nici un caz pentru a fi înlocuit de vreun haștagist dement. Lucrurile vor trebui bine cântărite de inițiatori și susținători dacă se va ajunge la declanșarea procedurii de suspendare. Altfel riscăm să cădem din lac în puț. Să scăpăm de aghiuță și să ne pricopsim cu scaraoțchi.

Pe cei care se întreabă deznădăjduiți ce-i de făcut, îi asigur că natura are soluții la toate. Doar că ea intervine și creează VALUL schimbării în bine doar atunci când noi ne vom decide să fim uniți și să respirăm în aceeași direcție, sincron. Mai e puțin până acolo. Totul e să avem răbdare.

Invitarea PSD la guvernare este o capcană pentru lacomi și hoți. Dacă pesediștii vor cădea în ea, atunci își vor binemerita renumele.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/11/val.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/11/val-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedezbinare romani,esec Ciuca,gafe Iohannis,guvern PSD,nominalizare PSD,suspendare IOHANNIS,vizita piramide  Planul care i se induce președintelui Iohannis în starea de stupoare mintală pe care i-o constatăm din comportamentele sale recente, pare a fi următorul: eșec Ciucă și nominalizarea - capcană a unui premier de la PSD. România, în starea deplorabilă în care a fost adusă de guvernele 'de dreapta' ale...Blog politic si polemic