Scorul acestui articol
[Total: 150 voturi. Media: 4.9]

 

„Cine are cătușele, are puterea”!

De câte ori nu am auzit afirmația asta rostită ca o axiomă a vremurilor pe care le trăim.

În epoca post decembristă, primul care a avut cinismul să preia conceptul de la comuniștii lui Ceaușescu și șa-l adapteze vremurilor noi a fost Traian Băsescu.

Dimpreună cu Monica Macovei, Traian Băsescu a promovat-o în vârful parchetului general pe Laura Kovesi, punând astfel bazele unei justiții oligarhice în România, biciul democrației originale nășită cu ceva ani în urmă de Ion Iliescu. La comandă cu magistrați șantajabili, beneficiind în tribunale de culoare operative asigurate de serviciile secrete (așa cum declara mai târziu generalul SRI Dumitru Dumbravă), înarmată cu arsenalul de înmuiat conștiințe al arhivei SIPA, noua justiție „liberă și independentă” creată de Băsescu și Macovei s-a pus pe treabă.

Pești mari, trofee de impresionat „lumea liberă”, au început să apară în vitrina noii poliții politice a României. Astfel, adversarii lui Traian Băsescu erau scoși din joc unul câte unul. Simulacre oribile, în numele „justiției oarbe”, i-au aruncat în pușcărie pe Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Decebal Traian Remeș etc. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, pe toate aceste mârșăvii s-a mai ridicat și un altar păgân de proslăvire euroatlantică: acela al „zeiței anticorupție”.

Apoi a urmat mandatul lui Klaus Iohannis! Nu doar că nimic din ce era strâmb nu s-a îndreptat în justiția românească, dar răul a fost perfecționat și dus mai departe. Vitrina de trofee s-a îmbogățit cu capetele lui Toni Greblă, Victor Ponta și Liviu Dragnea, iar printre magistrații instalați la comanda marilor instituții de făcut dreptate au apărut  figuri emblematice de obedienți oportuniști: Livia Stanciu și Augustin Lazăr.

Să nu mai întârziem însă asupra trecutului, căci prezentul ne presează. Pus pe depășit orice recorduri în materie de batjocorire a justiției, el aduce în actualitate noi ticăloșii instrumentate, pentru prospețime, de noi ticăloși.

Ministrul actual Stelian Ion este unul din această galerie. A venit, presetat de cei care i-au spart codul etic și-l hackeresc, cu aceeași urgență distructivă cu care-și pornise buldozerul intențiilor demolatoare și predecesorul său Cătălin Predoiu: desființarea SIIJ.

Merită pusă o întrebare: i-ar fi cercetat și pus sub acuzare, vreodată, pe Negulescu de la DNA Ploiesti și pe Man de la DNA Oradea, DNA-ul central condus de Laura Kovesi? Cel care, înainte de înființarea SIIJ, răspundea, chipurile, de cercetarea abuzurilor magistraților? Niciodată! Pentru că, așa cum bine se spune, „o mână spală pe alta” și „corb la corb nu-și scoate ochii”.

De-asta e nevoie de secția independentă. Tocmai pentru ca magistrații „“ unealtă să știe că abuzurile lor la comandă politică pot să-i și coste, nu doar să le aducă privilegii.

Sigur, până acum SIIJ nu a făcut mare brânză! Cu o Portocală nu se face primăvară  Dosarul Laurei Kovesi zace acolo de mai bine de un an, iar dosarul procurorului care a fost președinte al Secției de Votare de la Sectorul 1 nu a ajuns nici măcar în stadiul de audiere a principalului suspect.

Dar dacă rezultatele acestei secții nu sunt pe măsura așteptărilor trebuie să o desființăm? Atunci hai să desființăm și ministerul invățământului, și ministerul sănătății, și, în principiu, întreg guvernul actual!

Nu ar fi mai productiv ca SIIJ să fie întărită cu personal, mijloace tehnice și sprijin instituțional pentru a fi ajutată astfel să performeze?

Motivul pentru care Stelian Ion (ca și Cătălin Predoiu înaintea lui), urăște SIIJ este unul evident: lipsa influenței politice asupra acestei secții. Tocmai acum, când ai lui sunt la putere și le-ar prinde atât de bine să asmută procurori și judecători „cu nașu”™n suflet” asupra „jegoșilor” care-i contestă, acești justițiari să fie timorați?

De fapt, cu mici excepții (SIIJ, Secția de Judecători a CSM), comanda doctrinară și strategică pe justiție în România e tot la Monica Macovei. Această persoană fanatică, profund tarată de trecut, a ajuns principalul releu sorosist la București.  Ea trage sforile justiției din umbră, ea transmite priorități și direcții de urmat, ea va fi eminența cenușie a Laurei Kovesi la Parchetul European, ea dirijează prin interpuși secția de procurori a CSM, ea e principalul deținător și beneficiar al secretelor compromițătoare din arhiva SIPA, ea, prin intermediul USR „“ Plus, visează să o impună candidat la președinția României, în 2024, pe marea ei descoperire Laura Kovesi. Și tot ea, Monica Macovei, după exemplul mentorului, cu „open society”, a creat în România tot felul de asociații și ONG-uri obscure de magistrați pe care-i ține în lesă și pe care, în momente decisive, îi activează propagandistic, îi aruncă în luptă.

S-a reconfirmat asta recent, când, pentru proiectul de lege privind desființarea SIIJ și pentru încălcarea referendumului „fără ordonanțe de urgență în justiție”, Stelian Ion și-a atras critici dure din partea celor mai importante și respectate asociații profesionale din branșă: AMR (Asociația Magistraților din România), AJADO (Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului) È™i APR (Asociația Procurorilor din România).

Ce să vezi, câteva zile mai târziu au fost scoase de la cutie și două asociații sorosisto „“ macoviste de care nici nu auzisem până acum (Asociația Forumul Judecătorilor din România È™i Asociația Inițiativa pentru Justiție), pentru a-l susține frenetic pe Stelian Ion în demersurile lui „reformatoare”.

S-a format în justiția română post „“ decembristă o cloacă, alcătuită din magistrați roșii reevaluați și din odraslele lor cu ADN securistic, care ar trebui prioritar asanată de niște guvernanți patrioți. Până la apariția acestora însă nu ne rămâne decât să privim, ca la episoadele unui serial inspirat din George Orwell, cum o mână de politruci mediocri se joacă de-a justiția, de-a puterea, de-a destinul cu un ditamai poporul inert, cu o ditamai fermă a unor animale letargice.

Cred, totuși,că ar fi momentul să ni se spună cu cifre și cu nume cam care este componența și reprezentativitatea asociațiilor din justiție mai sus pomenite. Să ne lămurim și noi, după apartenența la aceste ONG-uri a câtorva membri cu notorietate, ce valori servesc ele, real, nu declarativ.

Îmi permit, în acest scop, să sugerez câteva nume: Vasilică Dănileț, Camelia Bogdan, Ionuț Matei, Carmen Lăncrănjan. Aceștia, căror asociații aparțin? Și câți membri numără acele asociații?

Justiția este, azi, puterea din România care a subjugat, prin cătușe, toate celelalte puteri ale statului. Asta nu-i conferă prestigiu ci o transformă într-o construcție malefică, deturnată de la scopul ei democratic, de care profită cei care o controlează.

Organismul societății noastre începe să fie copleșit de virușii macovisto „“ băsisto „“ iohanniști plantați anume în instituțiile vitale ale justiției. O astfel de infecție e mai greu de lichidat din afară. Principalul rol în eradicarea sa trebuie să-l aibă anticorpii. Adică celulele interne, de bază ale structurii: judecătorii, procurorii, avocații.

Monica Macovei, Laura Kovesi, Stelian Ion, Klaus Iohannis „“ iată exponenții răului profund al celei mai neseparate dintre puterile statului român actual.

Arhiva SIPA trebuie scoasă din joc și neutralizată. Cei care au profitat și încă profită de pe urma ei trebuie pedepsiți conform legii. SIIJ trebuie ranforsată și eficientizată. Iar adevărații magistrați din România trebuie să-și onoreze statutul și să devină anticorpii autentici, puternici, vindecători ai sistemului.

Doar așa ne putem face bine ca societate!

Altfel, subjugați de tehnica serviciilor secrete și de cătușele unei justiții deturnate, va trebui să suportăm la nesfârșit guvernanți falimentari, precum cei de azi.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/Macovei.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/01/Macovei-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialearhiva SIPA,asociatii magistrati,catuse,desfiintarea SIIJ,justitie,Monica Macovei,Portocala,zeita anticoruptie  'Cine are cătușele, are puterea'! De câte ori nu am auzit afirmația asta rostită ca o axiomă a vremurilor pe care le trăim. În epoca post decembristă, primul care a avut cinismul să preia conceptul de la comuniștii lui Ceaușescu și șa-l adapteze vremurilor noi a fost Traian Băsescu. Dimpreună cu...Blog politic si polemic