Scorul acestui articol
[Total: 84 voturi. Media: 4.6]

 

Traversăm o perioadă asfixiantă. Emisiunile de È™tiri naționale au devenit irespirabile. Noroc cu actualitatea internațională care mai oxigenează aerul. Din păcate prin dezastre în cascadă. Notre Dame, Sri Lanka, parcă încearcă să ne obiÈ™nuiască cu apocalipsa. În ritmul ăsta horror-ul ia locul, pe zi ce trece, normalității clipei.

Iar politicienii noÈ™tri, în campanie electorală, devin exemplul viu al degradării speciei prin minciună groasă.

Ieri am găsit în căsuța poÈ™tală două felicitări de PaÈ™ti. Tipărite pe hârtie de calitate, înfățiÈ™ând ouă roÈ™ii È™i icoane, aproape înduioÈ™ător. Până am văzut din partea cui erau. Una din partea lui Traian Băsescu, alta din partea lui Eugen Tomac. PMP-ul s-a dezlănțuit în mesaje pravoslavnice.

Diavolul ăsta de Băsescu chiar că nu are nicio limită. Cum nu i-o fi puțină ruÈ™ine, după atâtea nenorociri câte a făcut È™i a adus… Cu Dumnezeu în gură, iar în suflet È™i faptă cu antihristul. Să-ți întoarcă stomacul pe dos!

Chiar m-a pus în încurcătură cu felicitările lui strâmbe. Ce să fac cu ele? Nu poți arunca la gunoi icoana mântuitorului, dar nici s-o duci în casă, în intimitatea ta cea mai prețioasă, când È™ti că ți-a fost trimisă ca înÈ™elătorie, din exact tenebrele mizeriei umane. Am sprijinit cele două ilustrate pe caloriferul de sub cutia de scrisori È™i mi-am văzut de drum, propunându-mi să uit cât mai repede episodul.

Mai târziu, la televizor, nu aveai pe unde să scapi de sarabanda laudelor de sine deÈ™ănțate È™i a atacurilor grobiene la adversari. Un festival al minciunilor neîngrijit aruncate din toate părțile, È™i de bine È™i de rău, la grămadă. Să fie, să se bifeze, chiar dacă nu ajută la nimic. Strategie de campanie. Bazată pe disprețuirea fățiÈ™ă a propriului popor. Iată lozul câÈ™tigător, în mintea lor: lasă-l că-i prost poporul ăsta, înghite!

***

Mircea Badea traversează o fază de oripilări. Cel mai adesea consonez cu el. Nu È™i aseară când era indignat de pasivitatea românilor. „žNu văd cohorte de cetățeni în poartă la Cotroceni nesuportând situația ca Augustin Lazăr să ia pensie de 27.000 de lei. Văd niÈ™te cifre, dar oameni nu văd. Și nu văd oameni nici în poartă la Cotroceni, nu văd oameni nici la ÎCCJ„.

Pot înțelege dezamăgirea lui Mircea Badea, doar că ea ignoră o realitate de netăgăduit: s-a dus de mult vremea protestelor cu adevărat spontane. Ultimul protest de acest fel de care îmi amintesc a fost cel cauzat de umilirea nedreaptă a lui Raed Arafat de către Traian Băsescu.

AÈ™a zisele proteste spontane ale haÈ™tagiÈ™tilor au avut È™i au în spate o întreagă maÈ™inărie de organizare È™i propagandă. Soros a împânzit România, direct sau indirect, cu zeci de ONG-uri îndoctrinate bine, din timp, după bunul său plac È™i plan. Cum s-a È™i dovedit, fiecare dintre aceste ONG-uri ființând mai prin toate marile oraÈ™e ale țării, are un nucleu dur de susținători (50 – 100 – 200) care, la un ordin, poate ieÈ™i „spontan” în stradă, pentru a protesta la unison.

Ce ar vrea Mircea Badea, acum, conține o mare doză de utopie. Adică, el ar vrea ca o indignare de moment să scoată în aceeaÈ™i zi, în acelaÈ™i loc, la aceeaÈ™i oră, cu adevărat spontan, mii de oameni normali la protest. Nu mai funcționează!

Îndignarea există. Doar că ea, de când s-a cuibărit temeinic în noi, a căpătat o formă aproape continuă. S-a aplatizat. Nu mai prezintă vârfuri, momente de apogeu mobilizator care să creeze emoția necesară pentru a ne scoate spontan în Piața Universității. Statul paralel, abuzurile din justiție, complicitatea laÈ™ă È™i antinațională a lui Iohannis ne revoltă de atâta timp încât aproape că ne-am obiÈ™nuit cu ele.

Ar fi nevoie, pentru un protest „žspontan” cum visează Mircea Badea, de o minimă organizare civică. Aceasta însă, pe partea antisorosită, nu prea există. Nu am auzit de ONG-uri de stânga, ori tradiționaliste, ori naționaliste, ori unioniste, ori, ori, ori… care să asigure o contrapondere la ofensiva destrămătoare haÈ™tagistă.

Când Antena 3 ne-a chemat la o plimbare în jurul Palatului Cotroceni, „žspontaneitatea” noastră a funcționat. Și a fost exemplară.

Când PSD-ul s-a încordat să scoată 100 000 de susținători în stradă, a reuÈ™it.

Îi dau dreptate lui Mugur Ciuvică în controversa lui de aseară cu Mircea Badea. Să ne punem speranțe în È™ansa, iminentă, a europarlamentarelor. Peste o lună mergem la urne. E atât de aproape È™i de potrivit momentul pentru un protest devastator, prin vot.

Doar o lună până când criticata pasivitate a românilor normali È™i majoritari ar trebui să demonteze, prin energia unui vot decisiv, minciuna acelei minorități gălăgioase cu diez în față care susține că ar fi reprezentativă pentru acest popor.

O lună, È™i momentul adevărului va veni! Mai important decât 100 de mitinguri neautorizate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/campanie.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/campanie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,hastagisti,Mircea Badea protest spontan,mitinguri neautorizate campanie electorala,Mugur Ciuvica,ong-uri sorosiste,Traian Basescu felicitari  Traversăm o perioadă asfixiantă. Emisiunile de È™tiri naționale au devenit irespirabile. Noroc cu actualitatea internațională care mai oxigenează aerul. Din păcate prin dezastre în cascadă. Notre Dame, Sri Lanka, parcă încearcă să ne obiÈ™nuiască cu apocalipsa. În ritmul ăsta horror-ul ia locul, pe zi ce trece, normalității clipei. Iar politicienii...Blog politic si polemic