Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Știu. Primul sentiment al protestatarilor este unul de dezamăgire față de faptul că Raed Arafat a acceptat să dea din nou mâna cu cei care l-au umilit. Pot găsi explicații pentru acest gest care reprezintă, evident, o victorie de moment pentru pompierii SMURDULUI PDL-ist ce incearcă să stingă focul iscat de fudulia iresponsabilă a comandantului navei lor. Pot găsi explicații, insă nu asta îmi propun acum. Raed Arafat este un om pe care l-am respectat și îl respect. A făcut lucruri bune, și pentru asta merită, în continuare, prezumția de bună credință.

Această întorsătură are și partea ei pozitivă. Trufașii PDL-iști s-au recunoscut învinși de consecințele prostiei și obedienței lor. I-a învins nu opoziția, nu societatea civilă, ci liderul lor maxim care, iată, este la prima acrobație cu adevărat pe buza prăpastiei cu turma lui de legați la ochi și la gură. Într-un fel, dacă manevra de adormire pentru o noapte nu se știe cât de lungă a nemulțumirii populare va reuși, PDL-ul se va putea considera achitat de toate datoriile de recunoștință pe care le-a acumulat, în timp, față de Traian Băsescu. Din acest moment favorurile de susținere nu vor mai fi considerate ca făcute de Traian Băsescu oamenilor lui, ci invers.

Eu cred însă că focul stârnit de scânteia Raed Arafat și-a pierdut de mult dependența de scânteia primordială. Poate că dacă această reconciliere s-ar fi petrecut imediat după mitingul de la Târgu Mureș, lumea s-ar fi reîntors în frustrarea ei tăcută și mocnită, în așteptarea unei alte scântei. Așa, apărută acum, când toată țara e inflamată, când numele lui Arafat aproape nu mai este pomenit în scandări, s-ar putea ca efectul asupra manifestanților să fie invers. S-ar putea ca ei să perceapă acest pas înapoi al puterii ca pe un gest de slăbiciune, care să-i  întărâte și mai tare, să le dea sentimentul că după această primă victorie pot obține și altele, cele cu adevărat dorite, dacă perseverează.

Vom vedea. Totul depinde fantastic de mult de ce se va întâmpla în zilele următoare și, mai ales, azi. Dacă azi vor fi mai mulți manifestanți decât ieri, dacă aceștia își vor continua scandările pașnice din ultimele zile, fără a se lega în vreun fel de gestul lui Raed Arafat, ignorându-l pur și simplu, vor demonstra  că manifestația pentru Arafat s-a terminat cu o victorie și că acum e vorba despre o cu totul altă manifestație, care urmărește o altă victorie, și a cărei spumă de stingere nu poate fi decât demisia lui Traian Băsescu și a guvernului și organizarea de anticipate.

Toata lumea care doreste schimbarea ar trebui sa se gandesca foarte bine la ce prioritati isi stabileste, in regim de urgenta, pentru ce a mai ramas din ziua de azi.

Contele de Saint GermainEditorialePDL,Raed Arafat,SMURD,Targu Mures,Traian BasescuȘtiu. Primul sentiment al protestatarilor este unul de dezamăgire față de faptul că Raed Arafat a acceptat să dea din nou mâna cu cei care l-au umilit. Pot găsi explicații pentru acest gest care reprezintă, evident, o victorie de moment pentru pompierii SMURDULUI PDL-ist ce incearcă să stingă focul...Blog politic si polemic