Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ştiu. Primul sentiment al protestatarilor este unul de dezamăgire faţă de faptul că Raed Arafat a acceptat să dea din nou mâna cu cei care l-au umilit. Pot găsi explicaţii pentru acest gest care reprezintă, evident, o victorie de moment pentru pompierii SMURDULUI PDL-ist ce incearcă să stingă focul iscat de fudulia iresponsabilă a comandantului navei lor. Pot găsi explicaţii, insă nu asta îmi propun acum. Raed Arafat este un om pe care l-am respectat şi îl respect. A făcut lucruri bune, şi pentru asta merită, în continuare, prezumţia de bună credinţă.

Această întorsătură are şi partea ei pozitivă. Trufaşii PDL-işti s-au recunoscut învinşi de consecinţele prostiei şi obedienţei lor. I-a învins nu opoziţia, nu societatea civilă, ci liderul lor maxim care, iată, este la prima acrobaţie cu adevărat pe buza prăpastiei cu turma lui de legaţi la ochi şi la gură. Într-un fel, dacă manevra de adormire pentru o noapte nu se ştie cât de lungă a nemulţumirii populare va reuşi, PDL-ul se va putea considera achitat de toate datoriile de recunoştinţă pe care le-a acumulat, în timp, faţă de Traian Băsescu. Din acest moment favorurile de susţinere nu vor mai fi considerate ca făcute de Traian Băsescu oamenilor lui, ci invers.

Eu cred însă că focul stârnit de scânteia Raed Arafat şi-a pierdut de mult dependenţa de scânteia primordială. Poate că dacă această reconciliere s-ar fi petrecut imediat după mitingul de la Târgu Mureş, lumea s-ar fi reîntors în frustrarea ei tăcută şi mocnită, în aşteptarea unei alte scântei. Aşa, apărută acum, când toată ţara e inflamată, când numele lui Arafat aproape nu mai este pomenit în scandări, s-ar putea ca efectul asupra manifestanţilor să fie invers. S-ar putea ca ei să perceapă acest pas înapoi al puterii ca pe un gest de slăbiciune, care să-i  întărâte şi mai tare, să le dea sentimentul că după această primă victorie pot obţine şi altele, cele cu adevărat dorite, dacă perseverează.

Vom vedea. Totul depinde fantastic de mult de ce se va întâmpla în zilele următoare şi, mai ales, azi. Dacă azi vor fi mai mulţi manifestanţi decât ieri, dacă aceştia îşi vor continua scandările paşnice din ultimele zile, fără a se lega în vreun fel de gestul lui Raed Arafat, ignorându-l pur şi simplu, vor demonstra  că manifestaţia pentru Arafat s-a terminat cu o victorie şi că acum e vorba despre o cu totul altă manifestaţie, care urmăreşte o altă victorie, şi a cărei spumă de stingere nu poate fi decât demisia lui Traian Băsescu şi a guvernului şi organizarea de anticipate.

Toata lumea care doreste schimbarea ar trebui sa se gandesca foarte bine la ce prioritati isi stabileste, in regim de urgenta, pentru ce a mai ramas din ziua de azi.

Contele de Saint GermainEditorialePDL,Raed Arafat,SMURD,Targu Mures,Traian BasescuŞtiu. Primul sentiment al protestatarilor este unul de dezamăgire faţă de faptul că Raed Arafat a acceptat să dea din nou mâna cu cei care l-au umilit. Pot găsi explicaţii pentru acest gest care reprezintă, evident, o victorie de moment pentru pompierii SMURDULUI PDL-ist ce incearcă să stingă focul...Blog politic si polemic