Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Traian Băsescu tace. El spontanul, el nestăvilitul, el autoritarul, el conducătorul de oşti, el neobositul clamant al soluţiei “întoarcere la popor”, el anticomunistul brav, el reformatorul, el mâncătorul de ruşi, el comunicatorul, el charismaticul, el stâlpul acestei puteri de fire prin care se scurg toate resursele ţării în pântecele corsarilor portocalii, EL TACE!

Şi tace pentru că frica i-a anihilat toate atributele de mai de sus, lăsând loc primarului instinct de conservare.

Tace pentru că este conştient că orice ar spune acum ar enerva şi mai mult poporul. Iar poporul atât aşteaptă, un al doilea declic după cel cu umilirea doctorului Arafat, ca să poată face saltul decisiv de la faza actuală, avertisment, la faza finală, schimbare.

Din punctul de vedere al unui om obişnuit dat în urmărire generală de poporul său, e de înţeles: ascunsul şi tăcerea sunt cele mai bune soluţii de a-şi pune, pentru moment, pielea la adăpost. Din punctul de vedere al unui conducător de ţară europeană este însă descalificant: să devii leitmotivul unui protest extins, pe cale de a se generaliza şi de a degenera, şi tu să laşi nava în derivă, sperând să se potolească furtuna de la sine, dovedeşte o laşitate incompatibilă cu o astfel de demnitate.

Dacă aş putea sugera manifestanţilor o scandare, atunci aceasta ar fi ceva de genul: “,Laşul tace şi ne-o coace, dacă nu veniţi încoace!”.

Pentru că sunt absolut de acord cu ce a declarat ieri Marian Munteanu: ”Dacă protestele se extind, vor urma alegeri anticipate. Dacă nu, va fi de rău”.

Să ne închipuim o clipă ce se va întâmpla dacă protestele se sting fără vreun rezultat.  Cunoaştem spiritul răzbunător al lui Traian Băsescu. Cunoaştem solidaritatea ranforsată prin hoţie a camarilei lui. Îşi vor călca pur şi simplu în picioare opozanţii. Acum, după cum constatăm, îi fotografiază, îi filmează. Doar puţină linişte le mai trebuie pentru a-şi pune incredibil de numeroasa forţă de represiune să facă identificări şi, mai apoi, să îi ia unul câte unul, la intimidat, la pedepsit.

După diversiunea cu huliganii de acum două zile, ieri  s-a văzut clar o nouă formă de deturnare a manifestanţilor dar, mai ales, a susţinătorilor lor din faţa televizoarelor: ideea că toţi politicienii, ar fi la fel de malefici, că toate partidele ar fi la fel de vinovate.  Pe trei televiziuni am observat ieri, în decurs de mai puţin de o oră, indivizi care s-au autopropus reporterilor ce transmiteau in direct din Piaţa Universităţii  şi care au spus toţi, ca la comandă, că sunt acolo împotriva tuturor politicienilor, că nu au încredere în niciun partid, că nu doar Traian Băsescu e de vină ci toţi. Imediat în EVZ (ediţia electronică) a apărut pe prima pagină la Breaking News informaţia că protestatarii şi-au schimbat ţinta revoltei de la Băsescu la toată clasa politică, în general. Chiar acum când scriu, pe prima pagină a EVZ principalul titlu este: “Să nu se bucure Ponta. Nu am ieşit să facem revoluţie pentru el”. Iar ca o încununare, Andreea Esca a insistat foarte mult în interviul luat ieri lui Cristian Tudor Popescu pe aceeaşi idee: dacă îi dăm jos pe ăştia, cu cine îi inlocuim? Ceilalţi or fi mai breji”?

Transferarea  ostilităţii populare dinspre Traian Băsescu şi PDL către toată clasa politică românească pare a fi în momentul de fată prioritatea absolută a propagandei portocalii. Probabil că Traian Băsescu îşi pregăteşte reintrarea în scenă (pe care nu o va putea amâna la nesfârşit) pe un vehement discurs împotriva tuturor partidelor politice, încercând să se relegitimeze ca un lider cu urechea aplecată la suferinţele poporului său. Astfel îşi va putea justifica cu daune minime pentru PDL o masivă remaniere guvernamentală (evident tot cu oameni de-ai lui) sperând astfel într-o calmare a spiritelor şi în obţinerea răgazului necesar să  pună la punct a doua ciuruire.

Contele de Saint GermainEditorialeAndreea Esca,Cristian Tudor Popescu,Marian Munteanu,PDL,Ponta,Raed Arafat,Traian BasescuTraian Băsescu tace. El spontanul, el nestăvilitul, el autoritarul, el conducătorul de oşti, el neobositul clamant al soluţiei “întoarcere la popor”, el anticomunistul brav, el reformatorul, el mâncătorul de ruşi, el comunicatorul, el charismaticul, el stâlpul acestei puteri de fire prin care se scurg toate resursele ţării în pântecele...Blog politic si polemic