Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.7]

S-ar putea crede că urmează o poveste de dragoste. Pentru că voi vorbi mai jos despre o EA (să-i spunem Meno) È™i un EL (să-i spunem Andro). Unii s-ar putea gândi chiar la o poveste de dragoste specială, având în vedere că EA È™i EL (Meno È™i Andro) trec printr-o stare hormonală aparte, caracterizabilă prin sufixul Pauză. Pe scurt, ca eroi È™i stare, cei doi compun două fenomene fiziologice: Meno-Pauză È™i Andro-Pauză.

Pe lângă starea hormonală aparte, extrem de importantă în cele ce urmează deoarece, după cum se È™tie, hormonii, când dă strechea-n ei, zburdă, tropăie È™i sparg totul primprejur, Meno È™i Andro mai au ceva în comun: bărbia în patru dimensiuni. Adică cu o dimensiune în plus față de anatomia consacrată: la Meno bărbia e o spatulă de raÈ™chetat platourile cu cârnați, la Andro o desagă de pelican sardanapalic, trăgând în jos, spre soileli orizontale post-crăpelniță.

Dar, pentru că încă mă aflu la faza portretistică, nu mă pot abține să vă împărtăÈ™esc o bănuială în legătură cu cei doi: eu cred că ei descind direct din Goya, È™i că sunt eroii tabloului „žRegozijo” (Bucurie). Întrupați pentru o zi în România, BucureÈ™ti, GDS, cu scopul unic de a-l îngropa electoral pe Dacian CioloÈ™. Priviți-i È™i contraziceți-mă dacă vă dă mâna!!

goya

***

Meno (EA), apare abrupt în eveniment (de fapt îl creează), interzicând reporterilor A3 să participe la un dialog cu premierul CioloÈ™ organizat de Grupul pentru Dialog Social (GDS). Cum v-am prevenit, Meno (EA) nu are argumente, nici coerență, nici logică ci doar hormoni. Hormoni tropăind. În lipsă de cârnați, bărbia ei raÈ™chetează nervii anteniÈ™tilor. Sunt cam ațoÈ™i dar foamea-i foame!

Andro (EL), pare veșnic deranjat din somn. Marea sa dramă, de-o vreme, este că, la dânsul, spre deosebire de Meno, hormonii moțăie cu program prelungit È™i, din păcate,  alt motor, de rezervă, nu mai are. L-a lăsat È™i ardoarea filozofică È™i mirajul „žpatriei mici”; totul e lâncezeală È™i irosire. I-a scăzut moralul, i-au căzut fălcile; în pivnița bărbiei, cum spuneam, gravitația È™i excesul de cosmeticale au lăbărțat totul vertical, spre orizontală.

Stă plictisit pe o canapea, alături de Dacian CioloÈ™, È™i îÈ™i priveÈ™te ceasul. Vrea să-l întrerupă pe primul ministru, să ia cuvântul cât încă nu se face ora lui de somn oficial. Dar, domnul CioloÈ™, nu È™i nu! Venise pregătit cu o frază de acasă È™i ținea morțiÈ™ s-o spună. Ceva despre A3 È™i o mocirlă.

După ce Dacian CioloÈ™ È™i-a rostit ironia agronomică la adresa A3, o minune s-a produs! Un hormon din fierea lui Andro (EL) a tresărit, întrerupând somnolența. Un rânjet, din viscerele brusc inundate de hormoni, a apărut pe chipul lui Andro. O acoladă a brațelor sale a refăcut poziția din pictura lui Goya. Din nou printre resuscitați!

***

GDS este o parte dintr-un imperiu. Imperiul „žintelectualilor lui Băsescu”. Construit, nu-i vorbă, încă de pe vremea lui Iliescu È™i Năstase, cu bani de la buget È™i contra multe È™i elaborate osanale. GDS înseamnă un sediu fastuos, cu propria grădină, în buricul BucureÈ™tiului, dar mai înseamnă È™i finanțări pentru programe, pentru Revista 22 È™i pantru salariați voraci precum Andreea Pora. În acelaÈ™i imperiu intră È™i Dilema Veche È™i Editura Humanitas, dăruită domnului Liiceanu pe nimic de prietenul Andrei PleÈ™u pe când era ministru, È™i alte acareturi È™i stimulente costisitoare precum publicări ori traduceri preferențiale, ale scriitorilor prieteni, în toate limbile pământului.

De la uÈ™a acestui GDS, finanțat până la urmă de noi toți, a fost dată afară televiziunea A3 (dimpreună cu milioanele sale de telespectatori) invocându-se un eveniment privat, o clădire privată, chiar È™i o curte privată!!! Pentru ca, în dosul respectivei uÈ™i, să poată fi batjocorită mai mult de jumătate din populația României.

Dacian CioloÈ™ nu a căzut într-o capcană întinsă de fierea leneșă a domnului Liiceanu ori de hormonii sprințari ai doamnei Pora, atunci când a zis ce-a zis. Pe Dacian CioloÈ™ nu l-a luat gura pe dinainte,  făcând gafa monumentală pe care a făcut-o. Dacian CioloÈ™ a venit chitit să spună „žglumița” sa de orezar (priviți înregistrarea È™i veți observa că atunci când Gabriel Liiceanu a vrut să ia cuvântul, Dacian CioloÈ™ nu l-a lăsat, insistând că mai vrea să facă o precizare. Și a făcut-o! Cea cu A3 È™i mocirla).

Dacian CioloÈ™ a intenționat, prin evocarea amintirilor sale ca amfibian, să provoace un conflict. O stare de emoție È™i confuzie pe care să o poată apoi specula emoțional, pe Internet, păpuÈ™arii lui din umbră. I-a ieÈ™it exact pe dos.

Mihai Gâdea a avut inteligența să-i dejoace planul. Seara s-a terminat cu un eÈ™ec pentru Dacian CioloÈ™.

Dar la acest eÈ™ec un rol decisiv l-a avut GDS È™i eroii săi descinÈ™i din Goya: Meno-Pauză È™i Andro-Pauză. AceÈ™tia au creat cadrul emoțional de excepție È™i au ridicat la cote uriaÈ™e interesul pentru emisiunea lui Mihai Gâdea.

De-asta spun: ieri, prin deschiderea arătată pentru DIALOG È™i armonie SOCIALA, Grupul de DIALOG SOCIAL a reuÈ™it cu brio să-È™i arate adevărata față È™i să-l îngroape pentru alegerile de duminică pe tehnocratul È™i echidistantul È™i prea-cinstitul Dacian CioloÈ™.

P.S. Apropo de „žprea-cinstitul” Dacian CioloÈ™. Acesta a mințit grosolan, în emisiunea lui Mihai Gâdea, când a încercat să explice minciuna Ralucăi Prună la CEDO susținând că aceasta s-ar fi referit la promisiuni neîndeplinite ale unor guverne anterioare (CioloÈ™: „žDna ministru a explicat. Noi ca tara si guvernele Romaniei s-au angajat de multe ori si nu s-au tinut de cuvant. Despre asta este  vorba. Nu mai putem continua cu genul acesta de lucruri„). În realitate doamna Prună (http://www.mediafax.ro/social/declaratie-uluitoare-a-ministrului-justitiei-raluca-pruna-in-fata-csm-am-mintit-la-cedo-ca-am-asigurat-buget-pentru-sapte-penitenciare-video-15780817) s-a referit exact la guvernul din care dânsa face parte, la guvernul CioloÈ™ (care, chiar el a comis „genul acesta de lucruri„), deci a mințit cu bună È™tiința È™i pe deplin informată aupra realității („Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO și spun bine mințit la CEDO, că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu avem acești bani„).

Fac această precizare pentru corecta È™i deplina informare a celor care încă se mai iluzionează că Dacian CioloÈ™ ar fi un prim ministru cu un altfel de profil decât politicienii huliți de la vârful altor partide din România.  Nu! Domnia sa este parte a unei echipe politice româneÈ™ti, cu bunele È™i relele acesteia.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Andreea Poraandropauza,carnati,CEDO,Ciolos,Francesco Goya,Gabriel Liiceanu,GDS,hormoni,menopauza,Mihai Gadea,mocirla,Raluca Pruna,Regozito,sardanapalic,spatulaS-ar putea crede că urmează o poveste de dragoste. Pentru că voi vorbi mai jos despre o EA (să-i spunem Meno) È™i un EL (să-i spunem Andro). Unii s-ar putea gândi chiar la o poveste de dragoste specială, având în vedere că EA È™i EL (Meno È™i Andro) trec...Blog politic si polemic