Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Dan Andronic din EVZ intitulat ” De la Raed Arafat la …), articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/de-la-raed-arafat-la-privatizarea-smurd-trecand-pe-la-antenele-lui-voiculescu-421.html)

Pe Dan Andronic nu numai traseul şi performanţele profesionale de până acum îl recomandă drept şmecheraşul de serviciu al falseturilor politice din ţărişoară dar şi zâmbetul său suficient şi complice, pe care-l afişează (ca un strateg de imagine ce se consideră) ori de câte ori vrea să mascheze penibilul unui nou compromis la care instinctul de descurcăreţ este gata să-l împingă.

Din categoria “mereu în faţă fără vreo perfor…maţă” , singurul lucru la care se pricepe cât de cât este să-i facă din vorbe pe proşti. Şi cum Românica are excedent  la capitolul ăsta, omul, iată, nu moare de foame.

Tehnicile lui de abureală sunt inspirate din metodele fostei securităţi: dezinformare, scoatere din context, amestecarea minciunii cu adevărul şi, mai ales, alunecarea pe lângă adevăratele probleme şi aducerea în dezbatere a unor teme false, convenabile mistificării urmărite.

Articolul de faţă este un excelent exemplu.

Încă din titlu se induce ideea, falsă, că Raed Arafat ar fi acuzat “privatizarea SMURD”. Minciună cu clopoţei deoarece nu numai că Arafat nu a afirmat aşa ceva dar a spus în repetate rânduri, chiar şi în direct, preşedintelui, că în proiectul de lege nu se face vorbire despre asta.  Pentru Andronic acest adevăr nu contează. Domnia sa are nevoie în demonstraţie de nişte premise mincinoase, şi le creează fără jenă.

Cum uneori şi să faci pe prostu prinde bine, iată-l pe Andronic uzând dezinvolt de această tehnică. “Susţin cam tot ceea ce înseamnă iniţiativă privată, pentru că m-am săturat de jaful din sistem”. Amestecă un adevăr, “jaful din sistem” (apropos, cine o fi, în acest moment, sistemul? Nu cumva exact cel pe care îl slujeşte Dan Andronic?) pentru a da iniţiativei private o virtute pentru dobândirea căreia, în realitate, aceasta mai are mult de progresat etic. Spun că face pe prostu’ pentru că şi nea Văsălie de la sculărie îşi dă seama, din ce aude pe unde despre acest proiect de lege, că aşa zisa iniţiativă privată (aşa cum e ea gândită de strategii de la Cotroceni) nu va fi controlată de piaţă ci, hai să ne mirăm, chiar de sistemul ăla care jefuieşte şi care, întâmplător, nu? e populat doar de homunculi portocalii. Dan Andronic, cu raţionamente de o inocenţă preşcolară (dar cu risctusul ironic în colţul gurii, adică, pentru cunoscători, “sanchi”)  se face că nu a luat cunoştinţă de doctrina băsesciană (“pentru mine, prin clientela mea”) şi încearcă să ne vândă gogoşi umflate cu gaz ilariant.

Nu ţine, băieţică! Problema adevărată nu e asta, a privatizării SMURD şi, chiar dacă ar fi, nu e aşa cum o prezinţi tu, sub presiunea unui ştat de plată apostilat cu degetul (ca parte, adică, a unei mânării rizibile).

Problema adevărată este cum puţinii oameni cu performanţe, caracter, simţul răspunderii, sunt ejectaţi de un sistem mafiot care are alergie la tot ce însemnă cu adevărat calitate umană. Cum, adică, tot ce mai reprezintă valoare umană în ţara asta, este trimis la plimbare cu golănii cărora tu le faci galerie, de tipul “ha, ha, ha, ghici ghicitoarea mea!”

Contele de Saint GermainPolemiceclientela,Cotroceni,Dan Andronic,de la Raed Arafat,EVZ,SMURD(Comentariu postat la articolul lui Dan Andronic din EVZ intitulat ' De la Raed Arafat la ...), articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/de-la-raed-arafat-la-privatizarea-smurd-trecand-pe-la-antenele-lui-voiculescu-421.html) Pe Dan Andronic nu numai traseul şi performanţele profesionale de până acum îl recomandă drept şmecheraşul de serviciu al falseturilor politice din ţărişoară dar şi...Blog politic si polemic