Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Dan Andronic din EVZ intitulat ” De la Raed Arafat la …), articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/de-la-raed-arafat-la-privatizarea-smurd-trecand-pe-la-antenele-lui-voiculescu-421.html)

Pe Dan Andronic nu numai traseul și performanțele profesionale de până acum îl recomandă drept șmecherașul de serviciu al falseturilor politice din țărișoară dar și zâmbetul său suficient și complice, pe care-l afișează (ca un strateg de imagine ce se consideră) ori de câte ori vrea să mascheze penibilul unui nou compromis la care instinctul de descurcăreț este gata să-l împingă.

Din categoria „mereu în față fără vreo perfor”¦mață” , singurul lucru la care se pricepe cât de cât este să-i facă din vorbe pe proști. Și cum Românica are excedent  la capitolul ăsta, omul, iată, nu moare de foame.

Tehnicile lui de abureală sunt inspirate din metodele fostei securități: dezinformare, scoatere din context, amestecarea minciunii cu adevărul și, mai ales, alunecarea pe lângă adevăratele probleme și aducerea în dezbatere a unor teme false, convenabile mistificării urmărite.

Articolul de față este un excelent exemplu.

Încă din titlu se induce ideea, falsă, că Raed Arafat ar fi acuzat „privatizarea SMURD”. Minciună cu clopoței deoarece nu numai că Arafat nu a afirmat așa ceva dar a spus în repetate rânduri, chiar și în direct, președintelui, că în proiectul de lege nu se face vorbire despre asta.  Pentru Andronic acest adevăr nu contează. Domnia sa are nevoie în demonstrație de niște premise mincinoase, și le creează fără jenă.

Cum uneori și să faci pe prostu prinde bine, iată-l pe Andronic uzând dezinvolt de această tehnică. „Susțin cam tot ceea ce înseamnă inițiativă privată, pentru că m-am săturat de jaful din sistem”. Amestecă un adevăr, „jaful din sistem” (apropos, cine o fi, în acest moment, sistemul? Nu cumva exact cel pe care îl slujește Dan Andronic?) pentru a da inițiativei private o virtute pentru dobândirea căreia, în realitate, aceasta mai are mult de progresat etic. Spun că face pe prostu”™ pentru că și nea Văsălie de la sculărie își dă seama, din ce aude pe unde despre acest proiect de lege, că așa zisa inițiativă privată (așa cum e ea gândită de strategii de la Cotroceni) nu va fi controlată de piață ci, hai să ne mirăm, chiar de sistemul ăla care jefuiește și care, întâmplător, nu? e populat doar de homunculi portocalii. Dan Andronic, cu raționamente de o inocență preșcolară (dar cu risctusul ironic în colțul gurii, adică, pentru cunoscători, „sanchi”)  se face că nu a luat cunoștință de doctrina băsesciană („pentru mine, prin clientela mea”) și încearcă să ne vândă gogoși umflate cu gaz ilariant.

Nu ține, băiețică! Problema adevărată nu e asta, a privatizării SMURD și, chiar dacă ar fi, nu e așa cum o prezinți tu, sub presiunea unui ștat de plată apostilat cu degetul (ca parte, adică, a unei mânării rizibile).

Problema adevărată este cum puținii oameni cu performanțe, caracter, simțul răspunderii, sunt ejectați de un sistem mafiot care are alergie la tot ce însemnă cu adevărat calitate umană. Cum, adică, tot ce mai reprezintă valoare umană în țara asta, este trimis la plimbare cu golănii cărora tu le faci galerie, de tipul „ha, ha, ha, ghici ghicitoarea mea!”

Contele de Saint GermainPolemiceclientela,Cotroceni,Dan Andronic,de la Raed Arafat,EVZ,SMURD(Comentariu postat la articolul lui Dan Andronic din EVZ intitulat ' De la Raed Arafat la ...), articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/de-la-raed-arafat-la-privatizarea-smurd-trecand-pe-la-antenele-lui-voiculescu-421.html) Pe Dan Andronic nu numai traseul și performanțele profesionale de până acum îl recomandă drept șmecherașul de serviciu al falseturilor politice din țărișoară dar și...Blog politic si polemic