Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat partial la articolul lui Mircea Vasilescu din Adevarul intitulat “Intelectualii lui Crin”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Intelectualii_lui_Crin_7_574812514.html)

 

Ce poate fi mai convenţional, mai pe linie, mai “lacheistic” (de la lacheu, nu de la lichea) decât să-l critici pe Crin Antonescu în ziarul lui Patriciu şi de sub editorialul lui Pleşu. E ştiut de la Dilema Veche că domnul Vasilescu debordează de couraj în a apăra onoarea unor feciorelnici intelectuali de casă (cum ar fi imaculatul numarator de voturi Sever Voinescu) şi în a se stârni cu vocea sa stinsă, de polemist improvizat,  împotriva inamicilor din opoziţie, când misia o cere.

A devenit o modă printre proeminenţii grupului consacrat sub numele, ajuns deja infamant, de “intelectualii lui Băsescu” fiţa de a-şi afişa, cum alţii gipanele ori secretarele, câte un adjunct purtător de servietă, neapărat autor de cărţi, din eşalonul 2. O demonstrează Patapievici cu irespirabilul clei de oase pe nume Mircea Mihăieş, ales să-l secondeze la ICR şi compromiţând pe termen lung această instituţie; o demonstrează şi Pleşu cu blajinul şi bunul la toate Mircea Vasilescu, gata de a-şi desfide natura nebeligerantă şi a se avânta în lupte de apărare a camarazilor de redută doar de dragul de a-şi demonstra utilitatea şi devotamentul.

E jenant ca piuneza pusă de Antonescu să-l înţepe pe Pleşu şi să tresalte ca ars şezutul lui Vasilescu.

Dacă domnul Vasilescu ar fi conştient că toate curg implacabil într-o direcţie ce nu mai poate fi controlată, poate ar avea încă timp să declanşeze lupta adevărată pentru sine, aceea de emancipare a stării sale de vasalitate.  Dacă există o persoană pentru care dl. MV e mai important decât Pleşii, Liicenii şi Voineştii în slujba cărora s-a pus până acum, atunci acea persoană este chiar persoana sa. Dacă ea nu-i apără statuia, atunci nimeni altcineva nu o va face.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,Crin Antonescu,Dilema Veche,intelectualii lui Basescu,Intelectualii lui Crin,Liiceanu,Mircea Vasilescu,Plesu,Sever Voinescu(Comentariu postat partial la articolul lui Mircea Vasilescu din Adevarul intitulat 'Intelectualii lui Crin', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Intelectualii_lui_Crin_7_574812514.html)   Ce poate fi mai convenţional, mai pe linie, mai “lacheistic” (de la lacheu, nu de la lichea) decât să-l critici pe Crin Antonescu în ziarul lui Patriciu şi...Blog politic si polemic