Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat partial la articolul lui Mircea Vasilescu din Adevarul intitulat „Intelectualii lui Crin”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Intelectualii_lui_Crin_7_574812514.html)

 

Ce poate fi mai convențional, mai pe linie, mai „lacheistic” (de la lacheu, nu de la lichea) decât să-l critici pe Crin Antonescu în ziarul lui Patriciu și de sub editorialul lui Pleșu. E știut de la Dilema Veche că domnul Vasilescu debordează de couraj în a apăra onoarea unor feciorelnici intelectuali de casă (cum ar fi imaculatul numarator de voturi Sever Voinescu) și în a se stârni cu vocea sa stinsă, de polemist improvizat,  împotriva inamicilor din opoziție, când misia o cere.

A devenit o modă printre proeminenții grupului consacrat sub numele, ajuns deja infamant, de „intelectualii lui Băsescu” fița de a-și afișa, cum alții gipanele ori secretarele, câte un adjunct purtător de servietă, neapărat autor de cărți, din eșalonul 2. O demonstrează Patapievici cu irespirabilul clei de oase pe nume Mircea Mihăieș, ales să-l secondeze la ICR și compromițând pe termen lung această instituție; o demonstrează și Pleșu cu blajinul și bunul la toate Mircea Vasilescu, gata de a-și desfide natura nebeligerantă și a se avânta în lupte de apărare a camarazilor de redută doar de dragul de a-și demonstra utilitatea și devotamentul.

E jenant ca piuneza pusă de Antonescu să-l înțepe pe Pleșu și să tresalte ca ars șezutul lui Vasilescu.

Dacă domnul Vasilescu ar fi conștient că toate curg implacabil într-o direcție ce nu mai poate fi controlată, poate ar avea încă timp să declanșeze lupta adevărată pentru sine, aceea de emancipare a stării sale de vasalitate.  Dacă există o persoană pentru care dl. MV e mai important decât Pleșii, Liicenii și Voineștii în slujba cărora s-a pus până acum, atunci acea persoană este chiar persoana sa. Dacă ea nu-i apără statuia, atunci nimeni altcineva nu o va face.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,Crin Antonescu,Dilema Veche,intelectualii lui Basescu,Intelectualii lui Crin,Liiceanu,Mircea Vasilescu,Plesu,Sever Voinescu(Comentariu postat partial la articolul lui Mircea Vasilescu din Adevarul intitulat 'Intelectualii lui Crin', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/mircea_vasilescu/Intelectualii_lui_Crin_7_574812514.html)   Ce poate fi mai convențional, mai pe linie, mai 'lacheistic' (de la lacheu, nu de la lichea) decât să-l critici pe Crin Antonescu în ziarul lui Patriciu și...Blog politic si polemic