Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De circa un an de zile DNA a primit zeci de sesizări penale din partea  Corpului de Control al Primului Ministru, privind existența unor fapte de corupție descoperite în ministere care, până în anul 2012, au fost conduse de miniștri PDL. Toate aceste sesizări penale, care se referă la jefuirea bugetului de stat cu zeci, chiar sute de milioane de euro, au fost complet ignorate până în prezent, DNA nedeschizând niciun dosar penal împotriva „cariatidelor” regimului Băsescu Udrea și Boagiu ori a contraforturilor aceluiași regim Blejnar (fost șef ANAF) și Duță (fost șef CNAS).
În schimb, DNA se ocupă cu un zel suspect de opozanții regimului Băsescu, care sunt cercetați și acuzați în cauze penibile, însăilate la comandă și care nu reflectă prejudicii la bugetul de stat ci doar  șicanări cu rol de intimidare și provocare.
Punând la sertar (conform Luju)  peste 30 de sesizări penale cu autori pedeliști (sau din anturajul lui Traian Băsescu), DNA nu face altceva decât să încerce tăinuirea faptelor de corupție reclamate și protejarea reclamaților, plasându-se astfel în postura incriminată de Art. 264 Cod Penal de favorizare a infractorului.
Ar fi interesat de știut dacă, din punct de vedere juridic, reprezentanți ai societății civile ar putea deschide o acțiune penală împotriva DNA pentru favorizarea infractorului în cazurile menționate mai sus și în multe altele în care înfăptuirea justiției este tergiversată sine die pentru a se face loc, peste rând, anchetării țăranilor care au votat la referendum ori a elevilor de la liceul Bolintineanu, ori a liberalului Dobrițoiu pentru o locuință dobândită în condiții infinit mai puțin suspecte decât cele din cazul „casa din Mihăileanu”, ori, la pachet și la comandă politică, a liberalilor ministeriabili pentru Transporturi ori a…, ori a …, ori a…!
Ce-ați zice de deschiderea unei liste de semnături pentru sesizarea parchetului general în legătură cu infracțiunea DNA de favorizare a infractorului?

Contele de Saint GermainEditorialeArt. 264 Cod Penal,Blejnar,Boagiu,casa din Mihaileanu,Corpul de Control al Primului Ministru,DNA,Duta,favorizarea infractorului,liberalul Dobritoiu,regimul Basescu,UdreaDe circa un an de zile DNA a primit zeci de sesizări penale din partea  Corpului de Control al Primului Ministru, privind existența unor fapte de corupție descoperite în ministere care, până în anul 2012, au fost conduse de miniștri PDL. Toate aceste sesizări penale, care se referă la...Blog politic si polemic