Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De circa un an de zile DNA a primit zeci de sesizări penale din partea  Corpului de Control al Primului Ministru, privind existenţa unor fapte de corupţie descoperite în ministere care, până în anul 2012, au fost conduse de miniştri PDL. Toate aceste sesizări penale, care se referă la jefuirea bugetului de stat cu zeci, chiar sute de milioane de euro, au fost complet ignorate până în prezent, DNA nedeschizând niciun dosar penal împotriva “cariatidelor” regimului Băsescu Udrea şi Boagiu ori a contraforturilor aceluiaşi regim Blejnar (fost şef ANAF) şi Duţă (fost şef CNAS).
În schimb, DNA se ocupă cu un zel suspect de opozanţii regimului Băsescu, care sunt cercetaţi şi acuzaţi în cauze penibile, însăilate la comandă şi care nu reflectă prejudicii la bugetul de stat ci doar  şicanări cu rol de intimidare şi provocare.
Punând la sertar (conform Luju)  peste 30 de sesizări penale cu autori pedelişti (sau din anturajul lui Traian Băsescu), DNA nu face altceva decât să încerce tăinuirea faptelor de corupţie reclamate şi protejarea reclamaţilor, plasându-se astfel în postura incriminată de Art. 264 Cod Penal de favorizare a infractorului.
Ar fi interesat de ştiut dacă, din punct de vedere juridic, reprezentanţi ai societăţii civile ar putea deschide o acţiune penală împotriva DNA pentru favorizarea infractorului în cazurile menţionate mai sus şi în multe altele în care înfăptuirea justiţiei este tergiversată sine die pentru a se face loc, peste rând, anchetării ţăranilor care au votat la referendum ori a elevilor de la liceul Bolintineanu, ori a liberalului Dobriţoiu pentru o locuinţă dobândită în condiţii infinit mai puţin suspecte decât cele din cazul “casa din Mihăileanu”, ori, la pachet şi la comandă politică, a liberalilor ministeriabili pentru Transporturi ori a…, ori a …, ori a…!
Ce-aţi zice de deschiderea unei liste de semnături pentru sesizarea parchetului general în legătură cu infracţiunea DNA de favorizare a infractorului?

Contele de Saint GermainEditorialeArt. 264 Cod Penal,Blejnar,Boagiu,casa din Mihaileanu,Corpul de Control al Primului Ministru,DNA,Duta,favorizarea infractorului,liberalul Dobritoiu,regimul Basescu,UdreaDe circa un an de zile DNA a primit zeci de sesizări penale din partea  Corpului de Control al Primului Ministru, privind existenţa unor fapte de corupţie descoperite în ministere care, până în anul 2012, au fost conduse de miniştri PDL. Toate aceste sesizări penale, care se referă la...Blog politic si polemic