Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Aşa cum am anticipat, Traian Băsescu ţine morţiş să se bucure din plin de toate jucăriile instituţionale pe care le mai are la îndemână. Este precum acei copii lacomi care nu se opresc până nu mănâncă şi ultima acadea din bombonieră. După ce l-a ciuruit pe Fenechiu şi i-a pus lui Dragnea o bombă cu ceas sub pernă, acum a îndreptat furtunul de pompieri al DNA-ului (căci, Doamne, totul este atât de pompieristic făcut pe tărâmul înţesat de fitile al doamnei Kovesi) spre Ovidiu Silaghi, să-i ia fierbinţeala din creieri că ar putea  semna privatizarea CFR Marfă. Şi pentru că augustul ăsta e mai torid ca oricând, a pus niţel jetul şi pe Corneliu Dobriţoiu, ordonând extinderea cercetării penale asupra acestuia, ca nu cumva să-şi închipuie cineva că justiţia lui Băsescu pleacă în concediu când interesele ţării (şi mai ales ale Cotrocenilor)  îi cer să vegheze.
Aţi observat noua tehnică: se ia un nemulţumit din tabăra USL-ului, pe deasupra şi cu îngerul slăbit de păcate (în cazul de faţă senatorul ex-PSD Valer Marian) şi se pune la perpelit până când se coace de-un autodenunţ împotriva lui Dragnea, apoi împotriva lui Silaghi, ba chiar şi împotriva lui Ponta. Apoi DNA se mobilizează în regim de urgenţă şi, ce să vezi, Drangea dosar, Silaghi dosar, se pregăteşte Ponta şi cine-o mai fi nevoie. Simplu şi greu de contestat: “domne, omu-i de-al lor, le ştie din interior, nu poate fi suspectat că inventează sau c-ar fi de-ai lu’ Băsescu” etc. Culmea este că mecanismul suportă chiar îmbunătăţiri, gândindu-ne că, la nevoie, se mai poate inventa şi un al doilea martor, care să-l confirme pe primul, minţind, evident, dar întărind delaţiunea convenabilă, că doar nu s-or fi terminat şantajabili şi oportuniştii şi frustraţii din USL.
Şi decapitările politice în rândurile USL se vor înmulţi, iar percepţia internaţională se va consolida pe ideea că justiţia din România lucrează, lucrează chiar bine şi că centrul de greutate al corupţilor cu gulere albe este la PSD, la PNL, nicidecum în ograda preşedintelui Băsescu. Şi că bietul preşedinte Băsescu, din puţina putere ce i-a mai rămas după tentativa de lovitură de stat, face şi el ce poate ca să propulseze la prezidenţiale o persoană integră şi de mare deschidere (“exagerat de mare” ar spune cunoscătorii), pe numele ei Elena Udrea.
Iar în vremea asta cealaltă jumătate a puterii, cea reprezentată de USL, tace. Nu protestează la avalanşa de abuzuri cu DNA-ul făcute de Băsescu, nu ia măsuri legislative şi administrative pentru ca autoritatea ministrului justiţiei asupra procurorilor să devină efectivă şi să îndrepte lucrurile; tăcere cauzată de teama ca nu cumva să le sară din nou la beregată mahării UE ori dragii noştri justiţiari ascultători de telefoane şi cititori de emailuri de la Washington, să nu cumva să îi acuze că vor să subjuge justiţia, că protejează marea corupţie.
Sloganul “noi nu ne amestecăm în justiţie” este cea mai mare gogomănie vândută ca formă de integritate ce s-a vehiculat în ultimii ani pe piaţa politicii româneşti. Cum să nu te amesteci în justiţie, cum să nu încerci a o elibera, când vezi limpede că este purtată în lesă, că este pusă să latre şi să muşte pe bază de nuia şi zăhărel.
Practic, acum se construieşte precedentul. Precedentul lipsei de ripostă la  batjocorirea justiţiei de către justiţie. Iar când, într-un târziu, Ponta şi Antonescu se vor hotărâ să riposteze (căci sigur se va întâmpla acest lucru), li se va râde in nas exact cu precedentul tolerat de ei: “cât a fost vorba de alţii aţi tăcut mâlc, aţi făcut pe principialii, aţi declarat cu emfază că respectati justiţia şi că aveti încredere în ea. Acum, că v-a luat vouă cămaşa foc, săriţi ca arşi să protestaţi”.
Să nu-şi imagineze liderii USL că nu se vor găsi câţiva derbedei din propriile tabere care, la semnalul indicat de tartorul pleşuv, să facă autodenunţurile cele mai adecvate juridic (după modelul Valer Marian) pentru ca două dosare penale, pe numele Victor Ponta si Crin Antonescu,  să fie deschise şi judecate în regim de urgenţă, spre a-i forţa la demisii.
Atunci să-i văd, pe prea calmii co-preşedinţi USL, pe unde mai scot cămaşa. Cine o să-i mai creadă şi, mai ales, cine o să-i mai susţină pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi a-şi continua lupta.
Spirala provocărilor prin justiţie concepută de Traian Băsescu este doar la început. USL trebuie să găsească de urgenţă forma de a o contracara, de a impune DNA-ului, prin metode democratice ferme, să-şi facă cu acelaşi zel şi cu aceeaşi promptitudine datoria şi în cazul membrilor camarilei băsesciene, Udrea, Blejnar, Videanu ş.a., împotriva cărora Corpul de Control al Primului Ministru a transmis în urmă cu un an de zile sesizări oficiale privind imense fraude comise pe vremea guvernelor Boc şi Ungureanu.
Domnule Ponta, dacă veţi sta în continuare cu mâinile in sân, guvernul dumneavoastră va fi dezasamblat ministru cu ministru prin metoda dosarelor penale construite politic.
Domnule Antonescu, rapid, foarte rapid, toţi oamenii dumneavoastră de încredere vor fi însemnaţi cu fierul roşu al DNA-ului şi decredibilizaţi îndeajuns încât ramura dizidentă din PNL să poată emite cu şanse pretenţii reformiste.
Dacă vă amăgiţi cu iluzia că un an va trece repede şi Traian Băsescu nu va avea ce face ca să vă distrugă, înseamnă că nu meritaţi încrederea atâtor milioane de români care v-au votat să luptaţi, nu să vă predaţi.
Trebuie să acţionaţi urgent folosindu-vă, cum face şi Traian Băsescu, de tot armamentul  şi de toată muniţia de care dispuneţi. Eu v-am sugerat o primă mişcare, un miting USL gigantic, gândit să pornească de jos în sus. Poate că domniile voastre aveţi idei mai bune. Perfect! Puneţi-le însă în practică, să le vedem şi noi, să le simţim, să le constatăm efectele benefice. Nu vă rezumaţi doar la lupta declarativă căci aceasta nu mai este de ajuns. Ea nu face altceva decât să hrănească impresia, tot mai răspândită, că dumneavoastră înşivă nu mai aveţi încredere în forţa pe care o reprezentaţi.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Blejnar,CFR Marfa,Corneliu Dobritoiu,Cotroceni,Dragnea,Elena Udrea,Fenechiu,Kovesi,Ovidiu Silaghi,PNL,PSD,USL,Valer Marian,VideanuAşa cum am anticipat, Traian Băsescu ţine morţiş să se bucure din plin de toate jucăriile instituţionale pe care le mai are la îndemână. Este precum acei copii lacomi care nu se opresc până nu mănâncă şi ultima acadea din bombonieră. După ce l-a ciuruit pe Fenechiu şi i-a...Blog politic si polemic