Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În ultima vreme a mai auzit cineva, ceva, de Dinu Patriciu? O mai exista? O mai biznisa? O mai avea aceeași  înfățișare, de J.R.  sfătos,  în poza din pașaportul  cu care brăzdează continentele?

M-au făcut să-mi pun aceste întrebări două constatări.

Prima ține de ziarul Adevărul.  Cine observă atent pulsul și câmpurile magnetice din presa românească a constatat, desigur, că această publicație, autodeclarată echidistantă și obiectivă, a devenit, de luni bune încoace, de un militantism probăsescian aproape mai deocheat decât cel al EVZ.  E de ajuns să urmăriți modul în care Adevărul a relatat și interpretat cazul Năstase, cu o înverșunare și tendențiozitate de fițuică cominternistă, ca să înțelegeți că jupân absolut, acolo, este în acest moment Grigore Cartianu.  Supratitlurile, breaking „“ news „“ urile, cei invitați să comenteze, sunt tentacule ale acestui pui de caracatiță săltat în gip direct de pe vidanjă. Ușor de recunoscut după duhoare și după disprețul pentru preceptele meseriei de jurnalist pe care, ca un agitator injectat, îl afișează la fiecare apariție publică.

Dinu Patriciu a dispărut în totalitate din personalitatea ziarului. Înainte mai avea un editorial, mai strecura o preferință sau o idiosincrasie, îi simțeai umbra tutelând, cât de cât, un echilibru de opinii. Acum, nimic. S-a dat în totalitate pe mâna lui Cartianu, de parcă  acesta i-ar fi arătat un mandat de aducere cu termen de aplicare „doar în caz că…”.

A doua constatare mi-a fost inspirată de revizionarea, aseară, la „Sinteza Zilei” a unei intrebări puse de răsplătitul Robert Turcescu, la confruntarea finală pentru prezidențiale,  candidatului Mircea Geoană: „Puteți jura că nu ați promis avantaje de niciun fel mogulilor Vântu, Voiculescu, Patriciu”?

Într-adevăr, la acea vreme Patriciu era un detestabil mogul. Acum, niciuna dintre săgețile otrăvite lansate de la Cotroceni nu-l mai vizează. De ce oare? Să fi fost el reevaluat? Să fi fost tăiat de pe lista mogulilor răi și înscris pe cea a mogulilor buni? Alături de frații Păunescu,  de Elan Schwartzenberg, de Adrian Sârbu? Parcă se leagă cu prima constatare!

Și ar mai fi ceva: țeapa Mic.ro, în urma căreia furnizorii lui Patriciu au rămas cu o buză umflată în valoare de peste 250 milioane euro. Se pare că Dinu Patriciu a încasat acești bani din vânzarea produselor, apoi a băgat firma în faliment. Frumoasă inginerie, mai ales dacă ești blat cu autoritățile. Și, și mai frumoasă tăcerea prezidențială care, iată, poate uneori valora mai mult decât limbuția necugetată.

Acum, când vânătoarea de moguli se face cu toți hăitașii mobilizați la maximum, când Vântu e după gratii iar Voiculescu trebuie să-și scoată vesta de parlamentar pentru a alerga mai ușor și a câștiga timp, când condamnarea cu executare a lui Adrian Năstase a arătat că Traian Băsescu e gata să moară de gât cu tot ce braconierii Morar și Kovesi mai pot prinde, la dinamită, până la iminenta suspendare,

acum, zic, Dinu Patriciu s-a pierdut în mulțime, e tăcut și lăsat în pace.

Dacă nu cumva o fi fost trimis în misiune să pregătească, cum numai el știe, o investiție într-o nouă viață, pentru o nouă identitate, a banilor negrii ca țițeiul extrași din zăcămintele, sleite  de 5-6 ani încoace, ale bugetului României. A cui nouă viață? A cui nouă identitate? Voi ce credeți?

Contele de Saint GermainEditorialeAdevarul,Adrian Sarbu,Dijnu Patriciu,Elan Schwartzenberg,EVZ,fratii Paunescu,Grigore Cartianu,Mic.ro,Mircea Geoana,Robert Turcescu,Sinteza Zilei,Traian BasescuÎn ultima vreme a mai auzit cineva, ceva, de Dinu Patriciu? O mai exista? O mai biznisa? O mai avea aceeași  înfățișare, de J.R.  sfătos,  în poza din pașaportul  cu care brăzdează continentele? M-au făcut să-mi pun aceste întrebări două constatări. Prima ține de ziarul Adevărul.  Cine observă atent pulsul și...Blog politic si polemic