Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În ultima vreme a mai auzit cineva, ceva, de Dinu Patriciu? O mai exista? O mai biznisa? O mai avea aceeaşi  înfăţişare, de J.R.  sfătos,  în poza din paşaportul  cu care brăzdează continentele?

M-au făcut să-mi pun aceste întrebări două constatări.

Prima ţine de ziarul Adevărul.  Cine observă atent pulsul şi câmpurile magnetice din presa românească a constatat, desigur, că această publicaţie, autodeclarată echidistantă şi obiectivă, a devenit, de luni bune încoace, de un militantism probăsescian aproape mai deocheat decât cel al EVZ.  E de ajuns să urmăriţi modul în care Adevărul a relatat şi interpretat cazul Năstase, cu o înverşunare şi tendenţiozitate de fiţuică cominternistă, ca să înţelegeţi că jupân absolut, acolo, este în acest moment Grigore Cartianu.  Supratitlurile, breaking – news – urile, cei invitaţi să comenteze, sunt tentacule ale acestui pui de caracatiţă săltat în gip direct de pe vidanjă. Uşor de recunoscut după duhoare şi după dispreţul pentru preceptele meseriei de jurnalist pe care, ca un agitator injectat, îl afişează la fiecare apariţie publică.

Dinu Patriciu a dispărut în totalitate din personalitatea ziarului. Înainte mai avea un editorial, mai strecura o preferinţă sau o idiosincrasie, îi simţeai umbra tutelând, cât de cât, un echilibru de opinii. Acum, nimic. S-a dat în totalitate pe mâna lui Cartianu, de parcă  acesta i-ar fi arătat un mandat de aducere cu termen de aplicare “doar în caz că…”.

A doua constatare mi-a fost inspirată de revizionarea, aseară, la “Sinteza Zilei” a unei intrebări puse de răsplătitul Robert Turcescu, la confruntarea finală pentru prezidenţiale,  candidatului Mircea Geoană: “Puteţi jura că nu aţi promis avantaje de niciun fel mogulilor Vântu, Voiculescu, Patriciu”?

Într-adevăr, la acea vreme Patriciu era un detestabil mogul. Acum, niciuna dintre săgeţile otrăvite lansate de la Cotroceni nu-l mai vizează. De ce oare? Să fi fost el reevaluat? Să fi fost tăiat de pe lista mogulilor răi şi înscris pe cea a mogulilor buni? Alături de fraţii Păunescu,  de Elan Schwartzenberg, de Adrian Sârbu? Parcă se leagă cu prima constatare!

Şi ar mai fi ceva: ţeapa Mic.ro, în urma căreia furnizorii lui Patriciu au rămas cu o buză umflată în valoare de peste 250 milioane euro. Se pare că Dinu Patriciu a încasat aceşti bani din vânzarea produselor, apoi a băgat firma în faliment. Frumoasă inginerie, mai ales dacă eşti blat cu autorităţile. Şi, şi mai frumoasă tăcerea prezidenţială care, iată, poate uneori valora mai mult decât limbuţia necugetată.

Acum, când vânătoarea de moguli se face cu toţi hăitaşii mobilizaţi la maximum, când Vântu e după gratii iar Voiculescu trebuie să-şi scoată vesta de parlamentar pentru a alerga mai uşor şi a câştiga timp, când condamnarea cu executare a lui Adrian Năstase a arătat că Traian Băsescu e gata să moară de gât cu tot ce braconierii Morar şi Kovesi mai pot prinde, la dinamită, până la iminenta suspendare,

acum, zic, Dinu Patriciu s-a pierdut în mulţime, e tăcut şi lăsat în pace.

Dacă nu cumva o fi fost trimis în misiune să pregătească, cum numai el ştie, o investiţie într-o nouă viaţă, pentru o nouă identitate, a banilor negrii ca ţiţeiul extraşi din zăcămintele, sleite  de 5-6 ani încoace, ale bugetului României. A cui nouă viaţă? A cui nouă identitate? Voi ce credeţi?

Contele de Saint GermainEditorialeAdevarul,Adrian Sarbu,Dijnu Patriciu,Elan Schwartzenberg,EVZ,fratii Paunescu,Grigore Cartianu,Mic.ro,Mircea Geoana,Robert Turcescu,Sinteza Zilei,Traian BasescuÎn ultima vreme a mai auzit cineva, ceva, de Dinu Patriciu? O mai exista? O mai biznisa? O mai avea aceeaşi  înfăţişare, de J.R.  sfătos,  în poza din paşaportul  cu care brăzdează continentele? M-au făcut să-mi pun aceste întrebări două constatări. Prima ţine de ziarul Adevărul.  Cine observă atent pulsul şi...Blog politic si polemic