Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cel care se prăbușește azi e Traian Băsescu. Lestat cu acumularea tuturor puterilor statului, suportă acum consecințele ușurării, prin golire de autoritate și răspundere, a coechipierilor săi marionetă.

Avem un personaj elefantin, căzând în gol de pe cea mai înaltă treaptă, iar de umerii săi, legați ca niște șoricei imponderabili, guvernanți, parlamentari, funcționari publici, dotati cu parașute portocalii, pe măsura lor. Geaba se deschide parașuta Baconschi: nicio frânare. Geaba zmucește Boc de manșa demisiei: nicio decelerare.  Ancorați de pielea groasă a pachidermului, toți oportuniștii puterii constată cu disperare cum sunt smulși din fascinanta frumusețe a tăriilor și trași în hău  de cel pe care-l credeau binefăcătorul lor. Pentru ei unica salvare ar fi ca președintele să se jertfească, să se sacrifice ritual pe altarul cauzei comune, folosind parașuta propriei demisii.  Dar ți-ai găsit! Traian Băsescu și altruismul”¦

Demisia de azi a lui Boc este jăratic pentru protestatarii din piețe. O nouă victorie, deci se poate. Au căzut, pe rând, tot felul de baricade de mucava. Urmează asaltul final! Șahul la președinte. Cu un supliment de cruzime insă: „Udrea nu uita, suntem și-mpotriva ta”!

Probabil că azi, la consultări, președintele va propune un nume pentru înlocuitorul lui Boc. Piesa lui de puzzle. Va fi refuzat de opoziție și va încerca să transforme acest refuz previzibil într-un cap de acuzare:  opoziția pune în pericol stabilitatea politică. Din păcate pentru el  nimeni nu-l mai ia în serios.

Puterea, asta care se mai recunoaște, va încerca să tragă de timp. Fără anticipate însă nu cred că scapă.

Prim ministru nu mai avem, guvernul face pantomimă, parlamentul este blocat, președintele a dat complet rațiunea pe iluzii induse. Și în curând mai vine și primăvara. Vede cineva o lungire cu parlamentarele până în noiembrie?

Contele de Saint GermainEditorialealegeri anticipate,Baconschi,Basescu,demisie Boc,puzzle,UdreaCel care se prăbușește azi e Traian Băsescu. Lestat cu acumularea tuturor puterilor statului, suportă acum consecințele ușurării, prin golire de autoritate și răspundere, a coechipierilor săi marionetă. Avem un personaj elefantin, căzând în gol de pe cea mai înaltă treaptă, iar de umerii săi, legați ca niște șoricei imponderabili,...Blog politic si polemic