Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cel care se prăbuşeşte azi e Traian Băsescu. Lestat cu acumularea tuturor puterilor statului, suportă acum consecinţele uşurării, prin golire de autoritate şi răspundere, a coechipierilor săi marionetă.

Avem un personaj elefantin, căzând în gol de pe cea mai înaltă treaptă, iar de umerii săi, legaţi ca nişte şoricei imponderabili, guvernanţi, parlamentari, funcţionari publici, dotati cu paraşute portocalii, pe măsura lor. Geaba se deschide paraşuta Baconschi: nicio frânare. Geaba zmuceşte Boc de manşa demisiei: nicio decelerare.  Ancoraţi de pielea groasă a pachidermului, toţi oportuniştii puterii constată cu disperare cum sunt smulşi din fascinanta frumuseţe a tăriilor şi traşi în hău  de cel pe care-l credeau binefăcătorul lor. Pentru ei unica salvare ar fi ca preşedintele să se jertfească, să se sacrifice ritual pe altarul cauzei comune, folosind paraşuta propriei demisii.  Dar ţi-ai găsit! Traian Băsescu şi altruismul…

Demisia de azi a lui Boc este jăratic pentru protestatarii din pieţe. O nouă victorie, deci se poate. Au căzut, pe rând, tot felul de baricade de mucava. Urmează asaltul final! Şahul la preşedinte. Cu un supliment de cruzime insă: “Udrea nu uita, suntem şi-mpotriva ta”!

Probabil că azi, la consultări, preşedintele va propune un nume pentru înlocuitorul lui Boc. Piesa lui de puzzle. Va fi refuzat de opoziţie şi va încerca să transforme acest refuz previzibil într-un cap de acuzare:  opoziţia pune în pericol stabilitatea politică. Din păcate pentru el  nimeni nu-l mai ia în serios.

Puterea, asta care se mai recunoaşte, va încerca să tragă de timp. Fără anticipate însă nu cred că scapă.

Prim ministru nu mai avem, guvernul face pantomimă, parlamentul este blocat, preşedintele a dat complet raţiunea pe iluzii induse. Şi în curând mai vine şi primăvara. Vede cineva o lungire cu parlamentarele până în noiembrie?

Contele de Saint GermainEditorialealegeri anticipate,Baconschi,Basescu,demisie Boc,puzzle,UdreaCel care se prăbuşeşte azi e Traian Băsescu. Lestat cu acumularea tuturor puterilor statului, suportă acum consecinţele uşurării, prin golire de autoritate şi răspundere, a coechipierilor săi marionetă. Avem un personaj elefantin, căzând în gol de pe cea mai înaltă treaptă, iar de umerii săi, legaţi ca nişte şoricei imponderabili,...Blog politic si polemic