Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… atunci azi, la sfârşitul zilei, Traian Băsescu ar putea fi un politician învins, o relicvă a unei morţi urâte.
– Dragă Crin, i-ar spune Victor Ponta, îţi înţeleg nemulţumirile şi îmi recunosc partea mea de vină. Nu am reuşit, sub asaltul presiunilor de tot felul, să prezerv PNL-ului drepturile paritare stabilite prin alianţa noastră. Ce-a fost a fost, îmi cer iertare şi te rog să accepţi să păstrezi în seiful sufletului tău cheia sufletului meu. Ţi-o încredinţez ca gaj, în semn de încredere, până la împlinirea mandatului USL care înseamnă alegerea ta ca preşedinte al României cu sprijinul PSD şi trecerea lui Traian Băsescu din jilţ în boxă. Îţi accept ultimele condiţii cu Johannis, hai să reactivăm USL-ul şi să-i facem fericiţi pe alegătorii noştri.
– Dragă Victor, i-ar răspunde Crin, sunt de acord şi fericit să primesc gajul tău şi să accept propunerea ta. Poate şi eu am exagerat, îmi cer scuze, dar postura celui înşelat este mult mai dură decât a celui care înşală. Acum, că am garanţia sprijinului şi a bunei tale credinţe, mă întorc cu toată determinarea la proiectul nostru iniţial şi nimic din ceea ce depinde de mine si de liberali nu va fi precupeţit ca să ducem la bun sfârşit  ce-am început împreună.
Din păcate, miraculosul gaj în formă de cheie nu există, şi nici alt mod de redobândire a încrederii reciproce şi de punere a ei în siguranţă. Fiecare va rămâne cu susurători otrăviţi la ureche, cu ghimpii suspiciunii lăsând dâre adânci de ostilitate în inimă, la fiecare pulsaţie, cu angoasa fiecărui discurs ce va să vină al preşedintelui.
E monstruos să fii la o cuantă de victoria totală şi reconfortantă, să depindă aceasta de două încuviinţări de o clipită a două capete multă vreme îngemănate şi nu de complicate şi riscante manevre care să fie condiţionate şi de alţii şi, totuşi, să ratezi ocazia.
Tu, Victor Ponta, să te trezeşti deodată de la o susţinere certă şi legitimă de 70% la o susţinere pe muchia prăpastiei, încropită din trădări şi compromisuri, de doar 55%?! Cu detestatul UDMR în barcă, sufocat de îmbrăţişarea posesivă a deloc simpatizatului Voiculescu şi îngreunat de lestul generalului izmană, prins ca o ghiulea de gleznă şi mai ameninţător ca un asalt de rechini în caz de naufragiu?!
Iar tu, Crin Antonescu, să te expui privirilor noastre, ale unui electorat oripilat de demonul Băsescu, cu zâmbete de satisfacţie atunci când DNA-ul teleghidat de la Cotroceni  va face ravagii de poliţie politică (şi nicidecum de justiţie adevărată) în rândurile usediştilor, când Victor Ponta şi guvernul său vor fi înjunghiaţi pe la spate, la fiecare încercare de demers important, de cuţitele lungi ale CCR?!
Perspective greu de suportat. În faţa cărora un banal şi logic gest de împăcare de ultim moment ar căpăta grandoarea unui război câştigat pentru ţară.
Ştiu că iluziile mele ţin de prea multe lecturi, de seducţia ficţiunii. Promisiuni, încredere, onoare… Ar fi frumos dacă s-ar arăta Dumnezeu, cu biciul, să le apere. În viaţa reală însă lucrurile stau altfel: ajungi în faţa răspântiei şi, deşi echipajul vede limpede unde e prăpastia şi unde podul, caii de-a stânga şi de-a dreapta oiştii nu zăresc primejdia căci au ochii acoperiţi de ochelarii lor de cal. Iar hamurile nu mai funcţionează pentru că vizitiul le mânuieşte doar din patru în patru ani. În această situaţie nu ne rămâne decât să ne certăm între noi, înneguraţi de perspective, prinşi captivi în cuşca atelajului pe care o muscă de cal, înţepând bidiviii, îl condamnă la o echilibristică extremă.

Contele de Saint GermainEditorialeCCR,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,DNA,PSD,UDMR,USD,USL,Victor Ponta... atunci azi, la sfârşitul zilei, Traian Băsescu ar putea fi un politician învins, o relicvă a unei morţi urâte. - Dragă Crin, i-ar spune Victor Ponta, îţi înţeleg nemulţumirile şi îmi recunosc partea mea de vină. Nu am reuşit, sub asaltul presiunilor de tot felul, să prezerv PNL-ului drepturile...Blog politic si polemic