Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… atunci azi, la sfârșitul zilei, Traian Băsescu ar putea fi un politician învins, o relicvă a unei morți urâte.
– Dragă Crin, i-ar spune Victor Ponta, îți înțeleg nemulțumirile și îmi recunosc partea mea de vină. Nu am reușit, sub asaltul presiunilor de tot felul, să prezerv PNL-ului drepturile paritare stabilite prin alianța noastră. Ce-a fost a fost, îmi cer iertare și te rog să accepți să păstrezi în seiful sufletului tău cheia sufletului meu. Å¢i-o încredințez ca gaj, în semn de încredere, până la împlinirea mandatului USL care înseamnă alegerea ta ca președinte al României cu sprijinul PSD și trecerea lui Traian Băsescu din jilț în boxă. Îți accept ultimele condiții cu Johannis, hai să reactivăm USL-ul și să-i facem fericiți pe alegătorii noștri.
– Dragă Victor, i-ar răspunde Crin, sunt de acord și fericit să primesc gajul tău și să accept propunerea ta. Poate și eu am exagerat, îmi cer scuze, dar postura celui înșelat este mult mai dură decât a celui care înșală. Acum, că am garanția sprijinului și a bunei tale credințe, mă întorc cu toată determinarea la proiectul nostru inițial și nimic din ceea ce depinde de mine si de liberali nu va fi precupețit ca să ducem la bun sfârșit  ce-am început împreună.
Din păcate, miraculosul gaj în formă de cheie nu există, și nici alt mod de redobândire a încrederii reciproce și de punere a ei în siguranță. Fiecare va rămâne cu susurători otrăviți la ureche, cu ghimpii suspiciunii lăsând dâre adânci de ostilitate în inimă, la fiecare pulsație, cu angoasa fiecărui discurs ce va să vină al președintelui.
E monstruos să fii la o cuantă de victoria totală și reconfortantă, să depindă aceasta de două încuviințări de o clipită a două capete multă vreme îngemănate și nu de complicate și riscante manevre care să fie condiționate și de alții și, totuși, să ratezi ocazia.
Tu, Victor Ponta, să te trezești deodată de la o susținere certă și legitimă de 70% la o susținere pe muchia prăpastiei, încropită din trădări și compromisuri, de doar 55%?! Cu detestatul UDMR în barcă, sufocat de îmbrățișarea posesivă a deloc simpatizatului Voiculescu și îngreunat de lestul generalului izmană, prins ca o ghiulea de gleznă și mai amenințător ca un asalt de rechini în caz de naufragiu?!
Iar tu, Crin Antonescu, să te expui privirilor noastre, ale unui electorat oripilat de demonul Băsescu, cu zâmbete de satisfacție atunci când DNA-ul teleghidat de la Cotroceni  va face ravagii de poliție politică (și nicidecum de justiție adevărată) în rândurile usediștilor, când Victor Ponta și guvernul său vor fi înjunghiați pe la spate, la fiecare încercare de demers important, de cuțitele lungi ale CCR?!
Perspective greu de suportat. În fața cărora un banal și logic gest de împăcare de ultim moment ar căpăta grandoarea unui război câștigat pentru țară.
Știu că iluziile mele țin de prea multe lecturi, de seducția ficțiunii. Promisiuni, încredere, onoare… Ar fi frumos dacă s-ar arăta Dumnezeu, cu biciul, să le apere. În viața reală însă lucrurile stau altfel: ajungi în fața răspântiei și, deși echipajul vede limpede unde e prăpastia și unde podul, caii de-a stânga și de-a dreapta oiștii nu zăresc primejdia căci au ochii acoperiți de ochelarii lor de cal. Iar hamurile nu mai funcționează pentru că vizitiul le mânuiește doar din patru în patru ani. În această situație nu ne rămâne decât să ne certăm între noi, înnegurați de perspective, prinși captivi în cușca atelajului pe care o muscă de cal, înțepând bidiviii, îl condamnă la o echilibristică extremă.

Contele de Saint GermainEditorialeCCR,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,DNA,PSD,UDMR,USD,USL,Victor Ponta... atunci azi, la sfârșitul zilei, Traian Băsescu ar putea fi un politician învins, o relicvă a unei morți urâte. - Dragă Crin, i-ar spune Victor Ponta, îți înțeleg nemulțumirile și îmi recunosc partea mea de vină. Nu am reușit, sub asaltul presiunilor de tot felul, să prezerv PNL-ului drepturile...Blog politic si polemic