Scorul acestui articol
[Total: 122 voturi. Media: 4.8]

 

MOTTO
Prostul dacă nu-i fudul
Parcă nici nu-i prost destul! 
(vechi È™i actual proverb românesc)

 

Referendumul lui Iohannis este o găinărie pe față. După cât e de stupidă ideea în forma aleasă, desigur că aceasta i-a aparținut preÈ™edintelui.  Schematică È™i fără garanția succesului, se bazează aproape exclusiv pe exploatarea resentimentelor unor români. Căci, pentru Klaus Iohannis, resentimentele sunt definitorii, îi țin loc de materie cenuÈ™ie: judecă prin prisma lor È™i acționează condus de ele.

Aceasta este încă o trăsătură comună, printre multe altele, cu Traian Băsescu. Doar că Băsescu avea în cap atâta glagore încât să înțeleagă cam cum gândeÈ™te  poporul ăsta peste care se înscăunase È™i să încerce a-l înÈ™ela frumos, mințindu-l argumentat, dându-i impresia că îl consultă, că îl ascultă, că face ce face pentru binele lui.

Iohannis e prea leneÈ™, prea suficient È™i prea arogant pentru a acționa aÈ™a. Èšine morțiÈ™ să confirme, cu fudulia lui  de mortar moale în cofraj de statuie, proverbul românesc din MOTTO. Și alege mereu continuările cele mai simpliste, dacă se poate într-o singură mutare (È™i aia calculată cu fierea), pentru că diversitatea È™i complexitatea îl descumpănesc.

În mod normal votul, atunci când ți se cere pentru nevoile cetății, trebuie exercitat. Când însă ți se cere pentru un interes personal, fie acesta È™i al preÈ™edintelui, devine dubios prin riscul deturnării. Și de aceea trebuie să te gândeÈ™ti de două ori dacă să-l dai sau nu.

În cazul referendumului lui Iohannis È™menul e atât de clar încât cel mai supărător fapt nu este înÈ™elătoria în sine la care se poate preta cineva de rangul acestui personaj goflat artificial cu gaze uÈ™oare ci impresia că ne ia pe toți de proÈ™ti. Plecând de la proÈ™tii lui minoritari È™i extremiÈ™ti È™i extrapolând la toți românii, mulți dintre aceÈ™tia semnificativ mai ageri la minte decât domnia sa.

Adică domnul preÈ™edinte, cu casele însuÈ™ite prin plastografie are tupeul să strige „hoții”, arătând spre coaliția de guvernare, È™i-È™i închipuie că noi o să-l credem pe cuvânt, ducându-ne după fenta lui puerilă È™i încoronându-l drept apărătorul onoarei È™i salvatorul justiției. Pentru că ce altceva este acest referendum decât o fentă puerilă a unei găÈ™ti de țepari care-È™i închipuie că democrația e un joc de societate constând în manipularea È™i înÈ™elarea după bunul lor plac a unei mase mari de populație, spre profit propriu.

ÎnÈ™elătoria cu referendumul lui Iohannis este aceea că invocându-se o temă la care populația e sensibilă, lupta împotriva corupției, nu se doreÈ™te niciun moment, de fapt, consolidarea acestei lupte, ci doar momirea unor indeciÈ™i sau absenteiÈ™ti de profesie să vină la urne È™i să voteze indirect împotriva PSD, dându-li-se impresia că ar vota pentru întărirea justiției.

Dorința lui Iohannis de confuzionare a electoratului este atât de puternică încât nu doar că a decis să amestece două teme complet diferite, parlamentul european È™i justiția, deservindu-le deopotrivă pe amândouă, dar a È™i formulat niÈ™te întrebări pentru referendum absolut inepte. Important pentru preÈ™edinte nu e ca oamenii să-È™i pună mintea la contribuție, să înțeleagă ceva, să voteze în cunoÈ™tință de cauză, ci, dimpotrivă, să genereze brambureală; ca aceÈ™tia să ajungă în fața urnelor complet derutați È™i să se lase duÈ™i de efectul de turmă în sensul pe care îl doreÈ™te el.

De aceea referendumul acesta este imoral È™i trebuie boicotat. Mergem, votăm pentru europarlamentare, dar refuzăm buletinul pentru referendum. Simplu.

A vota la referendum NU, adică împotriva înÈ™elătoriei Iohannis, ar fi o greÈ™eală deoarece am creÈ™te astfel È™ansele îndeplinirii cvorumului, adică am face exact jocul dorit de preÈ™edinte.

Cea mai usturătoare replică dată acestei tentative prezidențiale de manipulare a românilor ar fi invalidarea referendumului din lipsă de cvorum.

Un astfel de rezultat ar putea însemna scoaterea lui Klaus Iohannis din competiția pentru un al doilea mandat de preÈ™edinte.  Ceea ce, devine pe zi ce trece mai evident, ar fi cel mai mare câÈ™tig pentru România de pe urma zilei de 26 mai 2019.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/Basescu-iohannis-500x333.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/Basescu-iohannis-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,boicotarea referendumului,inselatoria Iohannis,intrebari referendum stupide,lipsa de cvorum,referendum Iohannis  MOTTO Prostul dacă nu-i fudul Parcă nici nu-i prost destul!  (vechi È™i actual proverb românesc)   Referendumul lui Iohannis este o găinărie pe față. După cât e de stupidă ideea în forma aleasă, desigur că aceasta i-a aparținut preÈ™edintelui.  Schematică È™i fără garanția succesului, se bazează aproape exclusiv pe exploatarea resentimentelor unor români. Căci,...Blog politic si polemic