Scorul acestui articol
[Total: 323 voturi. Media: 4.8]

 

Beția victoriei scoate la lumină dominantele unui caracter. Când acestea nu au evoluat foarte mult față de primitivismul de debut al speciei ele produc, în momentele de exaltare triumfalistă, adevărate reconstituiri de primatologie.

Pentru unii duminica europarlamentarelor È™i lunea care a urmat au însemnat căderea în abisul deznădejdii. O înfrângere mai dezastruoasă nici că se putea imagina.

Pentru alții, în schimb, victoria a fost totală. Amețitoare. Pe alocuri peste puterea lor de a se controla.

Interesant este cum au reacționat unii È™i alții.

Primii au amuțit.

Ceilalți s-au împărțit în două categorii: sângeroÈ™ii de la luptele de cocoÈ™i È™i lucizii care mestecă înainte de a înghiți.

SângeroÈ™ii È™i-au scos caninii vampirici din teacă È™i au sărit la beregata celor căzuți. Nu-i interesează anomalii statistice, scăpări de prestidigitație electorală,  lecții ale trecutului. Tot ce mai pot acum, excitați până la tremur de o bestialitate care, în fine, dă un sens rătăcirii lor ce părea fără leac, este să se lase pradă urii, să se confunde cu haita È™i să atace irațional orice li se pare că gândeÈ™te în loc să accepte.

Lucizii, însă, nu acceptă cu gura până la urechi dumicații otrăviți.

Traian Ungureanu, care se È™tie cât de antipesedist este, scrie în editorialul său de azi din Adevărul  niÈ™te adevăruri crâncene despre ultimele alegeri, adevăruri care ar trebui să-i trezească din beția vecină cu alcoolismul pe sângeroÈ™ii săi camarazi de baricadă. Iată câteva exemple:

„žCea mai nouă și lăudată tentativă de civilizare a României (alegerile europarlamentare n.a.) a eșuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeași comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă și agreată de administratorii externi.

Doar neștirbita noastră capacitate de automisitificare poate face față acestei înscenări uriașe. Fără inversiunea ipocrită a valorilor, n-am răbda starea de fapt. Adevărul e insuportabil.
 …

Așadar, unde sîntem? Și la ce bun au trecut 30 de ani? Singura noutate pare o schimbare de slogan, pe locul lăsat liber de armată: justiția e cu noi!

Alegerile au fost decise, iar, de tembelismul cosmic al PSD. Nu s-a întîmplat nimic revoluționar. Nici o idee vastă sau energică n-a pornit la treabă sub îndrumarea credibilă a unui partid condus de oameni capabili. Simplul fapt că PSD a pierdut la Vaslui nu înseamnă că Vaslui a devenit Paris, deși unele părți ale Parisului devin Vaslui. Sîntem tot acolo unde eram acum 30 de ani. Neavînd conținut, victoria PNL și USR nu poate fi atribuită și nu aparține nimănui. Ea nu va aduce la cîrmă oameni competenți. De unde? Din micro haremul financiar-demagogic al PNL? Din țarcul cu amatori înaripați ai galeșului conformist Cioloș?  

De cînd a fi populist e o insultă? De cînd a fi de partera alor tăi e o vină? Și ce știm noi despre italienii, englezii și francezii nivelați material și dezmoșteniți cultural de Cioloșii locali și de augustele politici ale UE? Nimic”.

Articolul merită citit în întregime. Și merită reflectat pe marginea lui. „žBarbaria … agreată de administratorii externi„ nu este tocmai o trimitere măgulitoare. Iar talibanii  cărora rezultatele de duminică le-au luat mințile È™i care acum se năpustesc în haită împotriva a tot ce miÈ™că altfel decât le convine lor (inclusiv împotriva acestui blog) ar trebui să se regăsească în termenul „žbarbarie” È™i să priceapă că direcția lor este spre cămaÈ™a de forță È™i nicidecum spre mai binele propovăduit.

 

Pe oamenii normali victoria ar trebui să îi facă mai buni. Mai credincioÈ™i, mai generoÈ™i, mai îngăduitori, mai toleranți.  Ceea ce vedem însă în aceste zile la haÈ™tagiÈ™tii noÈ™tri copleÈ™iți de triumf este exact pe dos. Asta înseamnă că nici ei nu au încredere in victoria repurtată.

 

Îi invit pe toți cei care sunt interesați de adevăr È™i nu de confirmarea cu orice preț a propriilor idei să citească È™i să observe care sunt dominantele mesajelor haÈ™tagiste din presa de gaÈ™că sau din comentariile de pe bloguri. Vor descoperi, deÈ™i a devenit un loc comun această descoperire, că marea majoritate a acestor mesaje sunt îmbibate de ură, de intoleranță, de nesocotire sfidătoare a oricărui principiu creÈ™tin È™i a oricărui sentiment empatic.

 

Speranța mea tot în înțelepciunea populară se regăseÈ™te:

 

FIECARE PASÄ‚RE PE LIMBA EI PIERE!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/06/pasare-500x340.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/06/pasare-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,fraudarea alegerilor,hastagisti,lupte de cocosi,populism,Traian Ungureanu  Beția victoriei scoate la lumină dominantele unui caracter. Când acestea nu au evoluat foarte mult față de primitivismul de debut al speciei ele produc, în momentele de exaltare triumfalistă, adevărate reconstituiri de primatologie. Pentru unii duminica europarlamentarelor È™i lunea care a urmat au însemnat căderea în abisul deznădejdii. O înfrângere...Blog politic si polemic