Scorul acestui articol
[Total: 332 voturi. Media: 4.9]

 

Unii m-au întrebat nedumeriți: de ce scrii mai rar tocmai acum, în campania electorală, când toți ceilalți È™i-au turat motoarele comunicaționale la maximum?

  • Dintr-un soi de pudoare! …dacă nu vi se pare prea pretențios. – Cam acesta ar fi răspunsul meu.

Când chivuțele politicii îÈ™i ridică fustele în cap È™i magraonii însoțitori dau din ei tot borhotul violenței È™i frustrărilor care îi macerează pe dinăuntru, eu simt nevoia să fac un pas inapoi È™i să-i observ cu un dezgust stăpânit, deocamdată fără să intervin. Cum sunt instruiți arbitrii de fotbal, de rugbi, să procedeze atunci când jucătorii încing o bătaie în timpul meciului: să nu se precipite să-i despartă în apogeul conflictului ci să privească atent la fapte È™i vinovății È™i, la sfârÈ™it, când păruiala se va fi stins de la sine, să ia măsurile de penalizare cuvenite.

Eu înțeleg că politica are în spate mize uneori uriaÈ™e. Iar dacă aceste mize ar fi jucate de combatanți pentru istorie, pentru țară, pentru popor, isteria în luptă È™i lipsa lor de scrupule aproape că ar putea fi scuzate.  Din păcate, însă, nebunii ăÈ™tia care infectează atmosfera È™i înveninează sufletele oamenilor normali ce aÈ™teaptă de la ei înțelepciune È™i soluții, produc toată brambureala pe care o vedem doar pentru promovarea intereselor proprii. Din cel mai rudimentar egoism.

De câteva zile aproape că nu mă mai pot uita la È™tiri. Campanie electorală insuportabil de golănească. Minciuni cu nemiluita, bălăcăreli, violență È™i demagogie.

Mai există È™i din partea PSD câte unul care o ia prin bălării, gen „žMitralieră” dar, statistic judecând, marii recordmeni ai insalubrității verbale È™i argumentative sunt reprezentanții USR, zărghiții de la vârful PNL (Ludovic Orban È™i RareÈ™ Bogdan) È™i, ultimul dar nu  cel din urmă pe listă,  Klaus Iohannis.

Aceste vârfuri de lance haÈ™tagiste s-au coborât la un nivel de suburbanism aproape de neimaginat la niÈ™te oameni considerați, totuÈ™i, cu mintea întreagă. Lasă inepțiile pe care le debitează în discursuri de-a dreptul fascistoide, dar modul în care îÈ™i dezvelesc diformitățile de caracter în fața unei țări întregi aminteÈ™te de demenții care se masturbau la vedere în față căminelor de fete trăind cu iluzia că declanÈ™ează în privitoarele de după perdea suspine de admirație.

Cu mască, fără mască! În căutarea omului de sub personaj. Dar care e omul È™i care e personajul în toată cacofonia asta?

Omul RareÈ™ Bogdan este spilcuitul, pomădatul È™i leÈ™iosul lăudător de procurori È™i securiÈ™ti? Sau turbatul scăpat din lanț, cu ochii injectați de furie È™i vocea strangulată, care sfâÈ™ie totul la auzul „žÈ™o” – ului „žciuma roÈ™ie”?

Omul Klaus Iohannis este pleziristul amator de excursii È™i confort pentru care realizarea în viață înseamnă leneveală, linguÈ™iri È™i deținerea de metri pătrați, de cât mai mulți metri pătrați locuibili? Sau este cel pe care îl vedem în această campanie electorală, un robot fără suflet, un manevrat, un ipocrit, un revanÈ™ard, o flaÈ™netă cu telecomandă în loc de manivelă care rostogoleÈ™te la nesfârÈ™it aceleaÈ™i lălăieli înnecăcioase despre justiție È™i, mai nou, culmea, despre onorarea victimelor comunismului?

Dezgustător!

De-asta scriu mai rar, acum, în campania electorală. Nu vreau cu niciun chip să fiu considerat ca ei. Să fiu luat drept agent de influență al cuiva. Pentru că nu sunt!

Sigur, am preferințe, le cunoaÈ™teți, dar acestea nu au legătură cu munca sezonieră de convingere la care unii se angajează pe durata campaniilor electorale.

Mai sunt câteva zile până la vot. Rezist fără dificultate în această aÈ™teptare cu mai puține articole scrise È™i mai mult timp pentru privit È™i înțeles.

Voi avea după aceea prilejuri suficiente pentru analize È™i prognoze. Când tensiunile paroxistice de acum se vor fi consumat, iar cei din jur se vor trezi mai calmi în noua realitate.

TotuÈ™i prevăd ceva: un protest haÈ™tagist masiv imediat după anunțarea exitpolurilor din seara de 26 mai.

Vă mai amintiți, la prezidențialele din 2014,  când pe unele exitpoluri a fost anunțat Ponta drept câÈ™tigător, cum imediat după ora 21:00 grupuri masive de protestatari începuseră să se adune în BucureÈ™ti È™i în alte câteva oraÈ™e mari ale țării?  Totul fusese pregătit dinainte. Dacă rezultatele nu ieÈ™eau aÈ™a cum îÈ™i dorea statul paralel, ar fi urmat miÈ™cări de stradă masive pentru contestarea valabilității votului.

Cred că scenariul celor din opoziție va fi asemănător È™i de data aceasta: în cazul unor rezultate nesatisfăcătoare pentru ei la europarlamentare si la Referendum vor recurge la proteste cât mai gălăgioase, eventual È™i violente, pentru a acoperi (dacă nu chiar a răsturna) înfrângerea.

Nu È™tiu dacă cei din coaliția PSD – ALDE sunt pregătiți pentru a face față unei astfel de situații, dar îi avertizez că asta se pune la cale.

În rest… timpul zboară.

Mai clipim de două ori È™i ne trezim duminică 26 mai 2019 la orele 21:00.

Pe curând!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/masca.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/masca-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeagent de influenta,alegeri europarlamentare,campanie electorala,exitpol,Klaus Iohannis,masca,miscari de strada,personaj,plezirist,propaganda fascistoida,Rares Bogdan,referendum  Unii m-au întrebat nedumeriți: de ce scrii mai rar tocmai acum, în campania electorală, când toți ceilalți È™i-au turat motoarele comunicaționale la maximum? Dintr-un soi de pudoare! ...dacă nu vi se pare prea pretențios. - Cam acesta ar fi răspunsul meu. Când chivuțele politicii îÈ™i ridică fustele în cap È™i...Blog politic si polemic